Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Serena] alternator

KWB1961

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po wymianie akumulatora z 70AH12v na nowy(Bosch 72AH 12v )i przekręceniu kluczyka odpalił, większość kontrolek się świeciła a ładowanie pokazywało na akumulatorze ok.17v.Po zdemontowaniu alternatora i rozebraniu miernik pokazuje między obudową stojana a uzwojeniami stojana rezystancję 61kom(spora upływnosć).Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją że przy wymianie akumulatora padł alternator (żadnych zwarć ani złego połączenia nie było).Ze względu na bardzo wyeksploatowany rotor (komutator) oraz uszkodzoną elektronikę postanowiłem wymienićalternator .Mój uszkodzony alternator (LR-190-719) dość drogi. Czy można zastosować inny alternator np.od innego nisana lub innego modelu auta,czy ktoś to przerabiał.

Witam mój problem rozwiązałem ,na allegro kupiłem używkę za 200 zł plus 40 zł( przesyłka za pobraniem ).Mam nadzieję że trochę pojeżdżę.

ZAMYKAM TEMAT.

Ja swojego oddałem do regeneracji, to zapłaciłem 140 zł (choć chyba w sumie przesadziłem, regeneracji jeszcze nie wymagał), a w tym jest wszystko łącznie z wymianą łożysk i pół roku gwarancji.

Życzymy, żeby Ci służył jak najdłużej! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...