Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Galka zmiany biegow. Renowacja, wymiana.

buladag

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Z jakiego innego samochodu posowala by galka do N16? W jakich markach/ modelach sa galki wkrecane z takim samym lub chociaz podobnym gwintem? (jak cos moge przegwintowac)

Do N16 nowych galek brak, moja gumowa przed FL kreci sie na metalowym gwincie i ogolnie jest juz nieco sfatygowana.

Moze jest jakis sposob na odnowienie jej? Jakby ja pomalowac? Tylko jaka farba?

Moze obszycie? Tylko czy jest szansa na zrobienie tego w normalnych pieniadzach, powiedzmy do 40zl?

Za duzo machasz biegami:-).

A tak serio. Na szrotach/alegro znajdziesz bez problemu. Nawet takie z chromem. Można też dostac uniwersalne, zdaje się że widziałem w Norauto.

Farba żadna się nie bedzie trzymała. Co do obszycia to ok. U jakiegoś drobnego kusnierza. Lecz jaki to ma sens skoro i tak kręci Ci się na tulejce, no można jeszcze ew. za klinować. :)

Wpuszcze pomiedzy gume a ta nakretke klej i bedzie git. W miedzyczasie wpadlem na pewien pomysl, jak go zrealizuje to dam znac ale poki co to piszcie i podpowiadajcie, moze ktos bedzie mial lepszy pomysl. :)

Polecam z 200SX. Mam w Primerze - pasuje idealnie.

Pozdrawiam.

Gość bartek9108

Kolego, ja sobie na szrocie kupiłem od Terrano (krótka i fajnie wyprofilowana). Zawiozłem do firmy zajmującej się obszywaniem kierownic, zdarli z niej jakiejś trochę wierzchniej warstwy, wrzucili w skóre, zrobili ładne szycie nicią, dorobili pierścień tak żeby idealnie się wkręcała i jest git ;) Gałka na szrocie 5zł + 42 za zrobienie.

Mam zamiennik bardzo podobny, 9zł w Auchan, ale nie ma rozpiski biegów co wygląda nieładni i jest bardzo lekki.

• 9 miesięcy temu...

Podepnę się do tematu (pewnego dnia gałka została mi się w ręce).

Ktoś wie jak to cholerstwo się zdejmuje (w którą stronę należy kręcić)?

Niby ten plastik siedzi na jakimś gwincie ale trochę boję się, że uszkodzę skrzynię albo wyrwę drążek jak będę za mocno kręcił.

fotka1

fotka2

dołączyłem drugą fotkę (może komuś się przyda)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...