Gość dzkzsl Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Witam Przymierzam się do instalacji gazowej IV generacji z wtryskami hana. Gazownik zapewnił mnie, że nie wystąpi spadek mocy. Jednakże biorąc pod uwagę, że liczba oktanowa gazu jest większa niż benzyny czy jest możliwość , że silnik będzie miał większą moc? Nie znam się na tym zupełnie, dlatego pytam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Jest taka możliwość ale będzie Ci palił dużo więcej gazu niż teraz benzyny. Przy dobrze wyregulowanej instalacji nie ma specjalnie różnicy między gazem a benzyną, zarówno pod względem mocy jak i spalania (no może spalanie większe ale nieznacznie, moc ta sama). Osobną sprawą są modyfikacje silnika, które sprawią że będzie więcej mocy przy zbliżonym spalaniu - szczególnie że masz De a nie DE - ale to już nie ma związku z LPG. Edytowane 16 Stycznia 2013 przez nrb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Aha, rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Jest możliwość wprowadzenia modyfikacji mechaniczny po zainstalowaniu juz w aucie instalacji LPG? czy instalacja na tym ucierpi? tak na marginesie P11.144 2.0 140 km to chyba DE? czy De? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 P11.144 2.0 140 km to chyba DE? czy De? no to jednak będzie DE :-) czyli taki jak mój. Tu już mniej modów do dyspozycji, ale zawsze coś się tam da wyrwać... chociażby dolot powietrza, wyprzedzenie zapłonu i wywalenie EGR. Nie ma to wpływu na instalację i nie powinno zwiększyć spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ok, dzięki . Wyprzedzenie zapłonu u gazownika czy mechanika jakiegos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 pod blokiem zdjęcia na forum, operacja trwa 2min jak będziesz miał sterownik LPG z korektami, to można wystroić sobie aby ładnie auto jechało ale do tego potrzebna jest jeszcze sonda AFR co tam Ci zaproponowali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Póki co mailowo sie dogadywalem i gazownik mi tyle napisał : Koszt instalacji sekwencyjnej KME NEVO w cenie 2300ZŁ (red.kme silver, wtryski omvl, lub 2800zł z wtryskami hana. instalacja IV generacji. (brak spadku mocy ponieważ reduktor jest do 270km) . Mówcie mi Panowie i Panie co i jak aby jak najlepiej jeździł na LPG, co mam jeszcze gazownikowi powiedzieć? edit : swoją drogą kolego nissanmaniak , gaz będzie montowany w koszalinie w KAMELEONIE, znasz ? Edytowane 16 Stycznia 2013 przez dzkzsl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 swoją drogą kolego nissanmaniak , gaz będzie montowany w koszalinie w KAMELEONIE, znasz ? To może lepiej niech ci Dino założy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 , gaz będzie montowany w koszalinie w KAMELEONIE, znasz ? znam Póki co mailowo sie dogadywalem i gazownik mi tyle napisał : Koszt instalacji sekwencyjnej KME NEVO w cenie 2300ZŁ (red.kme silver, wtryski omvl, lub 2800zł z wtryskami hana. instalacja IV generacji. (brak spadku mocy ponieważ reduktor jest do 270km) . nie zakładam KME, ale NEVO ma dobre opinie, z tą moca to uważaj ale powinien dać rade u Ciebie, choć może lepiej by było ACr01, dowiedz się u Panów z Kameleona, czy musisz kupić uszczelkę pod kolektor :D możesz też rozważyć LPGTECH-a bdb działa w nissmo lub OPTIME PRO-TEK, ma moduł OBD w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 hahaha, nie zauwazyłem, że nick jest nieco wyżej Rozumiem, że kolega DINO zajmuje się zakładaniem instalacji gazowych. Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Rozumiem, że kolega DINO zajmuje się zakładaniem instalacji gazowych Tak Jakieś propozycje? napisałem wyżej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 ten cudowny reduktor ma tylko nalepkę że obsługuje 270 KM ,,,, kme silver bo taki proponują nie da sobie rady przy 140 KM silniku zakładają wydajne wtryski czyli zieloną hane taką miałem będzie ją pętlił ,,, ten reduktor działa ok po modyfikacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Co radzisz tofu ? mówcie Panowie czym prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Jedź do Daniela (DINO) i będziesz zadowolony, wie co robi, ma sondę AFR więc będziesz miał dobrze dobraną i założoną instalkę wraz z perfekcyjnym wystrojeniem Edytowane 16 Stycznia 2013 przez ulisses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 jak masz blisko to z zamkniętymi oczami polecam......................... nie tak ,,, zalecam Dino ,,, znamy sie sporo nabyliśmy wiedzę jak i praktykę przewyższającą nie jeden warsztat lpg ,,, ja sie mogę pochwalić kilkoma zwycięstwami a Dino kilku dziesiętnymi ,zalecam montaż u niego i daję sobię rękę uciąć ze będzie ok ,, bo po prostu wie co ma być jak owszem hana ok jak i tańsza barakura ..inaczej sie pisze ,,,nie ważne on jak i ja na tyn śmigam ,,,, reduktor to podstawa ,,,kme odpadają wiem jak sie sprawuje shark ...co mi Dino poradził ,,,brak spadków wiec ok co dalej tech super sam sie stroi,,,,, reszta to podstawa ,,,\,,, pozdro ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi