Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Drgania na kierownicy

Gość Kris0086

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kris0086

Witam ponownie mam takie pytanie,czy to normalny objaw w k11 ze jadąc powyżej 100km/h czyli 110 i więcej to cała kierownica drży w rękach ze masakra do 100 jest ok, w k 10 tak nie miałem właśnie opony z felgami przemieniłem z k10 do tej mojej k11 co teraz jeźdzę bo były nowe,i na tych oponach w mikrze k10 śmigałem nawet 140 km na autostradzie i było ok a tu 110km/h i trząsie w rękach muszę dwoma rękoma trzymać kierownica lub zwalniać do 100

Gość Kris0086

opony nie mogą być uszkodzone bo maja około 8 miesięcy i kupiono były w norauto, są to dębica navigator 2 i pisze ze na tych oponach śmigałem wcześniej w k10 i tak nie było, po prostu przemieniłem je do teraz mojej obecnej k11 a k10 zezłomowałem i są to tak zwane całoroczne oponki więc jak w k10 przy 140km było ok to nagle teraz w k11 jest nie ok na nich, a zawieszenie mam ok bo robiłem tydzień temu przegląd i jest wszystko dobrze.

Jedź wyważ opony,przy wyważaniu ewentualnie może wyjść gdyby były uszkodzone.

Sprawdź czy masz dobrze założone koła.

Gość Kris0086

no i wyważyłem koła i drgania są dalej tylko mniejsze,teraz zaczynają się nie od 100 km/h tylko od 110km/h i są o wiele mniejsze niż były przedtem, robiłem w norauto,powiedzieli mi ze zawieszenie i opony ok więc nie wiem może małe auto mała masa bo to w końcu tylko 775kg no i autko miejskie nie sedan czy kombi więc morze dlatego,i tak nie da sie jechać więcej jak 110 km/h bo strach serce w gardle, nie tym autem. :)

może jeszcze coś nie halo z felgami ,spróbuj jeszcze pozamieniać koła te z tyłu daj na przód. Jeszcze zostly ci tarcze może są krzywe,sprawdż prowadnice w zaciskaczh hamulcowych moze klocek jest żle prowadzonyi i gdzieś bije przt predkościach wiekszych,a strachu nie ma jazdy tym autem śmiało go cisne do 140 ale na auto banie

no i wyważyłem koła i drgania są dalej tylko mniejsze,teraz zaczynają się nie od 100 km/h tylko od 110km/h i są o wiele mniejsze niż były przedtem, robiłem w norauto,powiedzieli mi ze zawieszenie i opony ok więc nie wiem może małe auto mała masa bo to w końcu tylko 775kg no i autko miejskie nie sedan czy kombi więc morze dlatego,i tak nie da sie jechać więcej jak 110 km/h bo strach serce w gardle, nie tym autem. :)

Sprawdź tatcze hamulcowe,jeśli masz choć lekkie bicie podczas hamowania,to prawie napewno to krzywe tarcze(do przetoczenia lub wymiany)Ew.zła zbieżność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...