Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Terrano 2 98r. regulator siły hamowania tył

Starosta159

Rekomendowane odpowiedzi

temat dość trudny do zrobienia,

możesz rozłożyć i wyczyścić, ale serwisówka mówi ze to nie rozkładalne, aczkolwiek ja swój z dwóch poskładałem,

największy problem w rozkręceniu dziada bo nakrętka z tyłu ma gniazdo sześciokątne przerdzewiałe na ogół, i klucze się ślizgają, trzeba inaczej kombinować,

generalnie większość w nissanach jest takich samych różnią się trochę mocowaniem i kierunkiem wyprowadzeń, też szukałem pasowały chyba od patrola a od nawary jakoś odwrotnie były mocowane, w końcu kupiłem na szrocie od terrano i z dwóch zrobiłem jeden ... chyba działa, natomiast rozkręcenie wymaga niezłych kombinacji.

gdzieś miałem zdjęci bebechów ale nie mogę namierzyć,

zostaje jeszcze opcja wymiany na ręczny i ja żałuje że tak nie zrobiłem

ja za późno o tym pomyślałem, a teraz mi sie nie chce instalacji przerabiać

tak wyglądają wnętrzności

DSC00306.JPG?ckattempt=2

a i taka uwaga jakby ktoś coś przerabiał regulator nie łączy obwodu przedniego z obwodem tylnym !! ze względów bezpieczeństwa nie wolno ich połączyć razem

ja za późno o tym pomyślałem, a teraz mi sie nie chce instalacji przerabiać

tak wyglądają wnętrzności

DSC00306.JPG?ckattempt=2

a i taka uwaga jakby ktoś coś przerabiał regulator nie łączy obwodu przedniego z obwodem tylnym !! ze względów bezpieczeństwa nie wolno ich połączyć razem

Jest może na nim jakiś odpowietrznik może

jest

takie uzupełnienie ... w zasadzie jeśli chodzi o zdjęcie to był :)

pod otworem gwintowanym z lewej strony jest takie kółeczko z mała dziurką ... to właśnie pozostałość po odpowietrzniku który się ukręcił :) ale spokojnie zostało zreanimowane,

a swoją droga to mam jeszcze jakieś części do drugiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...