Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

LPG do P11.144 2,0 2000r Automat cvt.

foorest1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli to nie jest problem to napiszcie czego pilnować.

I najlepiej jakaś fotka jak to ma wyglądać. Z góry dzięki.

Chyba najważniejsze jak mają zamontować wtryski. gdzie parownik itp.

Wydrukuję zdjęcie i im to pokażę

http://galeria.autonagaz.net/index.php/Nissan/Primera/P11-144/Hatchback/2-0-141KM

Zdjęcia mojej instalacji, najważniejsze jest dobre założenie wtrysków, jak najbliżej wtrysków benzynowych. U mnie sterownik jest wstawiony pod aku, czyli dość nisko, niby się nie syfi ale jak jest miejsce niech u Ciebie dadzą wyżej.

Jeśli to nie jest problem to napiszcie czego pilnować.

I najlepiej jakaś fotka jak to ma wyglądać. Z góry dzięki.

Chyba najważniejsze jak mają zamontować wtryski. gdzie parownik itp.

Wydrukuję zdjęcie i im to pokażę

nie przesadzajmy, większość wie co robić, bardziej chodzi o to, czy chcą się do tego przyłożyć czy tylko zaliczyć kolejne auto i kaskę :D

Chciałem wiedzieć jak długie powinny być wężyki do wtrysków gdzie powinny być umiejscowione , czy w pionie czy nie i takie tam..

I jeszcze która to powinna być Optima ?

Optima ECO-TEC czy Optima PRO-TEC ? Czy nie ma różnicy ?

Edytowane przez foorest1

wężyki równe, odnośnie reszty to zalezy jak da radę, u mnie BARAKUDY leżą pod kolektorem i nic się nie dzieje.

PRO-TEC, ECO-TEC to taka uboga wresja, do dzisiaj walczymy z Leszkiem w P12 i nie wiadomo co jest

Jak się dostać do twojej galerii ?

??? do mojej?? klikasz w link fotosik a w dziale LPG masz moje tematy ze zmianami

dzięki popatrzyłem

Czy Optimę PRO-TEC można samemu stroić? Czy jest to trudne ?

I jeszcze jedno pytanko. Czy uszczelka pod kolektorem jest jednorazowa czy będzie się nadawała po zdjęciu do ponownego montażu?

Sorka że marudzę ale chciałem żeby to było zrobione fachowo i dobrze więc im więcej wiem tym lepiej.

Czy ciężko jest ściągnąć kolektor na co trzeba uważać i w którym miejscu powinny być nawiercenia?

Jeśli maci jeszcze jakieś podpowiedzi to chętnie do piątku muszę się tego na pamięć nauczyć ;)

Edytowane przez foorest1

można stroić samemu, ale trzeba pamietać o gwarancji, uszczelka chyba metalowa, czyli będzie OK, proponuję spisać co ma być zamontowane i w jaki sposób i nie pouczać gazmena tylko porozmawiać jak to widzi i czy da się tak a tak :D :D

Spoko co do osprzętu już się dogadaliśmy - tak jak napisałeś.

Mam nawet zdjęcia z jednego projektu. "anglik " Tam jest to ładnie zrobione dobrze wywiercone i super wtryski założone choć pisałeś że jak będzie trzeba je wymienić to będą schody. Mam nadzieję że nie będzie marudy z tym kolektorem.

Polecam gazownika na ulicy Spisaka w Ursusie może nie jest najtańszy ale naprawdę warto wróciłem do niego już 3 samochodem.

Instalacja założona. koszt 2100

podzespoły:

OPTIMA PROTECH

BARAKUDA

SZHARK1500

Temat i fotki:

http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?f=17&t=27426&view=unread&sid=cc6bbba52a7f2ac3e88bd37ad68fd4b8

0 problemów wszystko działa jak należy :)

Jeśli chcecie to dam fotki na jakiś hosting czy coś.

Alę myślę że jeśli ktoś chce założyć lpg powinien tam trochę poczytać.

Zakładane w Siedlcach lda porównania koleś w wawki chciał 3100.

No i właśnie tego nie mam. A kabla się nie dorobiłem :) No i zastanawiam się czy z gwarancją będzie ok jeśli się podepnę...

Gwarancja będzie jak się podepniesz i zawsze możesz sobie zapisać ustawienia na swoim kompie ale jak pisali na LPG forum ten dolot gazu wg. mnie też za duży .

Edytowane przez nice-wawa

Wtrące się do dyskusji

Jeszcze w tym miesiącu chcę założyć gaz do mojej Primery 1,6. Wydzwoniłem dwóch poleconych gazowników i co zaoferowali:

1. Stag + Hana + Stag

2. Matrix HS + TUR 6

Ceny są porównywalne, a każdy chwali swoje. Zestawy zupełnie inne i nie wiem co wybrać. Zachowawczo wybrać pierwszy, czy zaryzykować na tym drugim?

a co za elektronika w 2 przypadku??? może warto wsadzić Optimę albo Techa

Wtrące się do dyskusji

Jeszcze w tym miesiącu chcę założyć gaz do mojej Primery 1,6. Wydzwoniłem dwóch poleconych gazowników i co zaoferowali:

1. Stag + Hana + Stag

2. Matrix HS + TUR 6

Ceny są porównywalne, a każdy chwali swoje. Zestawy zupełnie inne i nie wiem co wybrać. Zachowawczo wybrać pierwszy, czy zaryzykować na tym drugim?

Ale mogłeś dowiedzieć się dokładnie jaka elektronika i typ reduktora w przypadku staga myślę że do pewnie będzie ACR01 , najbardziej polecane zestawy to LPGtech214 , ACR01 i baracuda , hana chyba będzie trwalsza od matrix

TUR 6 to dzieło KME wg. tego co znalazłem w necie więc pewnie też jakaś elektronika KME . Po pierwsze graty muszą być dobrze dobrane i prawidłowo zamontowane żebyś był zadowolony.

Edytowane przez nice-wawa

Po regulacji wyskoczyły mi błędy Jeden odczytałem jako P0171 "Czujnik O2 (Bank 1) - mieszanka zbyt uboga" ale drugi to zagadka 1612 chyba że coś źle wczytałem. Sekwencja to 10 1 7 1 1 6 1 2 i od nowa sami zobaczcie i powiedzcie czy mam natychmiast jechać na ponowną regulację czy mogę poczekać do soboty bo tak mi trochę bardziej pasuje.

http://www.youtube.com/watch?v=MMZW93vKqfo&feature=youtu.be

Edytowane przez foorest1