Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Opuszczająca się szyba pasażera.

Mateus350Z

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Od jakiegoś czasu mam problem z szybą pasażera. Przy zamykaniu drzwi szyba otwiera się do połowy. Próbuję ją zamknąć ,dojeżdza do końca i znów wraca. Dopiero gdy dojadedzie do końca i zblokuję ją "lockiem" to tak zostaje. Do kolejnego otwarcia i zamknięcia drzwi gdzie znów zjedzie do połowy (nie za każdym razem).

Z góry dzięki za podpowiedzi,

POZDRAWIAM

Mateusz

Gość michalgdb

miałem ten sam problem tylko z szybą kierowcy. Rozkręciłem drzwi (troche pierdzielenia ale w godzinke się wyrobiłem ze wszystkim) wyciągasz silniczek od szyb i czyścisz pozostałości po szczotkach i bedzie wszystko ok

• 2 tygodnie później...

Ja bym jeszcze sprawdził wtyczkę pomiędzy drzwiami a budą ... bardzo łatwo się to demontuje :) a lubi tam zagościć woda .... wtedy szyby wariują ... miałem tak u siebie jak wypiąłem to wyleciała woda ... :) szybko i przyjemnie a efekt .. zero problemów :)

pozdr VOO1

• 2 miesiące temu...

miałem ten sam problem tylko z szybą kierowcy. Rozkręciłem drzwi (troche pierdzielenia ale w godzinke się wyrobiłem ze wszystkim) wyciągasz silniczek od szyb i czyścisz pozostałości po szczotkach i bedzie wszystko ok

Potwierdzam. 

Dziś robiłem to u siebie. Po krótkiej diagnostyce elektryki sterującej szybami doszedłem do silniczka. Rozebrałem i wyczyściłem syf ze szczotek w okolicach komutatora. Profilaktycznie troszkę smaru na prowadnice i szyba działa jak nowa. 

pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...