zwig Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Informuję że dwa dni temu odpaliłem auto w garażu, wyjechałem lampka pomarańczowa się paliła. Zgasiłem silnik by zakluczyć garaż wsiadłem odpaliłem i lamka zgasła.Od czasu jej zpalenia do czasu samoczynego wyłączenia przejechałem około 3 tys km. Nadmieniam że w czasie gdy się paliła silnik pracował równo, na autostradzie spokojnie osiągał 180 km, odpalał na dotyk. Mam wrażenie że to odwilż spowodowała że coś odmarzło i lampka pomarańczowa zgasła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 No to pewnie gdzieś nie masz masy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam Wczoraj zapalił mi się pomarańczowy i tak objeździłem i nie ma spadku mocy a dzisiaj rano zapaliłem auto i swicil podjechałem pod sklep i zgasiłem . Po ponownym zapaleniu zgasła i po południu znów się zapaliła co to morze być Wszystkie filtry nowe , kolektor był czyszczony i zawór , świece sprawdzałem jakieś dwa miesiące temu i było ok Co teraz ? czy to zawór czy świeca lub coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 to i ja dolacze sie z moja pomaranczowa kontrolka...wjechalem na autostrade predkosc 120 km/h i zapalila sie kontrolka...sprawe swiec wykluczam bo wymienilem je miesiac temu na nowe...jutro jade na kompa obadac temat....jeszcze ze dwie takie akcje z tym autem to bedzie karteczka sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Expo to że wymieniłeś świece nie znaczy, że znów nie poszła. Minuta kontroli i wiadomo. Ponadto może jest woda/powietrze w układzie paliwowym. Podłącz kompa. Devon00 a cewki masz sprawne??Jeszcze walczą chłopaki z przepływka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 u mnie sonda do wymiany bylem na kompie...na pon jestem umowiony na wymiane 80zl uzywka z roczna gwarancja to chyba dobra cena...moze przy okazji spalanie spadnie...bylo sztywno 9 litrow teraz jest 8,7 ale to chyba z racji dodatnich temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Pewnie też. Daj znać jakie efekty kocowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) najlepsze jest to ze jak gosc zdiagnozowal uwalona sonde wykasowal blad to check engine nie wrocil...ale jak pokazal mi na odpowiednim sprzecie jakie wykresy powinna robic sonda to i tak jest ona do wymiany mimo ze bledu nie ma..w pon po 15 bede juz po wymianie wiec dam znac co i jak a tym czasem spadam zakladac letnie laczki na auto Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez devon00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam Check zgasł ? Moze gdzieś słaba masa Gdzie najlepiej szukać według was ? Kupilem już ten spraj na styki - czy zdaje egzamin ten środek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 jak zmienialem laczki na letnie zauwazylem ze uchwyt ktory trzeba katalizator ze starosci juz nie trzyma z tad te dzwieki z pod auta...check zgasl i nie wraca mimo ze sonda nie zostala jeszcze wymieniona...jutro jade jeszcze raz na kompa niech sprawdzi ta sonde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi