Tyrionus Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Witam poniżej przedstawiam jakie 3 opcje polecił mi fachowiec od montażu instalacji gazowej. Czy ktoś z was jest w stanie powiedzieć mi, która z tych opcji moze być najlepsza? W bardzo niedlugim czasie zamierzam zmienic prace i bede musial do niej dojezdzac 100km w jedna strone - co daje mi miesiecznie okolo 2500 km - jestem w stanie nawet zaakceptowac drozsza instalacje pod warunkiem ze bedzie ona naprawde lepsza od innych opcji. samochód ma przejechane 210kkm - przy 200kkm byly robione już łożyska w skrzyni biegów. 1) Instalacja Stag 300 isa2 z reduktorem Tomasetto i z wtryskiwaczami Hana w cenie 3000 zł. Gwarancja elektryczna i elektroniczna - 24 miesiące, gwarancja mechaniczna - 12 miesięcy. Okresy między-przeglądowe to 10 tyś km. 2) Instalacja Smart firmy Lovato w cenie 2600 zł. Gwarancja 24 miesiące bez limitu przebiegu (z wyłączeniem listwy wtryskowej, której gwarancja ma limit przebiegu 75 tyś km lub 24 miesiące.). Okresy miedzy-przeglądowe to 15 tyś km. 3) Instalacja Zenit Compact z reduktorem Vito i wtryskiwaczami Rail w cenie 2400 zł. Gwarancja - 24 miesiące lub 50 000 km przebiegu. Okresy między-przeglądowe to 10 tyś km. Z gory dziekuje za odpowiedz. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Tyrionus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 opcja 1 jest gitt ale dość drogo, spytaj o STAG-a 4+ reszta tak samo, albo TECH-a214 byłby lepszy do tego BARAKUDA zamiast HANNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrionus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Stag 4+ ma duzo wieksze mozliwosci od Stag 300 isa2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Stag 4+ ma duzo wieksze mozliwosci od Stag 300 isa2? to jest praktycznie to samo, różni się obudową (STAG4+ jest mniejszy) i tym, że w 300 jest ISA2, (inteligentny system adaptacji) która i tak nie za bardzo działa, czyli raczej jej się nie załącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrionus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 czytalem w innych miejscach ze ten system ulatwia adaptacje instalacji do charakterystyki pracy silnika... ale ok w razie czego bede sie dopytywał o STAG 4+. a czy ktoś przypadkiem zna dobry i godny zaufania warsztat gdzie instalują takie podzespoły w okolicy Radomia/Kozienic ? kiedys jak się dowiadywałem to mi polecono Migaz z Warszawy - ale skoro taki polecany to pewnie tez jest tam drogo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 czytalem w innych miejscach ze ten system ulatwia adaptacje instalacji do charakterystyki pracy silnika... takie jest założenie, niestety z realizacją gorzej kiedys jak się dowiadywałem to mi polecono Migaz z Warszawy - ale skoro taki polecany to pewnie tez jest tam drogo :/ nie znam, ale nieraz warto podjechać kawałek, niż później się męczyć i psioczyć na LPG w aucie, należy pamietać, że oszczędzanie zaczyna się po założeniu gazu a nie w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrionus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 nie znam, ale nieraz warto podjechać kawałek, niż później się męczyć i psioczyć na LPG w aucie, należy pamietać, że oszczędzanie zaczyna się po założeniu gazu a nie w trakcie pewnie sa to "swiete slowa" - narazie jeszcze mieszkam bardzo blisko Warszawy wiec ni bylby to dla mnie problem tam jechac wiesz moze ile czasu trwa instalacja lpg w takim samochodzie jak moj? pozatym te ceny ktore podalem w 1 poscie to wlasnie z tej firmy w warszawie - tak wiec jak sam powiedziales - troche drogo... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 wiesz moze ile czasu trwa instalacja lpg w takim samochodzie jak moj mi zajmuje dwa dni, ale ja pracuje sam w innym przypadku można się wyrobić szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) a czy ktoś przypadkiem zna dobry i godny zaufania warsztat gdzie instalują takie podzespoły w okolicy Radomia/Kozienic ? Tak jak napisał Dino że warto pojechać dalej na montaż gazu, ja jechałem 125 km żeby założyć gaz i nie żałuje, jeśli mieszkasz w Pruszkowie to możesz jechać do Mławy (tam właśnie zakładałem) http://www.nowotczynski.com.pl/ a z Kozienic to pod Lublin http://www.adamrogow...net/?idz=glowna W Mławie montują w jeden dzień Edytowane 22 Stycznia 2013 przez PrzeRuSco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 no jeden kolega mnie nie posłuchał bo chciał taniej i szybciej potem co nerwów na szarpał zanim sie doprowadziło tą instalacje do porządku masakra ,,, zwłaszcza że gazownicy twierdzili na końcu po wymianie 3 sond lambda świec i kabli że to wina braku kata a potem że ,,silnik stary ....... a przyczyna była prosta nieszczelność ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrionus Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 dziekuje za podpowiedzi - napewno wezme je pod uwage przy ostatecznym wyborze... pisze pod swoim postem bo nie moge go edytowac (brak opcji) bylem ze swoim niebieskim trupem u gazownika w Radomiu (mascar - zna ktos?) i polecil mi mocno sie zastanowic nad kupnem jednak 4 eco (wedlug niego 4+ nie wykorzystam a zbednie przeplace) a juz 300 isa2 to juz mi calkiem odradzal - duzo przeplace a "isa" to jest przydatne wylacznie dla niedoswiadczonego gazownika... tak wiec mam narazie zagwozdke od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 300 isa2 (dobre tłumaczenie :D ) nie ma sensu, S4 eco też, brak korekt a Twojego auta nie ustawi się bez nich, spytaj, czego nei wykorzystasz w S4+?? tak z ciekawości, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrionus Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 ok to jak sie juz z nim bede umawial to go bede meczyl zeby mi jak chlopu na miedzy wytlumaczyl dlaczego S4+ nie bedzie wykorzystane obym tylko nie byl zbyt meczacy i nie trafil na tablice "nieobslugiwanych klientow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 proponuję spisać zlecenie na montaż z wyszczególnieniem elementów, bo może być tak, że sobie pogadacie a i tak ząaoży po swojemu, a tak będziesz miał czarno na białym w razie reklamacji i niezgodności (ja tak robię i to kryje dwie strony :D nie tylko klienta :D bo akurat Ci potrafią mieć też fantazję :D jak zresztą i gazmeni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobo15041981 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czesc NissanManiak tak wlasnie sobie czytalem to co pisalem o zakladaniu gazu i pomyslalem aby wlozyc gaz do swojego auta. zastanawialem sie nad tym juz dawno ale jakos..... mam Nissana Almere 1999 silnik 1.5 Twincam ktory ma dobre laknienie a ze do pracy dojezdzam dziennie w obie strony kolo 100km to gaz bylby dobrym rozwiazaniem. czy warto takie cos robic ??? z gory dziekuje za opinie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Czesc NissanManiak tak wlasnie sobie czytalem to co pisalem o zakladaniu gazu i pomyslalem aby wlozyc gaz do swojego auta. zastanawialem sie nad tym juz dawno ale jakos..... mam Nissana Almere 1999 silnik 1.5 Twincam ktory ma dobre laknienie a ze do pracy dojezdzam dziennie w obie strony kolo 100km to gaz bylby dobrym rozwiazaniem. czy warto takie cos robic ??? z gory dziekuje za opinie.... W necie jest mnóstwo kalkulatorów , sprawdź jak to wychodzi i podejmij decyzję. Myślę że zamkniesz się w kwocie do 2500 zł Jak szybko się zwróci ? Pomyśl i sam sobie odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 . Myślę że zamkniesz się w kwocie do 2500 zł oj obawiam się, że nie za bardzo, nie ma tam czasem 2 wtrysków na cylinder?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 nie wydaje mi sie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi