Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zamiana zderzaków

bikemc
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Mam pytanie odnośnie zderzaka przedniego. Mam Navarę z roku 2008 i chciałbym wymienić przedni zderzak na ten z bieżącego roku (nowsza wersja). Czy będzie pasował? Duży jest problem z wymianą? Muszę dać do lakierowania, a mógłbym zakupić zderzak właśnie z nowej wersji i w tym kolorze. Co o tym myślicie? Muszę jeszcze zakupić tylny zderzak - z całym kompletem belką itd, macie może w swoim garażu taki po demontażu?

Pozdrawiam,

Mirek

Cześć wszystkim!

Mam pytanie odnośnie zderzaka przedniego. Mam Navarę z roku 2008 i chciałbym wymienić przedni zderzak na ten z bieżącego roku (nowsza wersja). Czy będzie pasował? Duży jest problem z wymianą? Muszę dać do lakierowania, a mógłbym zakupić zderzak właśnie z nowej wersji i w tym kolorze. Co o tym myślicie? Muszę jeszcze zakupić tylny zderzak - z całym kompletem belką itd, macie może w swoim garażu taki po demontażu?

Pozdrawiam,

Mirek

z tego co się orientuję to w Navarze po liftingu oprócz zderzaka zmienił się minimalnie gril ( trochę większy i bardziej pochylony ) oraz przednie lampy - więc myślę ,że raczej wymaina samego zderzaka się nie uda :( ale musisz to sprawdzić. Co do tylnego zderzaka to na chwilę obecna nie mam takiego na zbyciu :(

No to problem rozwiązany, dzięki!

Wciąż pozostaje temat tylnego zderzaka, jeśli byłby ktoś chętny na odsprzedaż ( w dobrym stanie) tylnego zderzaka do Navki 2008 r. to jestem zainteresowany.

Pozdrawiam

• 1 rok później...

Czy zderzak od PATHFINDERA '08 pasuje do  Navary '07 ?? Qrna do Path-a jest 3x więcej do wyboru... Chcę coś założyć zanim nie dorobię metalowego... Może ktoś ma pęknięty ,to chętnie odkupie :wave: .

Z dopasowaniem będzie problem. zderzak jest po lifcie a z tego co pamiętam to grill przedni był inaczej wykonany.

• 3 tygodnie później...

No to będę jeździł bez zderzaka :dribble: . Poczekam na dobrą okazje .

.............................

Dochodzę do wniosku, że będzie stalowy zderzak - zamówiony plastik musiałem zwrócić ,bo pasował tylko przez telefon ;-( .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Płyta pod wyciągarkę zrobiona- koszt 10 tarcz do szlifierki(25zł) , blacha 5mm ze 'starego' pieca co -dobrze że się rozciekł :dribble: i musiałem kupić nowy . Jutro robię zderzak Asfiro -podobny ; materiały- blacha 2 i 3mm  ( 1m2 koszt 60zł) :nissan2: .erz

=======================================================

Zderzak wycięty i bryła pospawana . Jutro dorobię mocowania i zostaje poprawić spawy , szlifowanie i malowanie . Jeszcze montaż spryskiwaczy i halogenów ... Waga ok. 16kg -

Historia zbliża się ku końcowi. Dorobiłem 'tunele' do halogenów , wyszlifowałem spawy i pomalowałem podkładem epoxydowym, Jeszcze tylko szpachla i lakier :icecream: .

Edytowane przez Marq4x4

• 2 lata później...

witam pytanie , czy jak bym kupił zderzak, lampy, grill, i maske od navary po lifcie  to bedzie pasowała do roku 2007? miałem stłuczke i czły przód mam do roboty i się zastanawiam czy ten po lifcie by pasował.