Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

almera 2.2di nie reaguje na przekręcenie kluczyka na start

Gość beny81

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jestem nieszczesliwym posiadaczem almery 2.2di z 2000r, ciągle coś z nim nie tak, obecny problem ma taki że po przekreceniu kluczyka na start silnik nie reaguje jak również ciężko pali z białym dymem, czasami coś tam zakreci ale bez rezultatu, świece grzeją, po wymianie filtrów i oleju, rozrusznik, masa jest ok. Cały ten problem zbieł sie z nadejsciem zimniejszy dni jak również po wymianie min. filtra paliwa ale nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie. prosze o jakies podsuniećie pomysłu z naprawą.

Miałem to samo z tą A 2.2. U mnie dymienie przechodziło jak się silnik zagrzał. A też akurat po wymianie filtra paliwa się to zbiegło w nie długim czasie. Mechanicy z tym walczyli ale dali za wygraną, bo im wyskakiwał dziwny kod błędu. Dopiero na N.consult wyszlo że problem z elektrozaworem pompy (VP44- częsta przypadłość tego modelu). A przeważnie jak leci ten zawór to szlak trafia imob. w pompie i nie chce w ogole palić. Ale życzę Ci by było coś innego.

P.s. Też 2000r.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...