magik22 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam. Posiadam nissana p12 2,2 dci. Zacznę opis od początku. około roku temu moje radio wcięło płytę i nie chciało jej oddac. mechanik wymienił stacje płyty na nową. I tu pojawia się moje pierwsze pytanie. Czy ta stacja gdzie wkłada się płytę jest także całym radiem? czy jest to wyłącznie czytnik płyt? po wymianie wszystko działało super! do czasu gdy radio przestało grać. nastała cisza w głośnikach. żadnego szumu, stacje są wyszukane, niby wszystko jest skonfigurowanie poprawnie. Radio od czasu do czasu się załączy i wtedy gra bez problemu. Czy ktoś spotkał się z czymś takim wcześniej? Co może być przyczyną problemu? Na elektryce super się nie znam dlatego prosił bym o rzetelne wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Cd jest dobudówką do radia i można (podobno) wymieniać czytnik bez potrzeby programowania radia. a nie działa samo radio?? czy Cd też może trzeba poprawić masowanie anteny na dachu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek88 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam, w moim jest całkiem co innego radio gra ale cały czas szumi albo gubi sygnał, czytałem o tym i piszą ze jedyna opcją jest serwis, ja zaczynam się nad tym mocno zastanawiać bo jest to irytująca przypadłość. Mój przyjaciel też ma nissana P12 i śmiał się aby CD-ika sprawdzać na płycie racze z nielubianą muzyką bo tak jak jemy zassał płytę tak już nie oddał, ja jeszcze CD nie sprawdzałem jak mi wciągnie i nie odda to napisze, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magik22 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Kolego miałem tak ze mi wciągnął płytę, wymieniałem CD. zębatki które wyciągają i wciągają płytkę są plastikowe i się łamią. to jest jedyną przyczyną. zalecam kupienie CD na allegro. Reperować się nie da. tak jak kolega mówił sprawdziłem wkładając płytę. MUZYKA GRA !! czyli głośniki działają. Ale radio dalej nie odbiera. Czy mógł byś napisać o co chodzi o tym umasieniem anteny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Na dachu w miejscu mocowania po latach zbiera się syf. trzeba odpiąć podsufitkę i dostać się od dołu do mocowania anteny poczyścić blachy i sprawdzić środek gniadza anteny. Ja wymieniłem seryjna na dłuższy bat i skończył się problem z gubieniem fal. W kombi uwaga na spinki dachowe są bardzo kruche szt 20 pln. JAkość zdjęc taka jak tych spinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magik22 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 W wolnej chwili zabiorę się za to. mam nadzieje że nie popsuję wnętrza auta. dziękuję za pomoc i będę informował o postępach prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Najwięcej pi....nia będziesz miał z wyjęciem nitów plastikowych od rączek pasażera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.