Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[WP12] NIE PASUJE TAPICERKA SKORZANA

Gość ToArizona
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem czarna "skore" do mojej Primerki (2006r) kombi i gdy chcialem zalozyc np boczki to sie nie dalo.

Wydaje mi sie ze przy szybie tu gdzie lusterko idzie juz inaczej jest wykrojone.

Teraz pytanie: czy moglem po prostu kupic to od starszej wersji i dlatego nie pasuje?

Zakupilem czarna "skore" do mojej Primerki (2006r) kombi i gdy chcialem zalozyc np boczki to sie nie dalo.

Wydaje mi sie ze przy szybie tu gdzie lusterko idzie juz inaczej jest wykrojone.

Teraz pytanie: czy moglem po prostu kupic to od starszej wersji i dlatego nie pasuje?

Tak możliwe jest że masz od starszej gdzie były inne boczki

porównaj twoje z oryginałami miejsca mocowań etc. masz auto po lifcie i to może też być różnioca

lift

http://allegro.pl/tapicerka-nissan-primera-p12-p-12-1-9dci-05r-lewa-i2914833872.html

przed lift

http://allegro.pl/boczek-tapicerka-drzwi-nissan-primera-p12-lewy-i2914930581.html

przeciez skoro kupił od starszej to ma obie (różne) wiec mozna porownac , czy zle mysle? pytanie do autora, czy wizualnie(design)jest taki sam czy jak jwa pokazl 2 zupelnie inne boczki? jesli sa tego samego typu powinny wejsc choc sam doswiadczylem rozczarowania przy zakupie zamka prawy przod ze linka do klamki byla jakby krotsza i ledwo co dalo mi sie ja dopiąć ...

no dokladnie jednak z zalozeniem tapicerki drzwi nie powinno byc problemu porcelana to to nie jest acz kolwiek rzezba w gównie taka robota zimą bynajmniej bez garażu , ew mozna na dziko podjechac na parking podziemny jakiegos CH i tam to założyc w spokoju i odpowiedniej temperaturze

Tylko ja nie znam takiego parkingu gdzie po godzinie dłubania nie zmarzłbym. Owszem są zadaszone ale przewiewne. Wolałbym poczekać do wiosny bo nawet jazda bez boczka nie będzie tak ekstremalna w razie awarii.

To fakt ale nie znamy zachowania zaczepów, które i ile ich trzeba wymienić?

Jak nie sprzedam do lata to przyjadę do Ciebie na wyklejanie blachy lub na spocie na wiosnę ;)

hmm , zachowanie zaczepow , powiem tak wymienił bym wszystkie, plastiki sa słabe lepiej złamać zaczep- spinke niz zlamac zaczep na boczku temp minusowa jak dzis -11 u mnie to sadze ze te spineczki łamały by sie ostro dla tego warto kupic caly komplet nowych oczywiscie na allegro a nie w aso gdzie za sztuke chcieli chyba 16 zł :D a na allegro wyszlo jakies 2-3 zł /szt :] btw te spoty to kiedy sie odbywaja i gdzie?

• 3 miesiące temu...

dobra mam pytanie czy tapicerka rzwi tylnich pasuje zwymiarem do HB i kombi czy są jakieś różnice ??? ktoś wie??

Od HB nie pasuje - sam przerabiałem to, dolne tam gdzie skóra OK, plastik pod szybą już nie. Ja wziąłem górne plastiki od starej i pokombinowałem żeby przymocować do nowej dolnej części-trochę roboty jest bo plastiki z dołem są mocowane na zgrzewane kołki ale idzie zrobić, trzeba rozwiercić stare a później ja przynajmniej mocowałem na krótkie wkręty.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...