edbobey Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Witam, mam pytanie do użytkowników czy spotkali się z podobną sytuacją? Od kilku miesięcy pojawia się piszczenie (w sposób raczej przypadkowy i trwa różnie czasami kilka dni a bywa,że tylko przy kilku pierwszych wciśnięciach) gdy jest wciskany i zwalniany pedał sprzęgła. Zazwyczaj objawia się to przy pierwszym uruchomieniu i zdąrzyłem odnotować, iż przy niskich temperaturach (ponizej lub blosko zera) dolegliwość nie ustępuje nawet przy kilkugodzinnej jeździe miejskiej. Serwis nie ma na to wyjasnienia bo jak przyjeżdżam to efekt pisku nie występuje a nie chcę zostawiać auta na całą dobę gdyż też nie ma gwarancji, że akurat rano bedzie to słyszalne. Pozdrawiam forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 To piszczenie słychać w kabinie bardziej czy w komorze silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edbobey Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 To piszczenie słychać w kabinie bardziej czy w komorze silnika? W kabinie (nie umiem natomiast powiedzieć jak bardzo słychać na zewnątrz pojazdu gdyż tego nie sprawdziłem). Zrobiło się cieplej i ucichło jak zwykle. Serwis twierdzi, że nie znane mu są podobne przypadki w tym modelu ( w innych chyba też bo nie chcieli nic sprawdzać profilaktycznie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Mam opisany przez Ciebie objaw od jakiegoś roku. Zdarza się na 1 biegu lub wstecznym - generalnie przy ruszaniu. Serwis (Polody w Poznaniu) twierdzi, że nie wie dokładnie, ale prawdopodobnie chodzi o jakieś łożysko w sprzęgle. Jestem laikiem, więc więcej nie jestem powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.