Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

LPG do P11.144 2,0 2000r Automat cvt.

foorest1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak dokładnie. Po regulacji wyskoczył błąd. I jeszcze coś tam podpiął pod wtryski - jakiś plus żeby wtryski gazowe szybciej się wyłączały po przekręceniu kluczyka. Jeden błąd odczytałem ale mam problem z drugim. Czy możesz mi pomóc ? No i czy to bardzo pilne ?

zassaj program www.optima.pl zakup kabelek za 30zł i zgraj ustawienia i scriny

I jeszcze coś tam podpiął pod wtryski - jakiś plus żeby wtryski gazowe szybciej się wyłączały po przekręceniu kluczyka.

a dokładnie co podpiął ????? ojjj coś jest nei tak, zrób zdjęcie sterownika :D

a dobra, już sobie znalazłem , to pro-tec

Ciśnienie ustawiał na szharku. Zmniejszył. Możesz mi podać jakie ty masz u siebie? Pod wtryski podłączył sterownik czy coś od wyłączania wtrysków gazowych bo poprzednio za późno wtryski się wyłączały i gaz szedł w kolektor czego skutkiem było ciężkie odpalanie samochodu. Teraz odpala super ale pokazały się błędy. Myślę że to od obniżenia ciśnienia na parowniku. Ale chciałem jeszcze ten drugi błąd odczytać tyle że za cholerę nie daję rady. Mi wychodzą błędy 0171 i 1612 a 1612 to raczej mało prawdopodobne.

odnośnie błędu dostałeś linka,

po zmianie ciśnienia trzeba przekalibrować układ, ja mam inne auto, co widać w opisie :D poza tym, każde auto stroi się inaczej, zrób zdjecie tego co wpiął pod wtryski, coś jest nei tak, jakoś robiłem takie auta i nei było potrzeby podpinania czegoś dodatkowego, może źle podpiął + po stacyjce, po zgaszeniu auta centralka świeci??? bez scrinów to gdybanie, jak On zrobił coś takiego to chyba nie liczył bym aby sobie poradził z tym autem, czyli zostaje zakup kabelka tak jak pisałem wyżej, bo w innym przypadku bedziesz kolejnym psioczącym na gaz, z winy gazmena

Słaby jestem z angielskiego... Ale może jakoś sobie poradzę.

Dzięki.

Edytowane przez foorest1

Już wszystko jasne. Faktycznie wiele razy odpalaliśmy samochód i mogło się to pojawić. Pozostał tylko problem z ubogą mieszanką. Ale z tym pojadę w tygodniu niech poprawią i tyle.

Tak ale i stroiliśmy na miejscu bo w czasie jazdy nie da się regulować ciśnienia na parowniku ;)

Tak ale i stroiliśmy na miejscu bo w czasie jazdy nie da się regulować ciśnienia na parowniku ;)

to żart????? :D :D :D :D

żarcik żarcik :)

Znaczy się regulacja była manualna na parowniku :)

Edytowane przez foorest1

Znaczy się regulacja była manualna na parowniku :)

no to normalne, bo inaczej się nie da :D :D alo później w trasę i ustawianko :D AFR w OL miałeś sprawdzany??

Co miałem sprawdzane? He he raczej laik jestem, Zapaliło się jak już wracałem do domu bo dałem jej popalić tak ostro nawet nardzo ostro. Myslę że wizyta mnie uzdrowi. Generalnie to wszystko gra ale będzie trzeba jeszcze raz podjechać i tyle :)

to jak zaświeciło po ostrym pałowaniu, podejrzewam, że masz ubogo w OL a tego, bez sondy AFR w wydechu nie ustawisz :D

się pojedzie i zasugeruje :)

Kiedyś tak blosa ustawiałem ciężko było bo gazu i i na pobocze ... Teraz z kompem pewnie będzie łatwiej :)

słuchaj, możesz podać namiar na tego gazmena? chodzi o to co zrobił z wtryskami, co tam zamontował

• 2 tygodnie później...

Na którego tego co teraz zakładał? Zakładałem w Siedlcach ALSA. Regulacja była przy użyciu 2 kompów na jednym sprawdzaliśmy wyniki z BP na drugim LPG.

Wszystko cacy i przy 170km\h i przy spokojnej trasie . A tu znowu błąd lambdy! Wykasowałem tydzień ok i znowu wyskoczył. Kurde da się to ustawić?

No i chyba się unormowało. Sam wykasowałem błąd i problem zniknął. Już nic się złego nie dzieje :) Może musiało się to wszystko trochę ułożyć.

Spalanie w granicach 11,5l więc jestem zachwycony. Dodatkowo mam wrażenie jakby na gazie miał lepszego kopa.

Z czystym sercem mogę polecić Alsę w Siedlcach no i ten właśnie zestawik do do naszych nysek :)

Wielkie dzięki za pomoc.

• 2 tygodnie później...

I stało się, wczoraj zagazowali moją perełkę.

STAG + HANA + ACR01 = 2400 PLN

Do tego wlew pod bakiem, (zdejmują korektor do wiercenia przy dopłacie 100). Po 8h autko było do odebrania.

Teraz muszę pojeździć i jak będę chciał to jeszcze ewentualne dostrojenie. Na co więc poza spalaniem i dynamiką jazdy zwrócić uwagę?

na

. Na co więc poza spalaniem i dynamiką jazdy zwrócić uwagę?

na jakość i czasookres zmiany filtrów, i jakość gazu, jak dobrze zrobione, to nic więcej Cię nei interesuje, daj jakieś zdjęcia :D

reduktor trochę loteryjny ..

pewnie czarny, a te sa raczej OK

mieści się pełen wlew, pod klapkę, no i niech jeździ bezproblemowo, szkoda, że dostałeś STAG-4 eco, stąd taka cena, ma ograniczone korekty, które sa przydatne przy strojeniu :D