pasztet78 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam,mam takie pytanie do forumowiczów.Znalzłem tutaj taka instrukcje podpięcia świateł do jazdy dziennej pod kabel od wycieraczek.teraz mam taki problem ze jak nacisnę pedał stopu to te światła gasną,puszcze pala się dalej.gdzie szukać błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 gdzie podpiąłeś sterujący od świateł i wogóle jak masz to podpięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Podpiete mam tak. + mam od wycieraczki przedniej po prawej stronie taka wiazka kabli byla i tam wtedy po przekreceniu stacyjki jest prad.a drugi pod postojowki,jak zapalam je to do jazdy dziennej gasna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 czyli wygląda, że OK, zostaje Ci sprawdzić miernikiem, co się dzieje na sterującym i + po wciśnięciu hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 a gdzie szukać innego + po stacyjce? nie wiem tez czy ma to jakies znaczenie,ale wymienilem zwykle postojowki i podswietlenie tablicy rej. na ledowe takie zarowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 nie ma znaczenia, jaki silnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 1.8 benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 podłącz pod + od wtryskiwaczy PB, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Pb? jakie wtryskiwacze bo nie wiem za bardzo o co chodzi? jeśli moge prosic jaśniej dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 masz wtryskiwacze benzynowe w aucie, jak spojrzysz to są pomiedzy głowicą a kolektorem, i tam są wtyczki, jeden przewód w tych wtyczkach, jest wspólny dla wszystkich wtyczek i to właśnie jest + po stacyjce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 a alternator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 ale co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 czy mozna pod alternator sie podpiac ten + po stacyjce,czy nie bedzie mrugac itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 nie słyszałem aby tam się ktoś podpinał, jak nie chcesz wtryskiwaczy to znajdź przekaźnik od pompy paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 A w którym miejscu tego przekaźnika szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 1) obstawiam problemy z masą 2) czy światła te maja homologację i spełniają normy emisji światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 ad1. a dlaczego?? ad2. nie ma związku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Tak,maja homologacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 jak chcesz sprawdzić, czy to wina podpięcia + a jak widzę, obawiasz się podpinać pod wtryski, nei wiedząc dlaczego, podepnij ten + pod aku i zobacz czy światłą nadal znikają po wciśnięciu hamulca, będzie to odpowiedź na Twój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 a gdzie szukac przekaznika pompy paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 a gdzie szukałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 pod maska,ale nie wiem dokladnie to który tez jakis opisów w necie ale nie moge nic konkretnego odszukac,a opisu na tej puszce nie mam bo jakis zamiennik czy cos w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) Ad1) bardzo często przygasanie innych świateł przy załączaniu innego kawałka elektroniki to problemy z masą - 0 przestaje być zerem i stąd kłopot Ad2) cieszę się, że mają homologację, bo piekielnie irytują mnie kierowcy montujący sobie 3 ledwo widoczne LEDy gdzieś w zderzaku i udający że to światła dzienne :S Przyzwyczaiłem się już do obowiązku jazdy cały rok na światłach i moim zdaniem powinien on zostać utrzymany, gdyż znacznie to poprawia widoczność pojazdów.. a tych pseudo-dziennych często W OGÓLE nie widać! PS: mirekg9 ma w stopce link do instrukcji serwisowej do Tino - tam jest opisana cała elektryka. Edytowane 7 Lutego 2013 przez Burning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 ad1. zgadza się, ale raczej nei dotyczy to DRL, mają swoje zasilanie i nie sa włączane w układ samochodu ad2, też jestem ZA, ale chodziło mi o to, że nie ma to związku z problemem tu opisanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztet78 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Dokladnie w moim przypadku nie ma znaczenia gdzie masa bo jest ten sam problem,gasna po nacisnieciu stopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi