Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[n16] NATS nie świeci kontrolka, auto nie odpala

Gość transkam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Auto nie chce odpalić,

Może coś więcej????

Kontrolki się zapalają? Po przekręceniu kluczyka coś słychać?

Gość transkam

Kontrolki w zegarach się zapalają, świece grzeją, ta kontrolka z autem i kluczykiem w środku też prawidłowo świeci.

Nie świeci ta pod szybą i auto nie odpala bo odcina wtryski i coś pewnie jeszcze...

W sumie to cisza jeśli chodzi o przekaźniki ale rozrusznik kręci normalnie.

Auto normalnie otwieram i zamykam, oba kluczyki działają.

Auto podpinane pod komputer i 0 błędów.

Dalej grzebie przy aucie...

Wymontowałem dodatkowy system alarmowy... kontrolka na podszybiu po stronie kierowcy nie jest nigdzie podłączona....

To ona odpowiada na pewno za system NATS? bo wydaje mi się że była dołożona razem z dodatkowym alarmem...

Auto nadal nie odpala... Brak napięcia na wtryski...

Może problem tkwi w stacyjce,miałem podobny problem (silnik2.2di),elektryk stwierdził że to jest pętla indukcyjna,coś tam polutował i autko pali,po całym zabiegu raz odmówił posłuszeństwa potraktowałem pięścią okolice stacyjki i do tej pory odpala chociaż czasem długo kręci dociskam kluczyk do stacyjki i odpala.

Gość transkam

Auta dalej nie mogę odpalić... ale z braku czasu spędzam przy nim tylko kilka minut dziennie...

Wymontowałem całkowicie dodatkowy system alarmowy...

Kontrolka na podszybiu nie jest nigdzie podłączona...

Sprawdzam system NATS, gdzie są bezpieczniki nr 34 (20A) i 36 (10A), z tego co wyczytałem to obok akumulatora ale w moim aucie nie ma takich przekażników, są od świec, komputera itd. Szukałem w necie do silnika 1.5 dci ale nie mogę znaleźć bo wszystko jest do starszej wersji albo benzyny...

Potrzebuje rozpiski bezpieczników obok aku do 1.5 dci.

Stacyjkę sprawdzę jutro...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...