Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tino belka dolna pod chłodnice - rdza i dziury

Gość abinio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam almerke tino z 2000 roku. Z rdzą prawdopodobnie dałem sobie radę, na oko wszystko jest ok. Tylko belka przednia dolna pod chlodnicę jest skorodowana. Nie chciałbym jej likowac, łatac. Chciałem kupic i wymienic całą. niestety nigdzie nie wystepuje jako częśc zamienna. niedawno na allegro znalazłem takie belki, i to u 3 różnych sprzedawców. z tego co widzę na zdjęciach to oni chyba sprzedaja belki od n16. nie orjentujecie sie koledzy czy od n16 pasuje do tino. z góry dziekuje za informację. ewentualnie gdzie można kupic taka belke do tino ( oczywieście oprócz serwis tam podobnież 1500 zł to kosztuje)

Gdybyś dał fotki tych belek, lub podał linki, to było by z czym porównać, a tak to kicha. Nie wiadomo jak są mocowane np. chłodnice w n16. Zostaje Ci tylko zrobić fotki swojej i porównywać. Możesz też zerknąć tutaj - fotki już będziesz miał http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/63496-tino-rdza/ post #15.

Przy okazji - uzupełnij profil !!!!! Będzie łatwiej dla nas a w szczególności dla Ciebie. Mniej pomyłek w ocenach, w wypowiedziach i podpowiedziach.

Pozdrowionka.

Witam ponownie. Dziękuje za odpowiedź. Zamieszczam linki z aukicji : http://allegro.pl/nissan-almera-tino-belka-dolna-pasa-przedniego-i2943932124.html , druga aukcja : http://allegro.pl/nissan-almera-tino-belka-dolna-pasa-przedniego-i2984971388.html ,. Proszę zerknąć i podpowiedzieć czy da się to tam wpasować. Pan z pierwszej aukcji w rozmowie telefonicznej zapewniał mnie, że pasuje jak ulał. oczywiście powiedział, że jest to belka do tino.

Jeśli chodzi o przód, to staram się przy końcu wahacza-czyli w stronę środka samochodu. A dokładnie - to na końcu wahacza jest - nazwę to "trujkątna blachą" i przykręcana jest do ramy w trzech miejscach. Pod jeden róg "trujkąta" podkładam lewarek żabę i pięknie się trzyma gdyż ta blacha "trujkątna" jest wygięta i lewarek się nie ześlizgnie. Natomias kobyłkę pod jedną z dwóch pozostałych końcy. Zależy jak pasuje podłoże i czy nie przeszkadza lewarek.

Tył, to pod belkę.

Koledzy może ktoś pomoże. Bo gościu zapewnia, że pasuje. A jeżeli pasuje od N16, to na miejscu w Radomiu mogę kupic w sklepie. Szkoda, że na zamówienie bo tak to bym sobie zobaczył i porównał.

Zostaje Ci tylko kolego podjechanie swoją Tinką na szrot gdzie jest N16 i sam porównasz.

Będziesz miał pewność a zarazem nie będziesz miał pretensji do podpowiadającego, gdyby wprowadził Cię nieświadomie w błąd..

Na twoim miejscu bym brał tą z ogłoszenia na której było napisane Tino. - 100% pewności.

• 3 tygodnie później...

ok dziekuje bardzo. pozdrowionka.

Witam ponownie. Kupiłem belkę dedykowana właśnie do tino. Będę montował dopiero w przyszłym tygodniu, więc jeżeli ktoś potrzebuje dokładnego zdjęcia jak to wygląda to służe.

W dniu 26.02.2013 o 05:24, abinio napisał:

ok dziekuje bardzo. pozdrowionka.

Witam ponownie. Kupiłem belkę dedykowana właśnie do tino. Będę montował dopiero w przyszłym tygodniu, więc jeżeli ktoś potrzebuje dokładnego zdjęcia jak to wygląda to służe.

Więc dokumentuj fotkami. Jaka zakupiona bela, czy pasuje od N16, czy jest spawanie, itd. Wszyscy będziemy wdzięczni. :zwyciestwo2::0recourse:

• 4 lata później...

Witam i odświeżam. Czy wyjaśniło się coś z tą belką, musze kupić do swojego Tino a są tylko do N16. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że są takie same.

W załączniku masz N16 i V10... nie sa takie same. Swoją droga ten element lubie rdzewiec w tym modelu.

post-106750-0-21963700-1516355819_thumb.jpeg

post-106750-0-71633700-1516355827_thumb.jpeg

Dzięki. Pierwsza to N16 i u mnie w Tino właśnie jest taka, czy to możliwe. Na pewno nie taka jak na drugim zdjęciu. Raczej jest originalna widać zgrzewy.

Zrobię zdjęcia z kanału żeby pokazać jak to wygląda, belkę i tak będę wymieniał dopiero na wiosnę, więc po ściągnięciu zderzaka myślę że wszystko będzie jasne.

Masz V10 model... szkoda ,że nie silnik :) ... więc tam nie może być inna belka... no chyba ,że kiedyś zgniło i ktoś coś sam zmontował bo i takie rzeczy widziałem...