Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z zapłonem

Gość sebastianp10

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sebastianp10

Witam mam problem z odpaleniem auta primera p10 2.o wczoraj po wyjsciu z pracy już nie zapalił brak iskry na wszystkich świecach cewka wymieniona kable nowe świece też nie wiem gdzie mam szukać rozrusznik kręci jak zwariowany pompa paliwa działa a iskry nie ma bardzo proszę o pomoc

auto z gazem?? sprawdź czujnik położenia wału i zasilanie na aparacie

Gość sebastianp10

auto z gazem?? sprawdź czujnik położenia wału i zasilanie na aparacie

Tak jest gaz kabel od cewki odłączyłem i sprawdzałem i niema napięcia a co do czujnika położenia wału to nie mam pojęcia jak to sprawdzić

jaki gaz?? sekwencja czy zwykły?? jak zwykły to poszukaj przekaźnika do odcięcia wtrysków albo zapłonu

Gość sebastianp10

jaki gaz?? sekwencja czy zwykły?? jak zwykły to poszukaj przekaźnika do odcięcia wtrysków albo zapłonu

zwykły silnik z monowtryskiem 2.0

Dzięki piękne bede szukał jutro z tego co się orientuje to przy silniku są jakieś przekazniki

bespiecznik w środku auta od zapłonu cały przekaznik od zapłonu zamieniłem na taki sam i nic kręci jak zwariowany a nie zapali pompa chodzi a napięcia na cewkę nie ma cewkę też wymieniałem proszę o pomoc

prze dchwilą odpiołem wtyczkę od cewki i napięcie zmierzyłem i jest ponad 12v

no i zrobione pierwsza myśl pod zakładem była dobra zgasiłem na gazie a nie na benzynie jak zawsze i chwyciło paliwo po podgrzaniu suszarką do włosów gaznika samochód zapalił :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...