Michalmiko Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) ...i gasną w chwili rozruchu silnika? (auto) Edytowane 23 Lutego 2013 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 nie. dzis zrobiłem test, a mianowicie. - przełącznik na auto , samochodem byłem w garażu gdzie było ciemno. W momencie włozenia kluczyka zapaliły się ledy. Po rozruchu silnika w ciemnym garazu zapaliły się światła zwykłe, a ledy zgasły. W momencie kiedy wyjechałem na zewnątrz było jasno , zwykłe światła zgasły i zapaliły się ledy. Mysle że tak ma być prawda . ? dzieki za wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 nie. dzis zrobiłem test, a mianowicie. - przełącznik na auto , samochodem byłem w garażu gdzie było ciemno. W momencie włozenia kluczyka zapaliły się ledy. Po rozruchu silnika w ciemnym garazu zapaliły się światła zwykłe, a ledy zgasły. W momencie kiedy wyjechałem na zewnątrz było jasno , zwykłe światła zgasły i zapaliły się ledy. Mysle że tak ma być prawda . ? dzieki za wyrozumiałość Prawidłowo ....Tak właśnie mają działać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Dokładnie. U mnie też tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano997 Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Tak, na 'auto' jest aktywny czujnik zmierzchu. Fajnie to działa jak np. w dzień wjeżdżam do garażu Dokładnie tak. Wtedy kiedy moduł dostanie +12v od świateł postojowych ledy gasną. u mnie kolego tez jest tak jak opisales, ale jest jeden problem, przy wlaczeniu lewego kierunku ledy tez migaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Masz światła dzienne takie jak w temacie, czy jakieś inne? Do czego masz podłączone (bezpośrednio do aku, czy do 12v po stacyjce)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Agit11, super że masz te schematy ja próbowałem je kiedyś pobrać, ale niestety nie wczytywały mi się i musiałem szukać przewodów na własną rękę. Poniżej wstawiam zdjęcie gdzie się podłączyłem oraz jak przeciągnąłem kabel Mam do Ciebie pytanie-podłączyłeś sie do tego czerwono-białego kabelka i wtedy po uruchomieniu auta zapalają sie ledy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 To jest czerwono-czarny w srebrne "plamki" jak dobrze pamiętam, ale uważaj bo przewodów w tym kolorze jest tam kilka. To jest przewód, gdzie pojawia się +12v po przekręceniu stacyjki w pozycję II. Musisz jeszcze wziąć +12v od żarówki pozycyjnej oraz masę (-). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 To jest czerwono-czarny w srebrne "plamki" jak dobrze pamiętam, ale uważaj bo przewodów w tym kolorze jest tam kilka. To jest przewód, gdzie pojawia się +12v po przekręceniu stacyjki w pozycję II. Musisz jeszcze wziąć +12v od żarówki pozycyjnej oraz masę (-). Załatwione-podpiete wg wskazówek-ledy świecą i gasną tak jak powinny,automat działa prawidłowo.Dzięki-strzałka w góre poszła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Cieszę się, że działa, dziękuję A jakie ledy montowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Cieszę się, że działa, dziękuję A jakie ledy montowałeś? Montowałem ledy stylizowane na philipsa http://xenonled.pl/pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-5-led-905.html Bardzo dobre światło dają i dość solidnie wykonane(metalowa obudowa itp...) Edytowane 5 Września 2014 przez boom-er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Są prawie identyczne jak moje Philipsy Nawet z tego co widzę, mają mocowania na "klik". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Są prawie identyczne jak moje Philipsy Nawet z tego co widzę, mają mocowania na "klik". Dokładnie z mocowaniem na metalową obejmę.Jak narazie jestem zadowolony z montażu tych światełek-przede wszystkim są krótkie z mocnym światłem no i jest przepisowa odległość zachowana między nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 dstasiu & boom-er, możecie wrzucić zdjęcia tych świateł na aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANKES3 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) To jest czerwono-czarny w srebrne "plamki" jak dobrze pamiętam, ale uważaj bo przewodów w tym kolorze jest tam kilka. To jest przewód, gdzie pojawia się +12v po przekręceniu stacyjki w pozycję II. Musisz jeszcze wziąć +12v od żarówki pozycyjnej oraz masę (-).No dobrze ale czy ktoś napisze jaki to kabelek do żarówki postojowej z tej pętli kabli?? Niby każdy podłącza, się chwali zamontowantmi drlami ale nikt nie opisuje dokladnych kabli Wiecie może też jakie kabelki z tej puszki idą do kierunkowskazów przednich?? Edytowane 4 Marca 2017 przez JANKES3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek19994 Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Witajcie może ktoś się orientuje czy w tej skrzynce z bezpicznikami jest przewód od lamp pozycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Tutaj masz schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi