Mateus350Z Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Cześć. Od jakiegoś czasu mam problem z szybą pasażera. Przy zamykaniu drzwi szyba otwiera się do połowy. Próbuję ją zamknąć ,dojeżdza do końca i znów wraca. Dopiero gdy dojadedzie do końca i zblokuję ją "lockiem" to tak zostaje. Do kolejnego otwarcia i zamknięcia drzwi gdzie znów zjedzie do połowy (nie za każdym razem). Z góry dzięki za podpowiedzi, POZDRAWIAM Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Reset powinien pomóc http://my350z.com/fo...ndow-motor.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 miałem ten sam problem tylko z szybą kierowcy. Rozkręciłem drzwi (troche pierdzielenia ale w godzinke się wyrobiłem ze wszystkim) wyciągasz silniczek od szyb i czyścisz pozostałości po szczotkach i bedzie wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo1 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ja bym jeszcze sprawdził wtyczkę pomiędzy drzwiami a budą ... bardzo łatwo się to demontuje a lubi tam zagościć woda .... wtedy szyby wariują ... miałem tak u siebie jak wypiąłem to wyleciała woda ... szybko i przyjemnie a efekt .. zero problemów pozdr VOO1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 W dniu 13.02.2013 o 19:07, michalgdb napisał: miałem ten sam problem tylko z szybą kierowcy. Rozkręciłem drzwi (troche pierdzielenia ale w godzinke się wyrobiłem ze wszystkim) wyciągasz silniczek od szyb i czyścisz pozostałości po szczotkach i bedzie wszystko ok Potwierdzam. Dziś robiłem to u siebie. Po krótkiej diagnostyce elektryki sterującej szybami doszedłem do silniczka. Rozebrałem i wyczyściłem syf ze szczotek w okolicach komutatora. Profilaktycznie troszkę smaru na prowadnice i szyba działa jak nowa. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.