KromaXXL Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Witam, kupiłem ostatnio almerę n16 03r. 1.5 benzyna. Mam kilka problemów które nie wiem jak rozwiązać. Mianowicie nie da się przekręcić kluczyka w drzwiach żeby otworzyć samochód. Z pilota działą wszystko wyśmienicie. Kolejny problem to gdy otwieram samochód z pilota zapala się normlanie lampka wewnątrz kabiny i gdy auto jest wyłączone mogę ją gasić zapalać itp, lecz gdy tylko włącze silnik nie da sięnic zrobić- nie da się zaświecić. Ostatni mój problem to brzeczyk świateł, który nie działa. Wydaje mi się, że powinien być, lecz niestety można przypadkowo zostawić auta na światłach i nic nam o tym nie przypomni... Bardzo proszę o jakiekolwiek informację i pomoc. Dziekuję. Edytowane 12 Lutego 2013 przez KromaXXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam, kupiłem ostatnio almerę n16 03r. 1.5 benzyna. Mam kilka problemów które nie wiem jak rozwiązać. Mianowicie nie da się przekręcić kluczyka w drzwiach żeby otworzyć samochód. Z pilota działą wszystko wyśmienicie. Dziekuję. Tak jest jak się nie konserwuje na bieżaco zamków kup coś do czyszczenia zamków, popsikaj zostaw na chwile, wsadź kluczyk i przekręć, moze sie nie udać za pierwszym razem i bedziesz musiał to robić parę razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Polecacie jakiś środek, który pomoże mi z tym zamkiem? Proszę też o pomoc w pozostałych problemach: brzęczyk i światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Polecacie jakiś środek, który pomoże mi z tym zamkiem? WD40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 słyszałem, że wd-40 jest niedobry gdyż zapycha zamek... Nie znam sięna tym ehh. WD-40 byłoby najlepsze bo pełno tego u mnie w garażu ale nie chce nic pogorszyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ja czyszcze tym całe zycie i nigdy mnie nic niedobrego z tego tyłu nie spotkało, pytasz sie na forum o radę to Tobie radzę, zrobisz i tak jak uważasz ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ok dzięki, popsikam dzisiaj WD40 i dam znać czy pomogło. Proszę teraz o pomoc z brzęczykiem i światłem wewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ok dzięki, popsikam dzisiaj WD40 i dam znać czy pomogło. Poradziłeś sobie już z tym zamkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 popsikałem wczoraj silikonem w sprayu i 0 efektów. Dzisiaj czas na WD40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 a jednak widze, ze poszedłeś swoją drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) ehhh tyko dlatego tak zrobiłem, że wd40 miałem bez rureczki a inne nie pasowały ;/ Teraz popsikałem kilkakrotnie WD40 z ruszaniem kluczykiem ale nic.... może musi się chwile przeżreć... :/ Jak nie to chyba czeka mnie grubsza naprawa :/ Kluczyk wchodzi tak jakos dziewnie jakby z luzem dużym :/ Można nim kiwać góra dół itp :/ Edytowane 13 Lutego 2013 przez KromaXXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 rureczka potrzebna i nie żałuj WD40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 nie żałowałem ale nic nie pomogło narazie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 to masz nieźle zapieczony ten zamek, używałeś go wogóle kiedys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 kupiłem auto pare dni temu :/ pewni nigdy nikt go nie używał ;/ mam jeszcze pytanie. Jak otworzyć skrzynkę bezpieczników wewnątrz auta? próbowałem dzisiaj ale nie dałem rady. Otworzyłem tylko ten mini schowek i widziałem, że pod nim są bezieczniki ale jakoś trzeba wyciągnąć tą klapkę... :/ Może bezpiecznik jest problemem z brzęczykiem i światłem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 mam jeszcze pytanie. Jak otworzyć skrzynkę bezpieczników wewnątrz auta? próbowałem dzisiaj ale nie dałem rady. Otworzyłem tylko ten mini schowek i widziałem, że pod nim są bezieczniki ale jakoś trzeba wyciągnąć tą klapkę... :/ Może bezpiecznik jest problemem z brzęczykiem i światłem ;/ tak dostęp do bezpieczników masz przez ten mini schowek nie zaszkodzi sprawdzić bezpieczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 no wiem, że przez mini schowek, ale nie potrafię wyjąć tej klapki schowka by dostać się do bezpieczniów ehh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 ciagnij mocno do siebie, nie polamie sie. ewentualne dostanie sie do zamka z tylu to 5min roboty, boczki zdejmuje sie latwo, 1srubka na dole, podlokietnik do gory na chama i pod nim jeszcze 2 srubki- reszta spinki a wiec ciagniesz mocno i zlazi. Co to lampki i brzeczyka sprawdz krancowki w drzwiach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 dzięki, w piątek może uda mi się drzwi rozebrać na 100% będzie to problem z krańcówką drzwi gdyż, nie zapala się światło po otworzeniu tych drzwi itp. W wolnej chwili muszę tam zaglądnąć tylko nie wiem jak się do tego zabrać:/ Jak wymontować tą krańcówkę i na co zwrócić uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 masz ja w slupku B jedna srubka do odkrecenia i sprawdzasz czy dziala, moze jakis kabel sie urwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 po zamianie krańcówek lewa -> prawa problem brzęczyka rozwiązany- DZIĘKI! Pozostaje teraz tylko kwestia braku możliwości zapalenia światła wewnętrznego podczas jazdy itp. Światło dziaął tylko jak otworzy się auto do momentu przekręcenia kluczyka wtedy gaśnie. Działą też gdy otworzy się drzwi. Działą na pozycji środkowej. Wciskając na boki włącznik światła nic się nie dzieje :/ Nie można zapalić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Pozostaje teraz tylko kwestia braku możliwości zapalenia światła wewnętrznego podczas jazdy itp. Światło dziaął tylko jak otworzy się auto do momentu przekręcenia kluczyka wtedy gaśnie. Działą też gdy otworzy się drzwi. Działą na pozycji środkowej. Wciskając na boki włącznik światła nic się nie dzieje :/ Nie można zapalić :/ To musisz wyjąć lampkę i ponaginać styki przy przełączniku /nie mówię o stykach żarówki/. Lubią się odkształcać przy częstym ręcznym używaniu przełącznika. Prócz tego sprawdź przewody do lampki. To co pamiętam, to chyba są trzy. Dwa plusowe i jeden minus /lub odwrotnie/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi