byczynho Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam. Dziś nabyłem primerkę. Autko jest super, zauważyłem tylko jedną wadę, nie działa pokrętło od ustawienia strefy nawiewu. Kręci się ciężko, trochę w lewo i trochę w prawo, wieje głównie na nogi. Co może być nie tak i jak to naprawić? Próbowałem kręcić na siłę do momentu usłyszenia trzasku i dałem spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 To musi być mechaniczne uszkodzenie potencjometru. Samo przestawienie strefy jest elektroniczne, nie na lince, więc wystarczy wymienić pokrętło, albo może nawet tylko przeczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Jaką primerkę? Potencjometru? To raczej mechaniczna regulacja. Wyraźnie czuć pod palcami przestawianie strefy. Trzeba rozgrzebać i szukać przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.