Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

reklamacja naprawy Jak?

Gość Kris0086

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem byłem na przeglądzie i wyszło ze mam luz sworznia wahacza lewa strona,a ten sworzeń wymieniałem 14 dni temu więc pan ze stacji nie wzią mi kasy za przegląd o tyle był dobry i kazał mi pojechac na reklamacje,więc pojechałem zagadałem,powiedzeli mi ze to wina wahacza ze jest do d*py a sworzeń ze nowy a ja tego sworznia ani tego ze robili to na oczy nie widziałem,więc tam jadę na 8 rano z reklamacją ciekawe co zrobią i teraz pytanie co z tym zrobić jak nic nie zrobią iść na policje,sprawę im zrobić o oszustwo bo to jest tak jak by mi wyciągli i pokazali stary sworzeń i ten sam wsadzili i kasa i cześć a drugie pytanie mam pordzewiałe przewody hamulcowe,można to jakoś uratować,pomalować itp. Czy nowe tylko ze nowe drogie z robota coś około 450zł szok

Przecież ja miałem to wymieniane niby około 16 dni temu,to nie możliwe ze znów luzy to ja bym musiał śmigać po lasach lub polach,lub mega dziurach,oni twierdzą ze to nie wymienne że cały wahacz trzeba nowy a na stacji gościu mi gadał ze wahacz ok tylko sworzeń,a w sklepach full sworzni to jak by to wymienne nie było to by nie sprzedawali, jak by nie ten sworzeń i przewody hamulcowe to by mi przeszło bez problemu badanie techniczne.

Jeżeli idzie o przewody to poszukaj warsztatu gdzie wymienią ci na dorobione u nich na miejscu. Po zdjęciu starego mechanik bierze go za wzór, rozwija szpulkę przewodu i wygina go tak jak stary był powyginany, a dalej to już tylko zarobienie końcówek. Koszt nie powinien przekroczyć 250zł.

Co do sworznia to idź powiedz że odwalili lipę i albo robią jeszcze raz a ty pilnujesz, albo rzecznik ochrony praw konsumenta i sprawa w sądzie.

ok to tak jutro zrobię z tym pismo i cześć jak bedą kręcić a co do przewodów może się to uratować nie wiem bo narazie kasy nie mam na nowe.

tak samo ręczy słaby mam na stacji gosciu powiedział ze trzeba go częściej używać i będzie ok no nie wiem jak pociągne go na asfalcie na max to trzyma może to wina ze mikra lekka i ma lekki tył

ok Przewody hamulcowe mam odratowane nie było tak źle i zostały zabezpieczone,a ten sworzeń znajomy i zaufany mechanik mi zrobił z 4 spawy powiedzał ze jak bedzie mocny luz to cały wahacz i spokój, nie wiecie na ile to może wytrzymać ???

Ciężko powiedzieć ile to wytrzyma,od razu trzeba chodzic do zaufanego mochaniola. Zawsze żądaj rachunku i starej cześci to jest podstawa do jekich kolwiek rozczeń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...