Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Słabe przyspieszenie

Gość erdoka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Jestem nowy i jestem właścicielem Nissana Primery 1.6 z 1995r. Mam taki problem a mianowicie moja primerka słabo przyspiesza i nie wiem czym to jest spowodowane. Silnik ładnie się wkręca gdy stoje ;) ale kiedy chcę mocno przyspieszyć to silnik delikatnie poszarpuje na obrotach od 1500-3500 a później już idzie. Czy może to być wina świec??

tak to może być wina świec dawno nie wymieniane >? wymienić po oględzinach ,,,

do tego czyszczenie/wymiana kopułki do tego filtry nie zaszkodzą potem przeczytać temat i obczaić sondę lambda czy żyje ,,,

Sprawdź przepływomierz, i cała reszta do przeglądu tak jak koledzy pisali kopułka palec rozdzielacza przewody i świece. Przy zmianach wilgotności może być problem z zapłonem jak gdzieś iskry latają bokiem. A w kopułce pewnie kilogram nalotu na aluminiowych trzpieniach, jak nie są mocno wypalone wystarczy je pomacać troszkę drylem z papierem drobnym powinno pomóc, nie musisz wymieniać kopułki od razu choć przewody powinno się co parę lat wymienić no i świece oczywiście nic nie jest wieczne :) nawet w nissanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...