Starosta159 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Panowie mój regulatora zardzewial więc szukam zamiennika Macie jakieś pomysły jak go naprawic lub czym zastąpić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 temat dość trudny do zrobienia, możesz rozłożyć i wyczyścić, ale serwisówka mówi ze to nie rozkładalne, aczkolwiek ja swój z dwóch poskładałem, największy problem w rozkręceniu dziada bo nakrętka z tyłu ma gniazdo sześciokątne przerdzewiałe na ogół, i klucze się ślizgają, trzeba inaczej kombinować, generalnie większość w nissanach jest takich samych różnią się trochę mocowaniem i kierunkiem wyprowadzeń, też szukałem pasowały chyba od patrola a od nawary jakoś odwrotnie były mocowane, w końcu kupiłem na szrocie od terrano i z dwóch zrobiłem jeden ... chyba działa, natomiast rozkręcenie wymaga niezłych kombinacji. gdzieś miałem zdjęci bebechów ale nie mogę namierzyć, zostaje jeszcze opcja wymiany na ręczny i ja żałuje że tak nie zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 prawda, są takie fajne na "kurek", na asfacie kręci się w jedna stronę, na błocie w drugą http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/325/19984.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 ja za późno o tym pomyślałem, a teraz mi sie nie chce instalacji przerabiać tak wyglądają wnętrzności a i taka uwaga jakby ktoś coś przerabiał regulator nie łączy obwodu przedniego z obwodem tylnym !! ze względów bezpieczeństwa nie wolno ich połączyć razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starosta159 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 ja za późno o tym pomyślałem, a teraz mi sie nie chce instalacji przerabiać tak wyglądają wnętrzności a i taka uwaga jakby ktoś coś przerabiał regulator nie łączy obwodu przedniego z obwodem tylnym !! ze względów bezpieczeństwa nie wolno ich połączyć razem Jest może na nim jakiś odpowietrznik może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 jest takie uzupełnienie ... w zasadzie jeśli chodzi o zdjęcie to był pod otworem gwintowanym z lewej strony jest takie kółeczko z mała dziurką ... to właśnie pozostałość po odpowietrzniku który się ukręcił ale spokojnie zostało zreanimowane, a swoją droga to mam jeszcze jakieś części do drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.