Gość erdoka Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam serdecznie. Jestem nowy i jestem właścicielem Nissana Primery 1.6 z 1995r. Mam taki problem a mianowicie moja primerka słabo przyspiesza i nie wiem czym to jest spowodowane. Silnik ładnie się wkręca gdy stoje ale kiedy chcę mocno przyspieszyć to silnik delikatnie poszarpuje na obrotach od 1500-3500 a później już idzie. Czy może to być wina świec?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 na początek filtry bym sprawdził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 tak to może być wina świec dawno nie wymieniane >? wymienić po oględzinach ,,, do tego czyszczenie/wymiana kopułki do tego filtry nie zaszkodzą potem przeczytać temat i obczaić sondę lambda czy żyje ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 do tego sprawdzić przepływke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOTREBOR Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Sprawdź przepływomierz, i cała reszta do przeglądu tak jak koledzy pisali kopułka palec rozdzielacza przewody i świece. Przy zmianach wilgotności może być problem z zapłonem jak gdzieś iskry latają bokiem. A w kopułce pewnie kilogram nalotu na aluminiowych trzpieniach, jak nie są mocno wypalone wystarczy je pomacać troszkę drylem z papierem drobnym powinno pomóc, nie musisz wymieniać kopułki od razu choć przewody powinno się co parę lat wymienić no i świece oczywiście nic nie jest wieczne nawet w nissanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 tak Przepływka to kolejny krok .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.