Gość kraqsek Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam. Od pewnego czasu mam kłopoty immobilizerem. Na początku nie mołgem otworzyć (zakmnąć) drzwi pilotem. Wymieniłem baterie a problem pozostał. Otwieranie działa tylko przy uzyciu kluczyka. Później w czasie jazdy zaczął mrugać awaryjnymi. Pomysłem że immo siadł ale tu niespodzianka. Po odłączeniu immo samochód zapala i jeździ normalnie Panowie... gdzie szukać problemu? Jest jakiś przekaźnik odpowiedzialny za załącznie immo? Dodam że mam centralke 5WK4-864 a kluczyki mam 5WK4-600. Nie mam pojecia dlaczego poprzedni właściciel coś namieszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kraqsek Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 co ma wspulnego immobilaizer z pilotem ? i co odpiołes ze mowisz ze bez immo ci zapala ? opisz to , zdiecie jak co jakies wzuc cos odpioł itd bo mi sie cos w twoim poscie niezgadza Myślałem że muszą być te same numery centralki i pilota. Wypiąłem centralkę immo która znajduje się koło kolumny kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kraqsek Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 pilota idzie zaprogramowac od innego terrano robiac odpowiednia sekwencje kluczykiem w stacyjce a jesli masz wypiete immo z pod kolumny kierowniczej to moze ktos juz tam grzebał i zdezaktywował immo Sekwencje kluczykiem już robiłem i nic nie dało. Czytałem troche o immo i wywnioskowałem że dezaktywacja nie jest taka łatwa. Wkońcu to ma chronić samochód przed złodziejami. W niektórych przypadkach jest konieczność ingerencji w kompa i to dość mocno. Mi akurat immo nie jest potrzebne. Zależy mi tylko na zamykaniu i otwieraniu drzwi z pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesio182 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 ja nie miałem ochoty za każdym razem machac blaszka od immo żeby odpalić terano. pojechałem do autoelektryka. za 120 zł zdjął mi immo, odłączyl alarm (tez mnie wkurzal ) i za dodatkowe 50 zl mam nowy kluczyk z pilotem w sensie. i teraz mam swiety spokoj, otwieram i zamykam z kluczyka i zapalam od razu bez zadnego machania blaszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.