Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

chack engine

Gość slawek7708

Rekomendowane odpowiedzi

Gość slawek7708

Witam,

Mam primere 1,9 dci z 2004 r. po lifcie i maly problem. :)

Wczoraj, wsiadajac rano do samochodu po odpaleniu nie zgasla kontrolka (czerwony silnik).

Jakoś dojechalem do pracy ;) nie bylo zadnych oznak takich jak: slabsza moc, zadnego kopcenia.

Po pracy tez kontrolka nie zgasla, ale jak zajechalem do domu i silnik byl rozgrzany wylaczylem go i odpalilem ponownie i ku mojemu zdziwieniu kontorlka zgasla. Dzis wszystko wygladalo tak samo, to znaczy zimny silnik i kontrolka nie gasnie, rozgrzany to kontrolka gasnie. Sprawdzalem w komputerze auta, ale zaden blad nie wyskoczyl.

Prosze o jakies porady jak pozbyc sie tego problemu.

Z gory dziekuje !

pozdrawiam :)

Świeca żarowa - przerabiałem to. Koszt w sumie niewielki.

No i proszę jak to kolega szybko staje się ekspertem :nissan2: p12 ;)

Witam,

Mam primere 1,9 dci z 2004 r. po lifcie i maly problem. :)

(...)

Prosze o jakies porady jak pozbyc sie tego problemu.

Z gory dziekuje !

pozdrawiam :)

Sprzedaj dopuki nie zacząłeś dokładać ;)

Świece EBRU sa trwalsze od NGK. Nie pamietam cen bo już dawno nie wymieniałem tylko jedna mi leży już kilka lat w kieszeni drzwi.

Oczywiście zanim kupisz sprawdź je bo to może byc również i inny problem.

No i proszę jak to kolega szybko staje się ekspertem :nissan2: p12 ;)

Sprzedaj dopuki nie zacząłeś dokładać ;)

Świece EBRU sa trwalsze od NGK. Nie pamietam cen bo już dawno nie wymieniałem tylko jedna mi leży już kilka lat w kieszeni drzwi.

Oczywiście zanim kupisz sprawdź je bo to może byc również i inny problem.

Staram się jak mogę.Co rozumiem poprzez trwalsze. Jaki jest normalny okres używalności świecy??

Świece Beru są u mnie od kilku lat jak napisałem zapasowa leży już długo. Wcześniej od nowości przez trzy lata wymieniałem świece na gwarancji Denso i co chwila przez trzy lata wracałem z tym do serwisu. jak auto przejąłem w swoje ręce to wymieniłem jedną na NGK, która po kilku miesiącach padła. W IC koleś doradził BERU i jak wymieniłem komplet to problem z nimi się skończył. od trzech lat - około

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...