foorest1 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jeśli to nie jest problem to napiszcie czego pilnować. I najlepiej jakaś fotka jak to ma wyglądać. Z góry dzięki. Chyba najważniejsze jak mają zamontować wtryski. gdzie parownik itp. Wydrukuję zdjęcie i im to pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 http://galeria.autonagaz.net/index.php/Nissan/Primera/P11-144/Hatchback/2-0-141KM Zdjęcia mojej instalacji, najważniejsze jest dobre założenie wtrysków, jak najbliżej wtrysków benzynowych. U mnie sterownik jest wstawiony pod aku, czyli dość nisko, niby się nie syfi ale jak jest miejsce niech u Ciebie dadzą wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jeśli to nie jest problem to napiszcie czego pilnować. I najlepiej jakaś fotka jak to ma wyglądać. Z góry dzięki. Chyba najważniejsze jak mają zamontować wtryski. gdzie parownik itp. Wydrukuję zdjęcie i im to pokażę nie przesadzajmy, większość wie co robić, bardziej chodzi o to, czy chcą się do tego przyłożyć czy tylko zaliczyć kolejne auto i kaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Chciałem wiedzieć jak długie powinny być wężyki do wtrysków gdzie powinny być umiejscowione , czy w pionie czy nie i takie tam.. I jeszcze która to powinna być Optima ? Optima ECO-TEC czy Optima PRO-TEC ? Czy nie ma różnicy ? Edytowane 21 Stycznia 2013 przez foorest1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 wężyki równe, odnośnie reszty to zalezy jak da radę, u mnie BARAKUDY leżą pod kolektorem i nic się nie dzieje. PRO-TEC, ECO-TEC to taka uboga wresja, do dzisiaj walczymy z Leszkiem w P12 i nie wiadomo co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 ok. czyli jutro muszę zadzwonić żeby kiszki nie kupili... Jak się dostać do twojej galerii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jak się dostać do twojej galerii ? ??? do mojej?? klikasz w link fotosik a w dziale LPG masz moje tematy ze zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 jak klikam w link to jest główna strona fotosika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 http://www.fotosik.pl/u/dino777/album/1379505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) dzięki popatrzyłem Czy Optimę PRO-TEC można samemu stroić? Czy jest to trudne ? I jeszcze jedno pytanko. Czy uszczelka pod kolektorem jest jednorazowa czy będzie się nadawała po zdjęciu do ponownego montażu? Sorka że marudzę ale chciałem żeby to było zrobione fachowo i dobrze więc im więcej wiem tym lepiej. Czy ciężko jest ściągnąć kolektor na co trzeba uważać i w którym miejscu powinny być nawiercenia? Jeśli maci jeszcze jakieś podpowiedzi to chętnie do piątku muszę się tego na pamięć nauczyć Edytowane 22 Stycznia 2013 przez foorest1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 można stroić samemu, ale trzeba pamietać o gwarancji, uszczelka chyba metalowa, czyli będzie OK, proponuję spisać co ma być zamontowane i w jaki sposób i nie pouczać gazmena tylko porozmawiać jak to widzi i czy da się tak a tak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Spoko co do osprzętu już się dogadaliśmy - tak jak napisałeś. Mam nawet zdjęcia z jednego projektu. "anglik " Tam jest to ładnie zrobione dobrze wywiercone i super wtryski założone choć pisałeś że jak będzie trzeba je wymienić to będą schody. Mam nadzieję że nie będzie marudy z tym kolektorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormsCrew88 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Polecam gazownika na ulicy Spisaka w Ursusie może nie jest najtańszy ale naprawdę warto wróciłem do niego już 3 samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 no to czekamy co sie udało założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Instalacja założona. koszt 2100 podzespoły: OPTIMA PROTECH BARAKUDA SZHARK1500 Temat i fotki: http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?f=17&t=27426&view=unread&sid=cc6bbba52a7f2ac3e88bd37ad68fd4b8 0 problemów wszystko działa jak należy Jeśli chcecie to dam fotki na jakiś hosting czy coś. Alę myślę że jeśli ktoś chce założyć lpg powinien tam trochę poczytać. Zakładane w Siedlcach lda porównania koleś w wawki chciał 3100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 no mistrzowaniu też tam mamy konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 no to gitt, daj jakieś scriny z usatwień i map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 No i właśnie tego nie mam. A kabla się nie dorobiłem No i zastanawiam się czy z gwarancją będzie ok jeśli się podepnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Gwarancja będzie jak się podepniesz i zawsze możesz sobie zapisać ustawienia na swoim kompie ale jak pisali na LPG forum ten dolot gazu wg. mnie też za duży . Edytowane 27 Stycznia 2013 przez nice-wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 No może jak pojadę na regulacje czy coś to poproszę o skrócenie według wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pdukat Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Wtrące się do dyskusji Jeszcze w tym miesiącu chcę założyć gaz do mojej Primery 1,6. Wydzwoniłem dwóch poleconych gazowników i co zaoferowali: 1. Stag + Hana + Stag 2. Matrix HS + TUR 6 Ceny są porównywalne, a każdy chwali swoje. Zestawy zupełnie inne i nie wiem co wybrać. Zachowawczo wybrać pierwszy, czy zaryzykować na tym drugim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 a co za elektronika w 2 przypadku??? może warto wsadzić Optimę albo Techa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Wtrące się do dyskusji Jeszcze w tym miesiącu chcę założyć gaz do mojej Primery 1,6. Wydzwoniłem dwóch poleconych gazowników i co zaoferowali: 1. Stag + Hana + Stag 2. Matrix HS + TUR 6 Ceny są porównywalne, a każdy chwali swoje. Zestawy zupełnie inne i nie wiem co wybrać. Zachowawczo wybrać pierwszy, czy zaryzykować na tym drugim? Ale mogłeś dowiedzieć się dokładnie jaka elektronika i typ reduktora w przypadku staga myślę że do pewnie będzie ACR01 , najbardziej polecane zestawy to LPGtech214 , ACR01 i baracuda , hana chyba będzie trwalsza od matrix TUR 6 to dzieło KME wg. tego co znalazłem w necie więc pewnie też jakaś elektronika KME . Po pierwsze graty muszą być dobrze dobrane i prawidłowo zamontowane żebyś był zadowolony. Edytowane 4 Lutego 2013 przez nice-wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pdukat Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dzięki za szybką odpowiedź. Zależy mi na trwałości i niezawodności dlatego też (chyba że mnie ktoś przekona do Matrixa) wybiorę Stag + Hana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Po regulacji wyskoczyły mi błędy Jeden odczytałem jako P0171 "Czujnik O2 (Bank 1) - mieszanka zbyt uboga" ale drugi to zagadka 1612 chyba że coś źle wczytałem. Sekwencja to 10 1 7 1 1 6 1 2 i od nowa sami zobaczcie i powiedzcie czy mam natychmiast jechać na ponowną regulację czy mogę poczekać do soboty bo tak mi trochę bardziej pasuje. http://www.youtube.com/watch?v=MMZW93vKqfo&feature=youtu.be Edytowane 10 Lutego 2013 przez foorest1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi