Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HELP!! Problem z rozruchem silnika

Karol_S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam klubowiczów.

Na wstępie chciałbym przeprosić, i proszę o przeniesienie, jeżeli już był taki wątek poruszany.

Problem mam następujący:

Wczoraj wieczorem wróciwszy z pracy postawiłem swoją primerę jak zwykle pod blokiem wyłączyłem silnik i poszedłem do domu(wszystko było OK nic niezwykłego się nie działo).

Dziś rano natomiast chcąc uruchomić auto napotkałem problem, otóż po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu go zamiast usłyszeć mruczenie mojej primerki usłyszałem dźwięk otwierającego się zamka tylnych drzwi :rolleyes2: . Działo się tak za każdym razem gdy chciałem uruchomić silnik. Auto uruchomiłem na tzw. "pych". Po wyłączeniu silnika i ponownej próbie efekt taki sam :angry: . Co to może być według Was? Gdzie najlepiej się udać, bo z mechaniką a tym bardziej z elektryką nie jestem za pan brat... :( :(

Zacznij od wymianytasmy masowej silnik -karoseria, sprawdz czy po przekreceniu kluczyka nie pali sie lamka z kluczykim. Czasami problem braku styku wystepuje przy klemach.

Jeżeli palą się kontrolki i słychać tylko centralny to w grę wchodzi wymiana akusia. Spróbuj go podładować, ale z własnego doświadczenia wiem że musiałem wymienić akusia.

Pozdrawiam

Pojedź do elektryka niech sprawdzi ci

stan naładowania akumulatora

ładowanie alternatora

jesli jest ok to

zrób co napisał Voyager

Opisz co wyszło

Problem może jeszcze wynikać z bardzo krótkich przejazdów miejskich 20min A-B nie naładuje akumulatora zwłaszcza w zimie. Oby tylko.

Witam ponownie!!

Na wstępie przepraszam, że tak długo mnie nie było ale sami rozumiecie, praca praca praca :whistle:

Powracając do tematu, po sprawdzeniu alternatora(czy w ogóle ładuje) stwierdziłem, że jest w pełni sprawny i nie ma z nim problemów, przewody masowe również w porządku.

A powodem moich problemów tak jak wspomnieli koledzy "pbobbe" i "jwa" był problem z akumulatorem, zainstalowałem nowy, w kwocie 302 PLN :dribble: , i wszystko działa jak należy...

Dziękuję Kolegom za okazaną pomoc i rady, myślę, że na tym można zakończyć wątek :whistle:

Pozdrawiam :wave:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...