andri61 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 mam od miesiaca primerke 1.8 benzyna czasami mam problem z odpaleniem tak jakby chciala i nie mogła po dluzszym kreceniu odpali czy moze ktos mi pomoc co sie moze dziac dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 sprawdź czy łańcuch nei jest wyciągnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andri61 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 łancuch został sprawdzony jest ok tak jak by paliwo nie dostawał dzieki łancuch został sprawdzony jest ok tak jak by paliwo nie dostawał tylko ona mi zrobiła w ciagu miesiaca trzy razy dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 czujnik połozenia wału/wałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 na początek świece filtry przewody i olej w silniku , teraz są mrozy jak masz przerobiony olej to też są problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystian07 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 zmien filtr paliwa powietrza i zobacz świece co25/30tys trzeba je wy mieniac.paliwo kupuj na pewnych stacjach i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veedo Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 mam od miesiaca primerke 1.8 benzyna czasami mam problem z odpaleniem tak jakby chciala i nie mogła po dluzszym kreceniu odpali czy moze ktos mi pomoc co sie moze dziac dzieki Andri uporałeś się z tym już?, właśnie mi to samo się przytrafiło , rano próbowałem go odpalić a on łapie na chwile obroty i po paru sekundach gaśnie czy dodam gazu czy nie, nawet jak dodaje gazu to wydaje mi się że szybciej gaśnie. Spodziewać się mogę wszystkiego oczywiście bo dopiero go kupiłem i muszę powymieniać filtry itp. Ciekawe czy może to być powód że jest bardzo mało paliwo, już dobrze na rezerwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Andri uporałeś się z tym już?, właśnie mi to samo się przytrafiło , rano próbowałem go odpalić a on łapie na chwile obroty i po paru sekundach gaśnie czy dodam gazu czy nie, nawet jak dodaje gazu to wydaje mi się że szybciej gaśnie. Spodziewać się mogę wszystkiego oczywiście bo dopiero go kupiłem i muszę powymieniać filtry itp. Ciekawe czy może to być powód że jest bardzo mało paliwo, już dobrze na rezerwie? w twoim wypadku zemsciła się głęboka rezerwa, zaciągnąłeś trochę syfu i lub wody, dolej paliwa ewentualnie wymień w przyszłości filtr paliwa i będzie ok, u Andiego też trzeba wlać dobrego paliwa, czujniki i świece nie mają tu znaczenia bo nic chłopak nie pisze aby po odpaleniu auto pracowało nierówno, brakowało mocy itp, co prawda może być jeszcze jedna rzecz uwalona przepływka ale to też by wyszło w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andri61 Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 jeszcze sie nie uporalem z tym ale w chce podlaczyc komuter i zobaczyc czy wyjdzie jakis blad jak bed e wiedzial cos wiecej dam znac Dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 jeszcze sie nie uporalem z tym ale w chce podlaczyc komuter i zobaczyc czy wyjdzie jakis blad jak bed e wiedzial cos wiecej dam znac Dzieki za rady Podjedź tylko do kogoś kto ma kompa diagnostycznego, gdzie sprawdzisz sobie wszystkie paramaetry pracy silnika, odczytać błędy możesz sam (opisana metoda na forum0 przy pomocy kluczyka i pedału gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andri61 Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 bylem na sprawdzeniu i pokazal mi sie blad (P1614) komunikacja EMC-IMMO ( blad ID) obecny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 A to nie nawalają wasze CEWKI???Oskar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andri61 Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 nie wiem czy to sa cewki bedzie trzeba szukac bo ten blad ma wiele mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 hehe nie tutaj raczej kolega ma problem z immobilizerem nie wiem czy to sa cewki bedzie trzeba szukac bo ten blad ma wiele mozliwosci co tobie mechanik powiedział jakie mogą być przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andri61 Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 tak prawdopodobnie z immobilizerem bo to robi tylko jak jest wilgotne powietrze dodam jeszcze ze jest sprowadzony z Danii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 NO to pewnie prąd skacze po kabelkach jak jest wilgotno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andri61 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 czy mozecie mi doradzic co zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardek Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 czy mozecie mi doradzic co zrobic? Czujnik położenia wału korbowego. Autko od razu odżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andri61 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 czy napewno bo bylem u elektryka i nie moze nic mi poradzic chyba bede musial dac go do serwisu w bydgoszczy bo dalej mam ten sam problem dzięki za wszystko własnie wymieniłem czujnik połozenia wału, zobaczymy jak będzie się sprawował po wymianie czujnika połozenia wału samochód odżył dzieki za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 U mnie jest troszke inacze a mianowicie ;po zdieciu glowicy i zlozeniu zpowrotem bylo ok.Prejechalem jakies 50km i wyskoczyl blad silnika ,ale auto jezdzilo normalnie.Po nastepnych 40 zgasla kontrol .Po jakies 30-50 km zgasilem auto i poszlem do sklepu ,po 5 minutach wrocilem i...nie odpalil.Wziolem 2 kluczyk ,jakby nie bylo zdazenia odpalil normaalnie.Podjechalem do elektryka by wykasowac blad (dopiero moga w nastepnym tygodniu) Znowu nie odpali,na 2 kluczyku tez nic.Po jakies 30 min ;proba -odpalil .Pojezdzilem troche zgasilem i to samo ...po kazdym zgaszeniu silnika trzeba odczekac okolo30 min i odpala .Czy mial ktos taki problem(p12 1.8 b/g 2003r Koledzy klubowicze dzieki za podpowiedz;tak -w moim przypadku to czujnik polozenia walu pozdro i szerokosci U mnie jest troszke inacze a mianowicie ;po zdieciu glowicy i zlozeniu zpowrotem bylo ok.Prejechalem jakies 50km i wyskoczyl blad silnika ,ale auto jezdzilo normalnie.Po nastepnych 40 zgasla kontrol .Po jakies 30-50 km zgasilem auto i poszlem do sklepu ,po 5 minutach wrocilem i...nie odpalil.Wziolem 2 kluczyk ,jakby nie bylo zdazenia odpalil normaalnie.Podjechalem do elektryka by wykasowac blad (dopiero moga w nastepnym tygodniu) Znowu nie odpali,na 2 kluczyku tez nic.Po jakies 30 min ;proba -odpalil .Pojezdzilem troche zgasilem i to samo ...po kazdym zgaszeniu silnika trzeba odczekac okolo30 min i odpala .Czy mial ktos taki problem(p12 1.8 b/g 2003r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yaro33 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Cześć panowie Jestem tu nowy i mam problem bardzo podobny acz nie do końca. mam p12 1,8 2002r. mam problemy tylko z odpalaniem, na zimnym silniku pali jescze jako tako, ale na ciepłym to juz tylko po dodaniu gazu, nie czuje utraty mocy ani szarpania. znajomy mechanik po odpaleniu i zgaszeniu i tak pare razy stwierdził wadliwość łancucha ( rozciągnięty), trochę mnie to zaskoczyło i przeraziło, czy w moim przypadku tez czujnik położenia wału może byc za to winny? czego jeszcze szukać bo łancuch to chyba w ostateczności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Czujniki tez ale kiedy wymieniałeś świece i filtry etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legionpl Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Witam Przeszukałem forum i nic nie znalazłem na ten temat ale od poczatku ... Pojechałem Primerka ( 2.0 B+LPG ) po dzieci do szkoły zgasiłem wszystko ładnie pięknie ale jakie było moje zdziwienie po powrocie do samochodu ... Przekręcam kluczyk startuje komputer zapłon i cisza ... mrygneły kontrolki i chyba nastawpił reset komputera wykasowało stacje radiowe ale nie kilometry, drugi raz to samo dopiero za 3 razem odpalił. Dojechałem do domu sprawdziłem klemy podłączyłem pod komputer "NIC" Później Primerka paliła normalnie ( 10 razy od kopa ) Co moze być nie tak ? Pozdrawiam PS: Dodam że ostatnio wymieniłem świece, olej i filtry Edytowane 12 Marca 2017 przez legionpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Słaba masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi