foorest1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam, Niestety ze względów ekonomicznych postanowiłem założyć instalkę do swojej premki. Ma najechane 160 tysięcy. Chcę założyć coś co będzie chodziło i cena mnie nie zabije. Podpowiedzcie za czy powinienem się rozglądać żeby było tanio i dobrze choć to w parze nie chodzi. I jeszcze jedno moja premka pali 13l w mieście przy spokojniej jeździe czy ja coś źle robię? Może spokojna jazda nie jest tu wskazana... Napiszcie jakie macie doświadczenia. No i jeśli ktoś zna warsztat w okolicach warszawy tudzież Mińska Mazowieckiego gdzie mogę pojechać to też poproszę o podpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 TECH214, BARAKUDA, ACR01, SZHARK1500 STAG4+, reszta jak wyżej OPTIMA PROTECH, reszta jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Musisz mieć coś nie halo skoro ci tyle łyka pb.Mi lpg łyka 12l,teraz w taką aure i przy wła. klimie ,a o gazie do twojej fury to przeczytaj ,posty odnośnie lpg do primy i będziesz wszystko wiedzial, lub spytaj Dina albo Tofu to sa mega spece od lpg,i bedziesz zadowolony ,ale 2600zł musisz wybulić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 @efej1 to automat a one więcej palą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Musisz mieć coś nie halo skoro ci tyle łyka pb.Mi lpg łyka 12l,teraz w taką aure i przy wła. klimie ,a o gazie do twojej fury to przeczytaj ,posty odnośnie lpg do primy i będziesz wszystko wiedzial, lub spytaj Dina albo Tofu to sa mega spece od lpg,i bedziesz zadowolony ,ale 2600zł musisz wybulić p.s.Daniel w tym samym czasie odpisywalem co ty ,więc powoływałem sie na ciebie no ale chyba nie aż ,o tyle ,jak mi na pb łyka mi 10l , to aż o 3l.więcej przy automacie?,o zgrozo to faktycznie niech ładuje lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Czyli to spalanie może być. Bo słyszałem że to ekonomiczne silniki a mój jakoś mało ... TECH214, BARAKUDA, ACR01, SZHARK1500 STAG4+, reszta jak wyżej OPTIMA PROTECH, reszta jak wyżej Możesz mi to bardziej rozpisać. Co jest co?Bo pojęcia nie mam. Rozumiem że to będzie chodziło i ma w miarę spoko cenę tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 odnośnie spalania warto sprawdzić lambdęm, do tego jest zima TECH, STAG, OPTIMA - sterowniki BARAKUDA - wtryskiwacz ACR01, SHARK1500 - reduktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Dzięki za moment sprawdzę ile to na allegro kosztuje. Za jakie pieniądze ty to zakładasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 poszukaj w dziale LPG tam są moje tematy odnośnie zmiany sterownika i montażu LPG będziesz wiedział jak to wygląda, cena, hmmmm zależy od gazmena Za jakie pieniądze ty to zakładasz? akceptowalnej dla klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) he he no tak po co pisać jeszcze się będą targować Dzięki za podpowiedź. Na co zwracać uwagę przy montażu ? Edytowane 20 Stycznia 2013 przez foorest1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 he he no tak po co pisać jeszcze się będą targować Dzięki za podpowiedź. Na co zwracać uwagę przy montażu ? nie chodzi o targowanie, tylko o fantazję niektórych gazmenów, z czym możesz się spotkać, możesz spotkać 3000zł i wiecej a może być i 1800zł za zestaw standartowy z pudełka, który niekoniecznie będzie się nadawał do Twojego auta, myślę, że kwota 2500zł za taki zestaw jak podałem, wyżej jest akceptowalna na co zwrócić uwagę hmmm, czy zdejmują kolektor, jak chcesz wiedzieć dlaczego to poszukaj w moich tematach, tam widać ile opiłków idzie, ogólny ład pod maską, strojenie w drodze, i wiele innych jeszcze się będą targować ja się nie targuję, żyję z czego innego a to traktuję jako dobrą zabawę i hobby, dlatego staram się porzykładać do każdego auta i u mnie montaż trwa minimum dwa dni a nie 8 godzin , podstawowymi wtryskami są BARAKUDY i HANNY, innych nei montuję czyli jak ktoś chce Red Valdemara MJ itp. albo inne wynalazki bo taniej to odsyłam do konkurencji, bo u mnei auto ma jeździć na gazie a nei mieć zamontowany gaz, w podpisie u meni masz link do galerii myślę, że nie mam się czego wstydzić a i jeszcze jedno, zanim zaczną zakładać, daj auto na tester aby sprawdzili jak działa sonda, jak padnięta albo się kończy, to trzeba zmienić, w innym przypadku będziesz się niepotrzebnie denerwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 To nie będzie łatwe.... Jak myślicie opłaca się samemu kupić podzespoły czy raczej nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Takie podejście powinni mieć wszyscy gazmeni ,niestety ja mam wlasnie MJ,i to nie jest dobre ale na wiosne wlęcą Barakudy i bedzie git,de facto załatwione przez Dina w dobrej cenie bez targowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 To nie będzie łatwe.... Jak myślicie opłaca się samemu kupić podzespoły czy raczej nie . zapytaj gazmena za ile i czy wogóle ci wtedy to zamontuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 To nie będzie łatwe.... Jak myślicie opłaca się samemu kupić podzespoły czy raczej nie . pogadaj z @DINO poradzi ci co i jak ,ale z doświadczenia wiem gazmeni nie bardzo chcą zakladać co im klijent przyniesie,nie ma dla nich dodatkowych zarobkow na materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 no i wyleczcie sie z tego że gazownik ma 50% ceny części tak ładnie to nie ma ponadto gazownik daje gwarancje a jak przejdziesz z czymś to nie wiadomo skąd masz i czy jest dobre na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 no i wyleczcie sie z tego że gazownik ma 50% ceny części tak ładnie to nie ma ano niestety nie jest tak pięknie zazwyczaj kazdy zobaczy na allll........... ile kosztuje zestaw ale zapomina o wężach, mfaro, zbiorniku WZW i innych dodatkach @Tofu coś o tym wie ;D oczy się otwierają jak się wszystko zamontuje i policzy i to w dobrych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 jutro zaczynam dzwonić. Mam nadzieję że znajdę odpowiedni zakład w mojej okolicy. Może znacie jakiś w okolicach mińska siedlec warszawy . W maximie miałem najprostszą instalkę z blosem i śmigała aż miło. tu już chcę coś konkretnego i niestety będzie trzeba zapłacić. Wczoraj sprzedałem almerkę z Prinsem i powiem że ta instalacja była po prostu bez obsługowa przez 4 lata raz byłem na serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 podzwoń popytaj i powiedz co zaproponowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jutro dam opisy propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Za dzwoń do Garwolina tuż przed obwodnicą tel.502330604. Gość jest podobno dobry. Poza tym Wawa. Ul. karczewska18a tel.228135175 i 226120466 foorest1 cieszyłeś się 4 letnim okresem Prinsem ? No to ją powinnem wyć z radości bez roblemów, awarii działa od 9lat.i przebiegu 150k/km na lpg(Bigass). P.s. Jeszcze są dobrzy goście ale drodzy na przelocie z Ząbek na Brudno ul. Codzienna 50 tel.226792505. Moja miała tam zakładaną instalkę. Edytowane 21 Stycznia 2013 przez NEO NFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) No to kilka telefonów i wynik: 1 Stag + OMVL REG + KMS Silver 2100zł zdejmują kolektor do wiercenia - czas około 8h. 2 KME NEVO + Hana zielona + reduktor Hana 2600zł czas około 6h nie zdejmują kolektora. na valtekach 2100 3 Stag + Hana + ACR01 3100zł zdejmują kol czas około 1,5 dnia. Z wyżej wymienianych nikt nie zna Baracudy. I teraz ostatni warsztat.: Stag 4 + waltek + Zawoli S 1850zł czas około 7h zdejmują jesli to nie narobi więcej szkód niż pożytku. No i niespodzianka jak zapytałem o mój zestaw: Optima + Baracuda + Shark = 2100zł. za wlew pod korkiem muszę zapłacić 100zł. Co myślicie? Edytowane 21 Stycznia 2013 przez foorest1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 to czekamy ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Chyba pojadę tam w czwartek lub piątek. Zobaczymy co to bedzie BNie pisałem nazw zakładów bo nie chcę robić anty reklamy. Generalnie jak będzie wszystko ok to napiszę kto to zrobił jak będzie kicha to dam nawet ogłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 3 Stag + Hana + ACR01 3100zł zdejmują kol czas około 1,5 dnia. Ja za taki zestaw w kwietniu zapłaciłem 2900 (wlew pod klapką, strojenie na drodze), na nie do końca sprawnej przepływce strata 2KM i 4NM w porównaniu do benzyny, od ponad 13tys. km śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi