Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

otwieranie tiidy+światła

Gość bluedave
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bluedave

witam

mam pytanie na które nawet w salonie nie potrafili mi jednoznacznie odpwoedziec....

najczęściej jak zamykam i otwieram samochód z pilota to światła się nie zapalają, kilkukrotnie jednak w trakcie otwierania się zapaliły i nie ma na to żadnego wpływu czy przełącznik świateł był ustawiony na światła "mijania" czy w pozycji "wyłączonych świateł", kombinowałem różnie i nie mogłem dojśc do sedna, może ktoś zna odp???

pozdrawiam

Gość bluedave

Tu o tym było.U mnie też tak miałem raz czy dwa.

http://forum.nissank...przeciwmgielne/

u mnie na szczęście tylko kilkakrotnie w trakcie otwierania, samo jeszcze nigdy się nic nie zapalało, jak zagłębiłem się w wskazany przez Ciebie temat stwierdziłem, że u mnie również w trakcie odpalania czasem central zamek "fiksuje" bo gdy kręcę rozrusznikiem to w tym samym momencie niekiedy słychać jak zamyka i otwiera drzwi... :ball: więc pewnie u mnie moduł może tez niebawem powie :wave: papa...póki co nie jest to uciązliwe

u mnie również w trakcie odpalania czasem central zamek "fiksuje" bo gdy kręcę rozrusznikiem to w tym samym momencie niekiedy słychać jak zamyka i otwiera drzwi... :ball: więc pewnie u mnie moduł może tez niebawem powie :wave: papa...póki co nie jest to uciązliwe

A nie przyciskasz przypadkowo przycisku centralnego ,przy uruchamianiu?Tak potrafila moja ślubna,więc to możliwe ;)

Gość bluedave

A nie przyciskasz przypadkowo przycisku centralnego ,przy uruchamianiu?Tak potrafila moja ślubna,więc to możliwe ;)

całkiem możliwe...kluczyk delikatny...mojej Pani tez się tak zdarzało...te przyciski blisko siebie i szybko reagują...to sobie w Simensie wymyślili...celowo niemiecka dywersja, żeby golf tiidę pobił :dribble: :dribble: :dribble:

• 3 tygodnie później...
Gość bluedaver

niestety :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: to jednak fiksujący central zamek :devil: dokładnie sprawdzałem i raz na 6-7 odpaleń fiksuje w trakcie odpalania,

do tego włączające się niekiedy przy otwieraniu światła to nie funkcja doświetlania drogi do auta, bo przy programowanym doświetlaniu zapala się tylko przód, a u mnie i bez programowania krótkie i postój z tyłu....tak więc pewnie sterownik u mnie też ma "zawroty głowy"....trudno....pożyjemy zobaczymy :whistle: :whistle:

Znalomy miał już wymieniany sterownik czterokrotnie!!!(ja nigdy) i za ostatnim razem wreszcie znaleźli przyczynę.Winne były właśnie zamki i one miały związek z zapalającymi się światłami!Wymieniono mu cały komplet + stacyjka na gwarancji .Będę monitorował,czy wreszcie będzie spokój.

• 1 miesiąc temu...
Gość bluedave

witam...

dziś mnie tiida zaskoczyła i to bardzo nieprzyjemnie!!!!

otworzyłem z pilota, rozrusznik kreci, kontrolki się pala jak zwykle, a auto nie odpala...jedna próba, druga trzecia, kręcenie rozrusznikiem przez 10-15 sekund nic

w końcu łaskawie odpaliła...i jazda jakby nigdy nic...

pod marketem na podziemnym parkingu identycznie tak samo....po powrocie do domu kontrolne odpalenie-  bez zarzutu...

co zauważyłem, gdy kluczyk w pozycje zapłonu przekręcałem szalał centralny zamek...może od mrozu coś ???

miał ktoś podobnie?pozdrawiam

od tego czasu jak w poście wyżej jakby nigdy nic, pali aż miło!!! :dribble:

• 3 tygodnie później...

U mnie też czasami szaleje centralny zamek przy odpalaniu. Zauważyłem, że dzieje się to wtedy gdy przy otwieraniu centralnego zamka nie zamigają kierunkowskazy. Dodatkowo u mnie przy takim otwarciu nie odblokowuje się zamek bagażnika, nie można go otworzyć. Muszę wtedy nawet kilkakrotnie naciskać przycisk pilota, aż zamrugają światła kierunkowskazów. To jest chyba wada elektroniki. Od kiedy Nissan zaprzyjaźnił się z badziewiastym Renault, to jest tylko gorzej.