dstasiu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam Ile kosztuje odkodowanie radia . Mam sprowadzonego qashqaia z 2012 r i zablokowane radio z duzym wyswietlaczem. jak najłatwiej zdobyć kod?, ile to w serwisie kosztuje. dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 kolego owszem dowiedz się ile bierze za to serwis ale sprawdz też oferty prywatnych firm - nie znam aktualnych cenników ale kiedys to było w granicach 50PLN ale ja na Twoim miejscu najpierw dokładnie przejrzałbym wszystkie instrukcje i dokumenty które dostałem przy zakupie a potem można spróbować wyjąć radio bo czasem kod zapisany jest na obudowie (mój kolega skasował gościa na 50 PLN za rozkodowanie radia w oplu gdzie po wyjęciu okazało sie że kod był zapisany na obudowie) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Jeżeli masz na myśli nissan connect, to kiedyś odblokowywałem w ASO. Przyjeżdżasz, podajesz VIN, podają Ci kod od ręki. Nie kosztowało mnie to ani złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 a w książce gwarancyjne samochodu nie masz wpisanego kodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxs Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 7 kilometrów w momencie wyjazdu z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady773 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam.Mam pytanko przy okazji problemu odkodowania radia. Jeśli kupię na Allegro używanego Nissankonekt to czy tak samo jak piszecie jest możliwość jego odblokowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam.Mam pytanko przy okazji problemu odkodowania radia. Jeśli kupię na Allegro używanego Nissankonekt to czy tak samo jak piszecie jest możliwość jego odblokowania. no nie do końca gdyż nr seryjny radia musi się zgadzać z samochodem - chyba ,że jak kupisz dostaniesz kartę kodową z kodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady773 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 no nie do końca gdyż nr seryjny radia musi się zgadzać z samochodem - chyba ,że jak kupisz dostaniesz kartę kodową z kodem To mnie lekko podlamałeś Jednym słowem przy zakupie takiego używanego radia muszę zwracać uwagę na to czy sprzedający ma do niego kod.Nie orientujesz sie czy Nissankonekt ma podany kod gdzieś na obudowie?Powiem szczerze, że prawie zdarzyło mi się kupić NK na Allegro ale przy pytaniu do sprzedającego czy radio jest odblokowane otrzymałem odpowiedź, że "trzeba je odblokować lecz nie będę z tym miał problemu".Mam uraz do serwisów gdyż jak ich znam to powiedza, że nie ma problemu i żebym przyjechał, a jak już kupię i do nich pojadę to będzie jak zwykle kicha....!Zatem nie orientujecie się czy ktoś odblokowywał takie używane radio i czy jest taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 inną opcją jest ,że kupisz takie radio i będziesz miał pewność z jakiego samochodu ono pochodzi tj. znał na 10000% nr VIN tego samochodu . Kod jest na oddzielnej karcie podany i nigdzie nie jest fabrycznie zapisany. Aby odblokowąć NC jest kombinacja kaliwszy i wówczas wyświetla się nr seryjny radia (ale też powinna być na nim naklejka) oraz data produkcji i wówczas serwis na podstawie tych nr oraz nr VIN samochodu z którego ono pochodzi można odtworzyć kod i tylko w takim przypadku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 lub przeróbka, odblokowanie bo niestety przypuszczam że jak nawet będziesz znał kod to nie będzie działał; ja tak miałem z N16 z natsem niestety bez wizyty u magika się nie obeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady773 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 lub przeróbka, odblokowanie bo niestety przypuszczam że jak nawet będziesz znał kod to nie będzie działał; ja tak miałem z N16 z natsem niestety bez wizyty u magika się nie obeszło To mi rozjaśniliście temacik dokładnie.Dzięki serdeczne.Zatem albo VIN albo magik!!!!"Marcome" czy orientujesz się ile taki magik weźmie za odblokowanie NK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 ja płaciłem z 4 lata temu 40 zł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady773 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 ja płaciłem z 4 lata temu 40 zł, To znośnie!!Dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi