Gość Kawaled Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam. Mam taki mały problem, gdy jest jakieś -10 przy próbie odpalenia silnik łapie najpierw na 2 tłoki (szarpie), następnie na 3 a po kilku sekundach na 4. Czym może to być spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 u mnie zeszłej zimy to były świece żarowe koszt około 120zł sztuka (razem z wymianą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 przy pb też tak może być ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 u mnie tez tak kiedys bylo a powodem byly niedokrecone swiece odpowiednio a pb to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 przy pb mogą być to cewki kolega nie sprecyzował jaki silnik, a to dość istotne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kawaled Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Właśnie spieszylem sie i zapomnielem, ale juz dopisuje 2.2Di 136KM A czy przyczyną może być mała kompresja na tych 2 cylindrach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Małą kompresję wróżysz z fusów czy może z diagnozy mechanika? Bo jak z fusów to bym proponował najpierw jak już napisali koledzy sprawdzić świece żarowe. W służbowym sunnym też były problemy z paleniem, świece okazały się dobre a przyczyną był nalot na listwie zasilającej świece więc może od sprawdzenia tego warto zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 świece żarowe najczęstszą przyczyną palenia na 2 lub 3 gary dopiero potem kompresja, wtryskiwacze, teorie spiskowe i smoleńsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.