Skomand Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam, na wstępie chciałem się przywitać gdyż jestem tu nowy W ostatnim czasie oddałem moją niedawno zakupioną almerę na regenerację maglownicy, po odebraniu auta z warsztatu zaczęły się dziać z nim dziwne rzeczy, być może to zbieg okolicznosci a może coś uszkodzili w warsztacie... Auto przegrzewa się na ciepłym silniku podnosi sie poziom płynu chlodzacego w zbiorniku wyrownawczym W momencie kiedy wskaznik pokazuje zbyt wysoką temp cieczy plyn w zbiorniku zaczyna "bulgotac" po przelaczeniu na gaz auto szarpie jakby się dławiło nie dziala ogrzewanie macie moze jakies sugestie co moze być zepsute? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 widocznie rozpinali reduktor i źle poskładali spowrotem, najlepiej daj jakies zdjęcia to można coś powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) tak jakby ze zbiornika wyrównawczego hmm czuć gaz....niestety zdjęc nie posiadam auto zostało na stacji benzynowej gdyż bałem się jechać na przegrzanym silniku jutro jak nic nie wymysle to do mechanika zaprowadzę i jeszcze z tego co zauważyłem radio woła o kody wiec moze faktycznie bawili sie w rozpinanie wszystkiego co się da... Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Skomand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 jak czuć gaz w wyrównawczym, to pewnie masz reduktor MIII, taki walec srebrny, to jest ich wada, że puszczają bąka do ukłądu chłodzenia, jak najszybciej wymienić na inny, zakręć butlę od gazu i możesz jeździć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) dzięki jak już wspomniałem auto niedawno kupiłem więc nie orientuję się jaki reduktor tam jest na dokumentach od instalacji napisane jest autronic, ale instalacja ma juz pare lat więc mógł być wymieniany w międzyczasie Dodam ze te wszystkie objawy ktore wymienilem (oczywiscie oprócz szarpania na lpg) mają miejsce podczas jazdy na benzynie jak czuć gaz w wyrównawczym, to pewnie masz reduktor MIII, taki walec srebrny, to jest ich wada, że puszczają bąka do ukłądu chłodzenia, jak najszybciej wymienić na inny, zakręć butlę od gazu i możesz jeździć wziałem urlop i jadę zaraz sprawdzić twoją teorię, mam nadzieję że to tylko reduktor nic z głowicą czy samym silnikiem Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Skomand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 raczej reduktor, bo czuć gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Diagnoza gazownika - cały przód instalacji do wymiany Po zakreceniu butli z gazem auto chodzi na benzynie poprawnie Edytowane 18 Stycznia 2013 przez Skomand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Diagnoza gazownika - cały przód instalacji do wymiany daj fotki, może wystrczy zmienić tylko reduktor?? co zaproponował i w jakiej cenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) hmm zaproponowal w cenie 1600zł ale nazwy nie pamietam, coś na M... (jestem laikiem w tym temacie) spróbuję zrobić fotki ale wrzucę je później Edytowane 18 Stycznia 2013 przez Skomand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 dowiedz się dokadnie co chce zamontować, STEROWNIK, REDUKTOR, WTRYSKIWACZA, cena dość wysoka jak za zmianę samego przodu, daj zdjęcia i moze ktoś z okolic z klubu Ci to ogarnie, to nic trudnego w razie czego załatwię Ci części w korzystnych cenach, za dobry zestaw, wtedy dowiedz się ile za samo przełożenie z Twoimi częściami, kpt na przód do Twojej Ali , to koszt około 800-900zł na BARAKUDACH, a nie jakimś syfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Dokladnie tak powiedział jak mowisz wymiana całego przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 no dobrze, ale dowiedz się dokłądnie co chce Ci włożyć w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) W załączniku zdjęcia, może da się coś z nich wyczytać P.S. dziś już zamkniete postaram się rano zadzwonić zapytać co oni w tej cenie przewidują i jakiej firmy Edytowane 18 Stycznia 2013 przez Skomand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 faktycznie, wszystko do wywalenia zabawa i naprawa jest bez sensu, ale może to przez magnetyzery za dużo POWERU dowiedz się co i daj znać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Gość zaproponował za te 1600zł instalację Zenit Compact na wtrysku Matrix Co do instalacji to mógłby mi ktoś polecić kogoś rzetelnego kto zrobi to porządnie i niedrogo w okolicach radomia? Może być ewentualnie lublin bo też bywam dość często na 2-3 dni więc dałoby radę auto zostawić... Skoro problem już rozpoznany to temat do zamknięcia plusik dla DINO za diagnozę Edytowane 21 Stycznia 2013 przez DINO zedytowany link do tematu usuniętego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 proponował bym LPGTECH-a, STAG-a OPTIMĘ, zenita zaproponował, bo tam zagłebie zenitowe wtryski OK, choć wolał bym BARAKUDY, bo są pojedyncze i kosztowo mogą wyjśc taniej, dał bym Ci namiar na gościa koło Lublina, no ale chyba ceny byś nie przeżył zmiana instalacji to co innego niż wkłądanie nowej, trzeba zdemontować doprowadzić auto do stanu z przed i zamontować nową, czyli tak jak by podwójna robota Ciagni już tu wszytsko, tamten temat wywalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 he he to w sumie już nie wiem teraz czy dobrze zaproponował i bez zdzierstwa czy jednak szukać czegoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 osobiście takiego Zenita bym nie brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 hmm to teraz muszę rozpocząć poszukiwania innego warsztatu w takim razie ale pewnie i cenę jeszcze jeszcze wyższą zaproponują, w okolicach Kozienic mam tylko ten o którym mówiłem więc zostaje Radom bądź wspominany przeze mnie Lublin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 a nei mozesz sam sobie zmienić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 yyy nie mam zielonego pojęcia o instalacjach gazowych więc pewnie skończylo by się to katastrofą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 a o mechanice??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Też nie do końca bo jestem po gastronomiku :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 a no to bezpieczniej oddać a sobie coś ugotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skomand Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 No w rzeczy samej czyli taki zestaw LPGTECH bądź STAG OPTIMA na BARAKUDACH wraz z wymontowaniem starej i zamontowaniem nowej instalacji w jakich granicach cenowych powinien się kształtować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi