bikemc Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Cześć wszystkim! Mam pytanie odnośnie zderzaka przedniego. Mam Navarę z roku 2008 i chciałbym wymienić przedni zderzak na ten z bieżącego roku (nowsza wersja). Czy będzie pasował? Duży jest problem z wymianą? Muszę dać do lakierowania, a mógłbym zakupić zderzak właśnie z nowej wersji i w tym kolorze. Co o tym myślicie? Muszę jeszcze zakupić tylny zderzak - z całym kompletem belką itd, macie może w swoim garażu taki po demontażu? Pozdrawiam, Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Cześć wszystkim! Mam pytanie odnośnie zderzaka przedniego. Mam Navarę z roku 2008 i chciałbym wymienić przedni zderzak na ten z bieżącego roku (nowsza wersja). Czy będzie pasował? Duży jest problem z wymianą? Muszę dać do lakierowania, a mógłbym zakupić zderzak właśnie z nowej wersji i w tym kolorze. Co o tym myślicie? Muszę jeszcze zakupić tylny zderzak - z całym kompletem belką itd, macie może w swoim garażu taki po demontażu? Pozdrawiam, Mirek z tego co się orientuję to w Navarze po liftingu oprócz zderzaka zmienił się minimalnie gril ( trochę większy i bardziej pochylony ) oraz przednie lampy - więc myślę ,że raczej wymaina samego zderzaka się nie uda ale musisz to sprawdzić. Co do tylnego zderzaka to na chwilę obecna nie mam takiego na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Przód jest zmieniony, inna maska, zderzak, grill i reflektory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 No to problem rozwiązany, dzięki! Wciąż pozostaje temat tylnego zderzaka, jeśli byłby ktoś chętny na odsprzedaż ( w dobrym stanie) tylnego zderzaka do Navki 2008 r. to jestem zainteresowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq4x4 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Czy zderzak od PATHFINDERA '08 pasuje do Navary '07 ?? Qrna do Path-a jest 3x więcej do wyboru... Chcę coś założyć zanim nie dorobię metalowego... Może ktoś ma pęknięty ,to chętnie odkupie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Pytanie czy ten Path i Navka to już po lifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq4x4 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 W moim był strzęp takiego : http://olx.pl/oferta/zderzak-przedni-nissan-navara-na-spryski-halogeny-przed-liftem-CID5-ID7pgsZ.html#17898c0677 Do kupienia mam jutro taki : http://olx.pl/oferta/zderzak-pathfinder-navara-lift-2008-CID5-ID5ijzh.html#17898c0677 Ważne żeby pasował do błotników i lamp i nie straszył przechodniów . Chcę zbudować coś takiego : http://www.nissanclub.cz/graphics/owners/full/8703_968_krtek-9-2-2008--2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Z dopasowaniem będzie problem. zderzak jest po lifcie a z tego co pamiętam to grill przedni był inaczej wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq4x4 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) No to będę jeździł bez zderzaka . Poczekam na dobrą okazje . ............................. Dochodzę do wniosku, że będzie stalowy zderzak - zamówiony plastik musiałem zwrócić ,bo pasował tylko przez telefon ;-( . ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Płyta pod wyciągarkę zrobiona- koszt 10 tarcz do szlifierki(25zł) , blacha 5mm ze 'starego' pieca co -dobrze że się rozciekł i musiałem kupić nowy . Jutro robię zderzak Asfiro -podobny ; materiały- blacha 2 i 3mm ( 1m2 koszt 60zł) .erz ======================================================= Zderzak wycięty i bryła pospawana . Jutro dorobię mocowania i zostaje poprawić spawy , szlifowanie i malowanie . Jeszcze montaż spryskiwaczy i halogenów ... Waga ok. 16kg - Historia zbliża się ku końcowi. Dorobiłem 'tunele' do halogenów , wyszlifowałem spawy i pomalowałem podkładem epoxydowym, Jeszcze tylko szpachla i lakier . Edytowane 20 Listopada 2014 przez Marq4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niepsuj Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 witam pytanie , czy jak bym kupił zderzak, lampy, grill, i maske od navary po lifcie to bedzie pasowała do roku 2007? miałem stłuczke i czły przód mam do roboty i się zastanawiam czy ten po lifcie by pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi