devon00 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam Panowie mam pytanie...nie dziala mi lampka nad glowa kierowcy...jak otwieram auto to sie nie zapala oraz jak otworze drzwi to nie zapalaja sie czerwone lampki w drzwiach...zarowki sprawdzilem sa ok...w sumie te boczne lampki nad glowa ktore wlacza sie samemu dzialaja tylko centralny przycisk lampki jest luzny i nie da sie przelaczyc w pozycje wlaczenia lub wylaczenia czy to moze byc ogolna przyczyna? da sie ten przycisk jakos naprawic czy lepiej wymienic na nowa lampke? czy za podswietlenie lampek w drzwiach odpowiada wlasnie ta lampka nad glowa kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o drzwi, to masz w rogu taki nazwijmy to "przycisk"... najszybciej tłumacząc, gdy otwierasz drzwi wyskakuje i zapala się oświetlenie... proponuję zacząć od sprawdzenia tego skoro wszystko jest ok. Analogicznie z drugiej strony... jeśli jedna działa a druga nie to już wiesz w czym leży problem Edytowane 5 Lutego 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 nie zapala sie swiatlo w drzwiach ani od strony kierowcy ani od pasazera gdzie szukac tego przycisku o ktorym mowisz bo znalazlem na slupku jakies takie przyciski ktore sa zasloniete gumka i dzialaja normalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) nie zapala sie swiatlo w drzwiach ani od strony kierowcy ani od pasazera gdzie szukac tego przycisku o ktorym mowisz bo znalazlem na slupku jakies takie przyciski ktore sa zasloniete gumka i dzialaja normalnie... otóż to ;P wyciągnij to, przeczyść i przy okazji możesz zewrzeć i sprawdzić miernikiem często ulega zabrudzeniu i po otwarciu drzwi nie zamyka się obwód przez co nie reaguje oświetlenie. sprawdź również przy otwartych drzwiach czy na desce wyświetla Ci że są otwarte. nie znam się na tym ale przerabiałem to... najpierw była to po prostu wina zabrudzenia, zrobiłem to sam, później zimą pojawiło się to samo ale zauważyłem że nie wyświetla na desce otwartych drzwi... elektryk wymienił jakiś mikroswitch czy coś takiego Edytowane 5 Lutego 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 na desce wyswietla sie ze drzwi sa otwarte...dzieki za info jutro zerkne pod ta oslone gumowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 A te czerwone w dzwiach to nie sa tylko odblaski? ja mam ale mi sie tez nie pala oswietlenie wszedzie dziala ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 marcopolo przed zakupem widzialem kilka P12 i z tego co pamietam w jeden byly tam lampki...no chyba ze to jest opcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Mozna wymontować i sprawdzić czy jest okablowanie Podważ śrubokrętem z jednej strony i wyskoczy to ozbaczyszz czy jest kabelek czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardek Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) Witam Panowie mam pytanie...nie dziala mi lampka nad glowa kierowcy...jak otwieram auto to sie nie zapala oraz jak otworze drzwi to nie zapalaja sie czerwone lampki w drzwiach...zarowki sprawdzilem sa ok...w sumie te boczne lampki nad glowa ktore wlacza sie samemu dzialaja tylko centralny przycisk lampki jest luzny i nie da sie przelaczyc w pozycje wlaczenia lub wylaczenia czy to moze byc ogolna przyczyna? da sie ten przycisk jakos naprawic czy lepiej wymienic na nowa lampke? czy za podswietlenie lampek w drzwiach odpowiada wlasnie ta lampka nad glowa kierowcy Padł Ci tranzystor w module CONT TIME Edytowane 8 Marca 2013 przez kardek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 kardek wymienilem lampke na uzywke w super stanie i wszystko gra...dalem az 10zl na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardek Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Farciarz ja niestety musiałem walczyć z tranzystorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi