Gość ŁuKasz92 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam wszystkich.Mój problem tkwi w prędkościomierzu tzn. zacina się , gdy ruszę samochodem nagle wskakuje na 70km/ h i jeżdżąc po mieście ciągle jest w tej pozycji.Gdy zatrzymam samochód wskazówka spada,lecz nie zawsze.Na początku zacinał się sporadycznie czasem normalnie działał ale teraz jest już coraz gorzej bardzo proszę o pomoc z góry dzięki.Pozdrawiam Samochód to Almera n16 1.5 16v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 jest parę możliwości , 1 czujnik obrotów pada <ale to jest mało prawdopodobne przy takich objawach> 2 w liczniku gdzieś są zimne luty i ja na to bym stawiał czyli musisz wymontować zegary i zobaczyć co tam się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŁuKasz92 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Jak najlepiej wyciągnąć je? wiem ze sa na 3 srubkach tylko chodzi mi o te dwie wtyczki jak odpiąć kiedyś próbowałem ale bałem sie ze urwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 nie wiem nie pomogę bo nigdy tego nie rozkręcałem w almerze może zrób zdjęcia jak wyglądają te wtyczki to ci jakoś pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 U mnie Almie 00r kostki były normalnie wciskane na płytkę bez jakiś zapadek. Ale ty masz02 więc może coś było zmienione? Ale nie sądzę. Zobacz czy na kostce nie na jakiejś zapadki do wciśnięcia/podważenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŁuKasz92 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 W przyszłym tygodniu to sprawdze, dzis panowie jechałem samochodem i licznik ani razu sie nie zaciol pokazywał normalnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.