Gość beny81 Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 witam, jestem nieszczesliwym posiadaczem almery 2.2di z 2000r, ciągle coś z nim nie tak, obecny problem ma taki że po przekreceniu kluczyka na start silnik nie reaguje jak również ciężko pali z białym dymem, czasami coś tam zakreci ale bez rezultatu, świece grzeją, po wymianie filtrów i oleju, rozrusznik, masa jest ok. Cały ten problem zbieł sie z nadejsciem zimniejszy dni jak również po wymianie min. filtra paliwa ale nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie. prosze o jakies podsuniećie pomysłu z naprawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Miałem to samo z tą A 2.2. U mnie dymienie przechodziło jak się silnik zagrzał. A też akurat po wymianie filtra paliwa się to zbiegło w nie długim czasie. Mechanicy z tym walczyli ale dali za wygraną, bo im wyskakiwał dziwny kod błędu. Dopiero na N.consult wyszlo że problem z elektrozaworem pompy (VP44- częsta przypadłość tego modelu). A przeważnie jak leci ten zawór to szlak trafia imob. w pompie i nie chce w ogole palić. Ale życzę Ci by było coś innego. P.s. Też 2000r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 ale kręci, czy nie kręci? może kręci za wolno by zapalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.