Gość par.22 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Witam, Przepaliły się żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej oraz jedno włókno w żarówce świateł tylnych prawych pozycja / stop. Wymieniłem oczywiście wszystkie trzy żarówki i ... nic . Nie świecą się. Stop jak działał, tak działa a pozycja nie. Czy kabelek ? W czym może być problem ? Bezpieczniki ? Jeśli tak, to który ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 a wystarczy poszukać: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/87996-zwarcie-podczas-wymiany-zarowki-od-rejestracji/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość par.22 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 On zmieniał żarówkę i wtedy mu to padło. U mnie padło ... i nie podniosło się, zanim dotknąłem żarówkę :) Ale oczywiście dziękuję za podpowiedź. Sprawdzę ten bezpiecznik w komorze silnika. W razie czego są one do kupienia w sklepie motoryzacyjnym czy tylko w serwisie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Biała skrzynka w komorze silnika bezpieczniki opisane jako TAIL LAMP Takie bezpieczniki kuisz bez problemu w markecie,w motoryzacyjnym.Wartość 10A U mnie kiedyś też klopsa zrobiła żarówka stopu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość par.22 Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 już po zabiegu wszystko było tak jak napisaliście Łącznie z informacją, że wysunięcie tej pokrywy skrzynki bezpieczników/przekaźników jest bardzo trudne. Z jednej strony blacha, z drugiej obudowa reflektora a z trzeciej akumulator. Ale udało się. Obróciłem bokiem pokrywę, wypięłem jedne złącze z kabelkami, aby był lepszy dostęp do bezpieczników, umiejscowionych na środku omawianej pokrywy. To był trzeci bezpiecznik. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Czy żeby wymienić żarówkę oświetlenia tablicy w Note E11FL 2009 trzeba wymontować całą lampkę czy wystarczy zdjąć ten biały klosz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Wystarczy zdjąć klosz. Są widoczne miejsca żeby podważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dzięki. A tam powinna być żarówka C5W czy W5W ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 W5w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.