Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

primera p12 kaszle, dlawi sie i wlacza sie esp

Gość delfi

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam taki problem: auto rusza normalnie, jednak juz po przejechaniu ok 1 km podczas ruszania np na swiatlach nagle wlacza sie kontrolka poslizgu i obok niej kontrolka esp off, auto zaczyna skakac, dlawic sie i kaslac, nie da sie przyspieszyc ani wylaczyc esp. Taki stan moze trwac cala droge, ale po zmniejszeniu obrotow np przy dojezdzie do swiatel wylacza sie silnik. Po ponownym wlaczeniu pala sie 3 kontrolki: silnika, poslizgu i esp-off, auto kaszle, czka i szarpie i wylacza sie przy powolnej jezdzie. Praktycznie jezdzic sie nie da. Prosze o pomoc, nie wiem co mam robic...

Zacząłbym od egr

Aa w ogóle to skąd jesteś i jaki masz motor i takie tam inne dane identyfikacyjne pomagające w mądrzeniu się i udawanie, że się znam ;):nissan2:

Chodziło mi o dopisanie w swoim opisie tych danych.

A jeśli chodzi o auto to pisz do Oskara on ma benzynę na gazie i w jego postach tez znajdziesz wiele w tym temacie.

Bardzo często przewija się motyw cewek w waszych silnikach jako awaryjnych.

Dochodzi kwestia kiedy były wymieniane świece przewody filtry etc?

Jeśli chodzi o kontrolki to trzeba podjechać na kanał i obejrzeć pierścienie ABS może w zimie zafajdały się śniegiem albo czym tam jeszcze i czujnik nie sczytuje danych i wywala błędy. A jak dobrze poszperasz to temat się powiela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...