Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

instalacja LPG do N-15 1.4 75KM

Tyrionus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

poniżej przedstawiam jakie 3 opcje polecił mi fachowiec od montażu instalacji gazowej. Czy ktoś z was jest w stanie powiedzieć mi, która z tych opcji moze być najlepsza? W bardzo niedlugim czasie zamierzam zmienic prace i bede musial do niej dojezdzac 100km w jedna strone - co daje mi miesiecznie okolo 2500 km - jestem w stanie nawet zaakceptowac drozsza instalacje pod warunkiem ze bedzie ona naprawde lepsza od innych opcji.

samochód ma przejechane 210kkm - przy 200kkm byly robione już łożyska w skrzyni biegów.

1) Instalacja Stag 300 isa2 z reduktorem Tomasetto i z wtryskiwaczami Hana w cenie 3000 zł. Gwarancja elektryczna i elektroniczna - 24 miesiące, gwarancja mechaniczna - 12 miesięcy. Okresy między-przeglądowe to 10 tyś km.

2) Instalacja Smart firmy Lovato w cenie 2600 zł. Gwarancja 24 miesiące bez limitu przebiegu (z wyłączeniem listwy wtryskowej, której gwarancja ma limit przebiegu 75 tyś km lub 24 miesiące.). Okresy miedzy-przeglądowe to 15 tyś km.

3) Instalacja Zenit Compact z reduktorem Vito i wtryskiwaczami Rail w cenie 2400 zł. Gwarancja - 24 miesiące lub 50 000 km przebiegu. Okresy między-przeglądowe to 10 tyś km.

Z gory dziekuje za odpowiedz. :)

Edytowane przez Tyrionus

opcja 1 jest gitt ale dość drogo, spytaj o STAG-a 4+ reszta tak samo, albo TECH-a214 byłby lepszy do tego BARAKUDA zamiast HANNY

Stag 4+ ma duzo wieksze mozliwosci od Stag 300 isa2?

to jest praktycznie to samo, różni się obudową (STAG4+ jest mniejszy) i tym, że w 300 jest ISA2, (inteligentny :D system adaptacji) która i tak nie za bardzo działa, czyli raczej jej się nie załącza

czytalem w innych miejscach ze ten system ulatwia adaptacje instalacji do charakterystyki pracy silnika... ale ok w razie czego bede sie dopytywał o STAG 4+.

a czy ktoś przypadkiem zna dobry i godny zaufania warsztat gdzie instalują takie podzespoły w okolicy Radomia/Kozienic ?

kiedys jak się dowiadywałem to mi polecono Migaz z Warszawy - ale skoro taki polecany to pewnie tez jest tam drogo :/

czytalem w innych miejscach ze ten system ulatwia adaptacje instalacji do charakterystyki pracy silnika...

takie jest założenie, niestety z realizacją gorzej :D

kiedys jak się dowiadywałem to mi polecono Migaz z Warszawy - ale skoro taki polecany to pewnie tez jest tam drogo :/

nie znam, ale nieraz warto podjechać kawałek, niż później się męczyć i psioczyć na LPG w aucie, należy pamietać, że oszczędzanie zaczyna się po założeniu gazu a nie w trakcie :D

nie znam, ale nieraz warto podjechać kawałek, niż później się męczyć i psioczyć na LPG w aucie, należy pamietać, że oszczędzanie zaczyna się po założeniu gazu a nie w trakcie :D

pewnie sa to "swiete slowa" - narazie jeszcze mieszkam bardzo blisko Warszawy wiec ni bylby to dla mnie problem tam jechac

wiesz moze ile czasu trwa instalacja lpg w takim samochodzie jak moj? pozatym te ceny ktore podalem w 1 poscie to wlasnie z tej firmy w warszawie - tak wiec jak sam powiedziales - troche drogo... :/

wiesz moze ile czasu trwa instalacja lpg w takim samochodzie jak moj

mi zajmuje dwa dni, ale ja pracuje sam :D w innym przypadku można się wyrobić szybciej

a czy ktoś przypadkiem zna dobry i godny zaufania warsztat gdzie instalują takie podzespoły w okolicy Radomia/Kozienic ?

Tak jak napisał Dino że warto pojechać dalej na montaż gazu, ja jechałem 125 km żeby założyć gaz i nie żałuje, jeśli mieszkasz w Pruszkowie to możesz jechać do Mławy (tam właśnie zakładałem) http://www.nowotczynski.com.pl/ a z Kozienic to pod Lublin http://www.adamrogow...net/?idz=glowna

W Mławie montują w jeden dzień

Edytowane przez PrzeRuSco

no jeden kolega mnie nie posłuchał bo chciał taniej i szybciej potem co nerwów na szarpał zanim sie doprowadziło tą instalacje do porządku masakra ,,,

zwłaszcza że gazownicy twierdzili na końcu po wymianie 3 sond lambda świec i kabli że to wina braku kata a potem że ,,silnik stary .......

a przyczyna była prosta nieszczelność ,,,

dziekuje za podpowiedzi - napewno wezme je pod uwage przy ostatecznym wyborze...

pisze pod swoim postem bo nie moge go edytowac (brak opcji)

bylem ze swoim niebieskim trupem u gazownika w Radomiu (mascar - zna ktos?) i polecil mi mocno sie zastanowic nad kupnem jednak 4 eco (wedlug niego 4+ nie wykorzystam a zbednie przeplace) a juz 300 isa2 to juz mi calkiem odradzal - duzo przeplace a "isa" to jest przydatne wylacznie dla niedoswiadczonego gazownika...

tak wiec mam narazie zagwozdke od nowa :)

300 isa2 (dobre tłumaczenie :D :D :D ) nie ma sensu, S4 eco też, brak korekt a Twojego auta nie ustawi się bez nich, spytaj, czego nei wykorzystasz w S4+?? tak z ciekawości,

ok to jak sie juz z nim bede umawial to go bede meczyl zeby mi jak chlopu na miedzy wytlumaczyl dlaczego S4+ nie bedzie wykorzystane :D

obym tylko nie byl zbyt meczacy i nie trafil na tablice "nieobslugiwanych klientow" :D

proponuję spisać zlecenie na montaż z wyszczególnieniem elementów, bo może być tak, że sobie pogadacie a i tak ząaoży po swojemu, a tak będziesz miał czarno na białym w razie reklamacji i niezgodności (ja tak robię i to kryje dwie strony :D :D nie tylko klienta :D :D bo akurat Ci potrafią mieć też fantazję :D :D jak zresztą i gazmeni :D )

Gość bobo15041981

Czesc NissanManiak

tak wlasnie sobie czytalem to co pisalem o zakladaniu gazu i pomyslalem aby wlozyc gaz do swojego auta.

zastanawialem sie nad tym juz dawno ale jakos..... mam Nissana Almere 1999 silnik 1.5 Twincam ktory ma dobre laknienie a ze do pracy dojezdzam dziennie w obie strony kolo 100km to gaz bylby dobrym rozwiazaniem.

czy warto takie cos robic ???

z gory dziekuje za opinie....

Czesc NissanManiak

tak wlasnie sobie czytalem to co pisalem o zakladaniu gazu i pomyslalem aby wlozyc gaz do swojego auta.

zastanawialem sie nad tym juz dawno ale jakos..... mam Nissana Almere 1999 silnik 1.5 Twincam ktory ma dobre laknienie a ze do pracy dojezdzam dziennie w obie strony kolo 100km to gaz bylby dobrym rozwiazaniem.

czy warto takie cos robic ???

z gory dziekuje za opinie....

W necie jest mnóstwo kalkulatorów , sprawdź jak to wychodzi i podejmij decyzję. Myślę że zamkniesz się w kwocie do 2500 zł Jak szybko się zwróci ? Pomyśl i sam sobie odpowiedz.

. Myślę że zamkniesz się w kwocie do 2500 zł

oj obawiam się, że nie za bardzo, nie ma tam czasem 2 wtrysków na cylinder?? :D