Gość krzys1001 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) No to ja powiem jak było. Pojechaliśmy na trzy auta. wszyscy nowe oponki. Ja teoretycznie najsłabszym, terrano, opona BFG AT. Mój brat y 60, nowe BFG MT. No i kolega Y61 nowe SIMEXY. Mój brat zaklinował się w rzecce jak piwerszy. Kolega na simexach utonoł w bagnie jak jechał po mojego brata, a ja utonołem na samym końcu. Generalnie to oni mieli teoretycznie lepsze opony i podniesione auta a moja nie podniesiona fura wcale im nie odstępowała. https://www.facebook...&type=1 Kilka zdjęć jakby ktoś chciał obejrzeć. na bogato... burżuj No burżuj;) Gość pojechał dwa razy w teren i zwariował. Miał długiego y60. Szybko sprzedał, kupił y61 i własnie jesteśmy w trakcie modyfikacji. Narazie dwa cale w góre, opony 35 cali, snorkel, buda idzie dwa cale, wyciągarka właśnie przyszła i jeszcze na zderzaki czeka. Razem myśle, że to wszystko z 25 tys. No ala jak ma chłop kasę to sie bawi. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez krzys1001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RoboTerrano Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) he he a JA swoim Tyranem na lysych dalej zajechalem niz vitara na simexach..tzn to bylo na zwirze ok40cm simexy odrazu sie zakopaly a JA jechalem dalej:) Edytowane 22 Stycznia 2013 przez RoboTerrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Wczoraj udało mi się zaliczyć śliczne 180 stopni z 4x4. Na szczęście na pustej górskiej drodze i w śnieg a nie do rowu. Generalnie wyleciał przód z lodowych kolein, potem wyskoczył tył w drugą stronę i już nic nie dało się zrobić. Także : cza uważać Edytowane 4 Lutego 2013 przez Jesper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 a robi Ci przód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 No pewnie. Nawet reduktor mi działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 to dziwne bo w 4x4 to auto raczej podsterowne się robi... bączka wykrecić... to już wyczyn łatwiej wypaść z zakrętu do rowu np... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Na lekkim łuku, na małej prędkości(2 bieg) wyrzuciło mnie z lodowych kolein przodem w lewo, tył wyjechał z kolein w prawo i obróciło mnie w stronę zewnętrza łuku. Ale droga była mocno zalodzona. No i jednak moje Long Traile to nie zimówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek321 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 kup bieznikowane do busa tanie i dobre rozmiar troche maly ale ujdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 ja kolego bardzo chwlę sobie takie oponki , http://allegro.pl/cooper-discoverer-m-s-zima-235-70-16-235-70-r16-i3624537950.html co prawda nie urzywałem ich w t2 tylko w jeep xj, wj i naprawde super robiły ,żadko włączałem 4x4 jak była jazda po ulicy ,śnieg błoto zmarznięty śnieg gdybym miał kupić zime to takie bym wzioł jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Co prawda po śniegu jeszcze nimi nie jeździłem ale zakupiłem niedawno nówki Lassa http://www.lassa.com.pl/index.php?go=produkty_3_1 i po przesiadce z pirelli scorpiona str jestem mile zaskoczony , tym bardziej że zapłaciłem po 310zł za sztukę i to jeszcze z FV Opony kupiłem za namową znajomego który 2 lata już na nich jeździ i oczywiście użytkuje je również w zimie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XFastFingerX Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam kolegów. A czy ktoś może testował w zimie na czarnym jakieś MT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotokora Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 to w końcu Witam kolegów. A czy ktoś może testował w zimie na czarnym jakieś MT? to w końcu w zimie czy na czarnym? własnie bede testował pod koniec zimy lub z początkiem wiosny się wypowiem jak przeżyje testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur'k Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Też jestem na etapie zakupu opon do terrano. Opony na cały rok, bez jeżdżenia w ekstremalnym terenie. Po ostatnich doświadczeniach z oponami AT zimą wybieram typowe zimówki z takim bieżnikiem żeby poradził sobie w lekkim terenie. Wybieram pomiędzy: Cooper Discoverer M+S Dunlop Grandtrek SJ6 Dodatkowo rozważam jedne opony AT, które podobno bardzo dobrze sprawują się w śniegu, Yokohama Geolandar AT-S Na razie czekam na wycenę od oponiarza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi