Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kilka pytan o P12

Gość alanxxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1-jak sprawdzic termostat?

2-czy P12 Kombi nie ma nawiewu ogrzewania z tylu na pasazerow?

3-peklo mocowanie sprzegla ktore bylo zgrzewane do grodzi pospawalem ale jak go teraz przymocowac?nitowanie nie wchodzi w gre za malo miejsca dla nitownicy

chcialbym dostac sie do grodzi zeby skrecic srubami ale musze zdemontowac deske rozdzielcza-jak ja zdemontowac?

Jak masz wersje wyposażoną w dwustrefę to tak

a jest klima 2 strefowa w p12? nie spotkałem , btw pozatym 2 strefy to klima dla kierowcy i pasazera ustawiana osobno a nie przod i tył.....

• Upvote 1

Tak to prawda że to bardzo mało popularna opcja klimatyzacja dwustrefowa w P12 była dostępna tylko w samochodach po lifcie.

Nawiew znajdował się miejscu gdzie jest umieszczona popielniczka pod podłokietnikiem

no ale 2 strefami nie mozna tego nazwac :) poprostu wyprowadzony tunel powietrza do tyłu jesli jest na srodku powinien byc tez na słupkach na srodku jesli nie ma to o kant takie cos mozna rozbic ...

• Upvote 1

preston81 no tak masz rację faktycznie P12 nie ma możliwości regulowanie temperatury nawiewu pod podłokietnikiem(jeśli w ogóle jest tam nawiew a nie popielniczka ) czyli nie jest to dwustrefa taka jak np Audi gdzie temperatura w "drugiej" strefie jest niezależna od pierwszej strefy .

Dostajesz ode mnie dwa plusy ;)

1-jak sprawdzic termostat?

3-peklo mocowanie sprzegla ktore bylo zgrzewane do grodzi pospawalem ale jak go teraz przymocowac?nitowanie nie wchodzi w gre za malo miejsca dla nitownicy

chcialbym dostac sie do grodzi zeby skrecic srubami ale musze zdemontowac deske rozdzielcza-jak ja zdemontowac?

Ad 1 zdemontować włożyć do garnka z termometrem i mierzyć temperaturę całkowitego otwarcia się termostatu

Ad 2 Nie ma i nie słyszałem/widziałem takiego patentu w p12

Tak to prawda że to bardzo mało popularna opcja klimatyzacja dwustrefowa w P12 była dostępna tylko w samochodach po lifcie.

Nawiew znajdował się miejscu gdzie jest umieszczona popielniczka pod podłokietnikiem

po za tym http://allegro.pl/po...2915251387.html podłokietnik ma "głębokie" kieszenie leżące na tunelu a linka ręcznego wychodzi ze środka tunelu więc doprowadzenie tam normalnego przewodu nadmuchowego, który by cokolwiek dawał wydaje się nie możliwe??

Ad3 1 odkręcasz i rozłączasz panel środkowy

2 demontujesz schowek z osłoną rozłaczasz oswietlenie schowka(pomyśl czy nie założyć od razu włącznika światła w schowku) odłączasz AIR BAG

3 demontujesz osłony w okolicy kierownicy (uwaga osłona nad nogą P posiada czujnik temperatury)

4 demontujesz/ciągniesz za plastik osłonę zegarów środkowych nie są przykręcone

5 rozłączasz/demontujesz zegary

6 odkręcasz (chyba 4 śruby mocujące całą deską) dwie przy zegarach i dwie na dole jedna przy schowku druga w okolicach bezpieczników

7 nad kolumną kierownicy jest blacha utrzymująca ja ,żeby nie spadła - delikatnie ja odginasz (uważaj na jajka kierownica jest k..ko ciężka) i ląduje na fotelu kierowcy

8 ciągniesz całą deskę

9 podłączasz panel środkowy i bawisz się nadmuchami - fajny widok jak się klapki automatycznie otwierają i zamykają (podłącz AIRBAG bo bedzie błąd lub po robocie odłącz aku. i zresetuj kompa)

demontaż 1-2h montaż 20min

dobry śrubokręt gwiazdkowy

magnez na patyku do szukania śrubek

Edytowane przez jwa

hmm czyli spokojnie mozna wyciagnac cała deske? niezle moze sie tak pobawie jak zdecyduje o losach swojej p12 tj ten sam paten przed i po lifcie??

Nie rozbierałem ba nawet nie siedziałem w p12z przed liftu więc o konstrukcji deski nie powiem ale może to tylko różnica zegarów??

Edytowane przez jwa

ratuj sie fotkami z allegrogo moze zobaczysz jakies miejsca na sruby zatrzaski jak juz dasz rade daj znac czego w opisie brakowalo