Gość Walerek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam, chciałbym wymienić czujnik położenia wału korbowego lecz niestety nie wiem gdzie się znajduje, czy ktoś z Was już to robił i jaki jest mniej więcej koszt takiej operacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 poszukaj przy kole zamachowym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Czujnik znajduję sie w bloku silnika. J\ak patrzysz na silnik to po lewej obok wtryskiwacza masz taką kostkę podłączona na 3 piny. Wzdłóż jej jak polecisz to znajdziesz to gdzie sie znajduje. Co do wymiany: sa 2 możłiwości. Albo oryginalny za 450 zł lub z opla astry 1.7 DTI eco tyle że trzeba zmieniać wtyczkę. Ja miałem amontowany z opla i niesttey nie dzialal jak powinno,szarpało. Ogólnie to 80 % przypadków nie działa jak powinien i niestety trzeba sie wykosztowac na nówkę oryginalna Po co chcesz wymieniać?? Auto CI nie odpala,szarpie,nie odpala na ciepłym?? Zmierz opór na wtyczce pin 2,3 opór 1,2 1,5 kOhma w temp 25*C im niższa tym mniejsze wartości. I opisz jaki masz samochód bo to pierwszorzędna sprawa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 nie z 1.7 tylko z 2.0 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dodam że może być ciężko wymienić go bez wyjmowania skrzyni. Jak jest zapieczony to plastikowe gniazdo się łamie i reszta zostaje w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) tak tak z 2.0 sory.o czym innym myślałem Z tym wyjmowaniem to tak różnie. Ogolnie jest zawsze zabrudzony strasznie oraz popekany Ale skrzyni sciągac nie trzeba Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ale skrzyni sciągac nie trzeba Ja opisałem swoje doświadczenia - u mnie mechanik popsikał WD40 i chciał go delikatnie wyciągnąć ale mimo to mu się złamał. Wtedy już nie ma możliwości go ruszyć bez ściągania skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Walerek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Chcę wymienić bo już 2 krotnie świecil się błąd, a nie chce mieć sytuacji w której auta nie odpale. Póki co wszystko chodzi dobrze, ale wolę dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Bład możesz mieć od zawilgocenia. Jeżeli samochód dobrze odpala na ciepłym silniku, nie przerywa Ci i nie kopci to nie masz problemu z czujnikiem. Zmierz opór na nim i będziesz wiedział czy faktycznie jest zużyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kya Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, chciałbym wymienić czujnik położenia wału korbowego lecz niestety nie wiem gdzie się znajduje, czy ktoś z Was już to robił i jaki jest mniej więcej koszt takiej operacji? Pozdrawiam napisz jaki model silnika benzyna czy disel ? jeżeli masz 2.0 benzyna to czujnik znajduje się od strony chłodnicy w bloku silnika na dole, idą do niego 2kabelki. odkręcasz jedną śrubkę i można wyjmować (nie trzeba nic zdejmować poza wtyczką od czujnika ) ------------------------ tutaj jest taki czujnik na sprzedaż http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/87956-s-czujnik-polozenia-walu-korbowego-wp11144-sr20de/ Edytowane 5 Lutego 2013 przez kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi