buladag Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Czesc. Z jakiego innego samochodu posowala by galka do N16? W jakich markach/ modelach sa galki wkrecane z takim samym lub chociaz podobnym gwintem? (jak cos moge przegwintowac) Do N16 nowych galek brak, moja gumowa przed FL kreci sie na metalowym gwincie i ogolnie jest juz nieco sfatygowana. Moze jest jakis sposob na odnowienie jej? Jakby ja pomalowac? Tylko jaka farba? Moze obszycie? Tylko czy jest szansa na zrobienie tego w normalnych pieniadzach, powiedzmy do 40zl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Za duzo machasz biegami:-). A tak serio. Na szrotach/alegro znajdziesz bez problemu. Nawet takie z chromem. Można też dostac uniwersalne, zdaje się że widziałem w Norauto. Farba żadna się nie bedzie trzymała. Co do obszycia to ok. U jakiegoś drobnego kusnierza. Lecz jaki to ma sens skoro i tak kręci Ci się na tulejce, no można jeszcze ew. za klinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Wpuszcze pomiedzy gume a ta nakretke klej i bedzie git. W miedzyczasie wpadlem na pewien pomysl, jak go zrealizuje to dam znac ale poki co to piszcie i podpowiadajcie, moze ktos bedzie mial lepszy pomysl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Polecam z 200SX. Mam w Primerze - pasuje idealnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Kolego, ja sobie na szrocie kupiłem od Terrano (krótka i fajnie wyprofilowana). Zawiozłem do firmy zajmującej się obszywaniem kierownic, zdarli z niej jakiejś trochę wierzchniej warstwy, wrzucili w skóre, zrobili ładne szycie nicią, dorobili pierścień tak żeby idealnie się wkręcała i jest git Gałka na szrocie 5zł + 42 za zrobienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kfiatekk1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Dwa lata temu miałem dokładnie ten sam problem i zakupiłem sobie uniwersalną gałkę. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/ga...2936662239.html Sprawuje się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Mam zamiennik bardzo podobny, 9zł w Auchan, ale nie ma rozpiski biegów co wygląda nieładni i jest bardzo lekki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s8y Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Podepnę się do tematu (pewnego dnia gałka została mi się w ręce). Ktoś wie jak to cholerstwo się zdejmuje (w którą stronę należy kręcić)? Niby ten plastik siedzi na jakimś gwincie ale trochę boję się, że uszkodzę skrzynię albo wyrwę drążek jak będę za mocno kręcił. fotka1 fotka2 dołączyłem drugą fotkę (może komuś się przyda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 kręć w lewo, dośc mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.