Gość bajaga Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Mieliście jakieś problemy z tylnymi lampami ? Mi się chyba zrobiło jakieś zwarcie - jak w jakichś starych Polonezach po włączeniu lewego kierunkowskazu z tyłu trochę mruga kierunkowskaz a trochę światło pozycyjne. Nie wiem czy to kwestia w samej lampie czy gdzieś indziej ? Trenował ktoś temat ? Może to coś prostego. Ps. Do wymiany tylnych żarówek trzeba wyjąć lampę czy jakoś od strony bagażnika trzeba kombinować ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 QQ sprzed liftingu? Po lifcie są ledy (pozycja/stop) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bajaga Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 QQ sprzed liftingu? Po lifcie są ledy (pozycja/stop) Tak, sprzed liftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 sprawdź, popraw masy na lampach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slik Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 ja miałem coś takiego jakiś miesiąc temu. Kierunek migał dużo szybciej i do tego właśnie trochę pozycja. Też tylna lewa lampa. Rozkręciłem, wyczyściłem, popsikałem gdzie się da kontaktem, założyłem nową żarówkę od kierunku i działa elegancko do dzisiaj. Albo było coś z masą albo żarówka się już przepalała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bajaga Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 ja miałem coś takiego jakiś miesiąc temu. Kierunek migał dużo szybciej i do tego właśnie trochę pozycja. Też tylna lewa lampa. Rozkręciłem, wyczyściłem, popsikałem gdzie się da kontaktem, założyłem nową żarówkę od kierunku i działa elegancko do dzisiaj. Albo było coś z masą albo żarówka się już przepalała To tak samo mam. Lampę się wyjmuje po odkręceniu tych dwóch śrubek widocznych po otwarciu klapy czy trzeba gdzie się pod tapicerkę bagażnika wpychać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slik Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 tylko te dwie śruby przy lampie. Ale jak by to nie pomogło to trzeba dobrze masę sprawdzić - a ona jest wpięta od środka i wtedy trzeba tapicerkę w bagażniku ściągać. Zacznij od dwóch śrubek, wyjmij całą lapme, wyczyść, wymień żarówkę, skręć i powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Klasyczny objaw braku masy. Zimno,śnieg, wilgoć. Jak Koledzy wyżej: odkręcić, poczyścić, poruszać i powinno być OK. Za nowe autko aby nie kontaktował przewód masowy, raczej właśnie styki żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bajaga Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 tylko te dwie śruby przy lampie. Ale jak by to nie pomogło to trzeba dobrze masę sprawdzić - a ona jest wpięta od środka i wtedy trzeba tapicerkę w bagażniku ściągać. Zacznij od dwóch śrubek, wyjmij całą lapme, wyczyść, wymień żarówkę, skręć i powinno być ok Ech, po odkręceniu tych dwóch widocznych śrubek lampę coś nadal trzyma. Jest już poluzowana ale jakoś nie chce wyleźć. Nie chciałbym czegoś połamać. Jest tam jeszcze coś do odkręcenia ? Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 do odkrecania nie ma nic, jest taki jakby "zaczep" plastikowy na drugim końcu w rogu. Trzeba poruszać i wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam, odswieze troszke temat lamp, mianowicie tydzien temu spalil mi sie lewy stop, kupilem zarowke, wymienilem i teraz jak odpalam samochod przez chwile migaja mi swiatla stopu. Moge naciskac pedal do woli, miga i za jakis czas przestaje, nawet kupilem jeszcze jedna zarowke, to samo, pomiga i przestaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Spróbuj psiknąć w styki sprejem do styków,może zaśniedział jakiś styk.miałem podobnie z klaksonem Edytowane 15 Lutego 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Spróbuj psiknąć w styki sprejem do styków,może zaśniedział jakiś styk. Spróbuj psiknąć w styki sprejem do styków,może zaśniedział jakiś styk.miałem podobnie z klaksonem Witam kolege, o tym nie pomyslalem, nawiasem mowiac, same utrapienia z tym kichajcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Wojtek,możesz mieć słabą masę,psikanie może pomóc ale też możesz spróbować delikatnie dogiąć styki,być może poprzednia żarówka była ciut grubsza ,a styki mało sprężyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyrek Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) 22.02.2014 Witam, Ostatnio też zauważyłem objawy braku masy w lewej tylnej lampie. Odkręciłem cały klosz z żarówkami jak pisaliście i zauważyłem że we wtyczce jeden pin się przegrzewa i zdążył się już trochę wypalić. Wszystkich przewodów jest cztery, a ten, to gruby, czarny. Przy ręcznym wyginaniu wtyczki problem ustawał i na razie poradziłem sobie poprzez zwiększenie powierzchni styku samego pinu (wepchnąłem kawałek blaszki). Chciałbym wymienić całą kostkę. Nie wiem też czy jest ona jakoś rozbieralna ? Gdzie ją można dostać ? Są jakiś zamienniki ? Pozdrawiam, Krzylu. 28.2.2014 Witam ponownie. Znalazłem coś takiego: 3D_CVM_CVM_282088-1_B.pdf http://allegro.pl/superseal-kostka-gniazdo-zlacze-ohw-4-ohg-4-oh-4-i3983379758.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Motoryzacja-3_Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe-620_Uk%C5%82ad+elektryczny,+zap%C5%82on-4141_Materia%C5%82y+instalacyjne-50751_Kostki,+z%C5%82%C4%85czki-50753 Czy może ktoś potwierdzić że ta wtyczka żeńska będzie pasowała ? i ewentualnie tu: http://allegro.pl/kostka-wtyk-gniazdo-zlacze-hermetyczne-oh-4-piny-i3977837106.html Pozdrawiam, Krzylu. 04.03.2014 To jest to. Może się komuś przyda: http://www.naap.pl/index.php?route=product/product&path=3_67&product_id=483 Edytowane 4 Marca 2014 przez spyrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziadekp Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Dzięki przydało się! objawy podobne jak u Ciebie - mrugał na przemian stop i kierunek. Wymiana złącza pomogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano997 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Mieliście jakieś problemy z tylnymi lampami ? Mi się chyba zrobiło jakieś zwarcie - jak w jakichś starych Polonezach po włączeniu lewego kierunkowskazu z tyłu trochę mruga kierunkowskaz a trochę światło pozycyjne. Nie wiem czy to kwestia w samej lampie czy gdzieś indziej ? Trenował ktoś temat ? Może to coś prostego. Ps. Do wymiany tylnych żarówek trzeba wyjąć lampę czy jakoś od strony bagażnika trzeba kombinować ? Pozdrawiam, kolego niedawno mialem identyczny problem. Zaczne od poczatku - wyciagniecie lampy- zdejmujemy wewnetrzna tapicere, sa dwa plastikowe zaczepy, ale najpierw 2 sruby od zewnatrz.Po wyciagnieciu lampy dostajemy sie do srodka lampy oczyszczamy gniazda zarowek i ok. Jeszcze jedna ciekawostka jak jest to uszkodzenie to przy jezdzie na tempomacie i właczeniu lewego kierunku tempomat sie rozłacza. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRisoo Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam. Miałem identyczne objawy. okazało się że to typowy objaw w Nissanach. Przyczyną usterki było wypalone gniazdo w kostce. Styki w gniazdach sa za luźne i się przepalają. Elektryk przewiercil dziurke dolutowal na krotko kabelek i wszystko smiga jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam3l3t3on Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Witam. Mam podobny problem w swoim QQ. Miałem przepaloną żarówkę więc ja wymieniłem ale po chwili znowu się przepalila... Rozebralem i zastałem taki widok przegrzana wtyczka i nadpalone gniazdo.. Miał ktoś tak? Dodam że nie wiem w którym momencie mi się przepala żarówka Edytowane 5 Lipca 2018 przez kam3l3t3on Błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 4 godziny temu, kam3l3t3on napisał: Dodam że nie wiem w którym momencie mi się przepala żarówka Dziś żarówki, szczególnie te najtańsze kupowane w marketach, są tak niskiej jakości, że palą się czasami kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam3l3t3on Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 W dniu 5.07.2018 o 15:08, cezzar1 napisał: Dziś żarówki, szczególnie te najtańsze kupowane w marketach, są tak niskiej jakości, że palą się czasami kilka godzin. Poprawiłem styki i puki co wszystko funguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnemonic Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Witam, w moim J10 z 2008 roku pojawił się ten sam problem. Pin od masy przepalony. Czy z takim czymś można jeździć? Czy ma to jakiś wpływ na inne podzespoły? Czerpie jakiś prąd z aku? Z objawów - lekko mruga mi żarówka stopu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Trzeba to poprawić ,może robić Ci się choinka że światłami nawet zwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi