miles125 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam, mam problem z właściwym dobraniem miksera do tego silnika, możecie podpowiedzieć jakie wy macie ewentualnie foto i gdzie można go kupić?? Jak widać na zdjęciu u mnie jest załozony w rurę dolotu (co nie jest za bardzo ekonomiczne, ponieważ mieszanka gazu przechodzi jeszcze przez filtr powietrza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles125 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Z instalacją gazową już takiego zakupiłem będe musiał pokombinować, bo zaczyna mi to już przeszkadzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles125 Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Możecie wrzucić foto jak macie u siebie doprowadzony gaz do miksera, wtrysku. By pomogły mi coś wymotać u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) ile ci pali? montaż miksera może wymagać liftu budy, żeby się filtr pod maską zmieścił i to nie na milimetry ,nawet V6-ka jakieś tam wibracje ma...dociśnie, przekrzywi, lewe powietrze będzie łapał, itd... pytam ile pali ,bo mam w swoim sekwencję i spala 18-22/100 w mieście na kapciach 31" ...cyfry przerażają, ale gdy przeliczysz na kasę to i tak taniej niż diesel....(no chyba że ktoś na "herbacie" jeździ ) poza tym są jeszcze rzeczy bezcenne, np. odgłos V-ki .....a ten rekompensuje wszystko, prawda? Edytowane 5 Lipca 2013 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles125 Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Mi wychodzi 25 gazu, na 31 i automatach spiętych na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) może dopompuj trochę kapcie (ja mam 2,2 na tyle i 2,5-przód), i w manuale zainwestuj...chyba ,że w terenie często śmigasz wyrzuć w czasie jazdy na luz i zobaczysz jakie ten czołg ma opory toczenia... albo doświadczenie po prostu zrób: 1. nic nie ruszaj z oponami i sprzęgami...i przy jakiejś tam małej prędkości wyrzuć na luz i pozwól mu się toczyć...zaznacz punkt zatrzymania 2.dopompuj kapcie, całkiem odkręć, zdejmij sprzęgiełka( nic się nie stanie)...i ten sam test zrób...różnica da Ci do myślenia ...bo sam montaż miksera to chyba niewiele pomoże Edytowane 5 Lipca 2013 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles125 Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Inwestowanie w nową instalację i zaoszczędzenie od 3 do 5 litrów gazu na 100 km, nie warte zachodu chyba jednak. Auta używam w 90 % w terenie. A manuale mi się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 a myślałeś, że ile zaoszczędzisz ...połowę? "tak se ne da pane Havranek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles125 Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Myślałem ze do 16/18 się zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 18...może i tak, ale nie z zapiętym mostem, a w teren z wyższym ciśnieniem też da się wjechać...zawsze możesz dodmuchać jak ugrzęźniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 o widzę że taki sam silni k jak u mnie czy da rady do niego założyć sekwencję bo cos mi sie wydaje że nie i mechanik chce mnie w h*ja zrobic jak tak czy oplaca sie zakładać sekwencje bez papierów na przegladzie bym sobie z tym poradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 tutaj zapytaj, Dino jest fachurą od gazu http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/48-lpg-jazda-na-gazie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witam a a jak myślicie podejdzie taki mikser do terrano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soviet100 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zwykła rułka w gardziel i to wszystko co można zrobić i chodzi tak samo jak na benzynie . Na jednopunkcie nie zamontujesz sekwencji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 wysyłałem fotke swojego monowtsrysku do kolesia który to sprzedaje na aledrogo i odpowiedział mi że będzie pasowało w 100 procentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 ładuj rurkę w gardziel albo dwie ja mam zrobione na normalnych od centralnego fi 15 i działa super. baku (jeszcze) nie mam, pali tylko na gazie, nie gaśnie nie faluje, fakt ze pali kolo 25l gazu ale silnik mam skończony i to raczej przez to. Kurde obiecałem fotke tego wynalazku ale jakoś wyleciało mi z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 jak możesz wrzuć fotke zobacze jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Dopiero w piątek wróce do domu to coś tam pstryknę. Spróbowac zawsze można do stracenia masz tylko dziure w deklu od filtra powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jeśłi macie mono wtrysk jest szansa zamontować nie tyle sekwencję co wtrysk 4 generacji zrobiłem coś takiego w fiaciku ale potrzeba zrobić zdjęcia kolektora ssącego pod filtrem jak to wygląda Co do przeróbki jeśli macie wbity gaz w DR to żadne papiery nie będą wymagane bo wszystko co sprawdzają na przeglądach to papier od butli i homologacja ważna a jak pokażecie stare papiery to który gazownik będzie patrzył co tam macie pod kolektorem ... różnica jest taka że jeśli jest jeden wtryskiwacz PB to on leje paliwo 2x szybciej i do tego potrzeba szybkich wtryskiwaczy koszty to reduktor wtryski i elektronika butla i przewody zostają stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tam są dwa wtryski VG30i, mikser prawie idelanie pasujący kosztuje około 70zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ja popełniłem take coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 JAK są 2 to też by się dało wtrysk założyć ja kiedyś w doświadczeniach z fiatem podłączyłem mu pod jakiś wąż zamiast odmy podtlenek i też popitalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi