Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Car audio Primera P12 koszty

Robson22
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Robson22 te głośniki maja być nowe czy używki też wchodzą w grę?

Zamiast tych drących sie ESK można kupić dużo lepsze przetworniki w tej cenie.

Wolal bym nowe :) na allegro sprzedawca tez mi odradzal hertza zaproponowal mi takie http://allegro.pl/show_item.php?item=3046783908 probowalem cos znalesc o tych glosnikach napisalem do kolesia ktory kupil je od tego sprzedawcy i odpisal ze zestaw gra bardzo dobrze.

Hertz to kiepska firma? wydawało mi się że dosyć dobra a jeżeli odradzał to czemu?, a te głośniki Audio System ktoś montował ? wie jak się sprawdzają?

Ciekawy artykuł "jwa" podesłałeś, bo chyba troszkę teraz inaczej pomontuje głośniki czyli tweetery i niskotonowe oddzielnie,

Wolal bym nowe :) na allegro sprzedawca tez mi odradzal hertza zaproponowal mi takie http://allegro.pl/sh...item=3046783908 probowalem cos znalesc o tych glosnikach napisalem do kolesia ktory kupil je od tego sprzedawcy i odpisal ze zestaw gra bardzo dobrze.

Ja bym sie w to nie pakował. Podejdź do Media lub innego sklepu motoryzacyjnego popatrz co ci się podoba i jest tanie popatrz na cyferki parametrów. Pojedź na wolumen i kup taniej.

Ciekawy artykuł "jwa" podesłałeś, bo chyba troszkę teraz inaczej pomontuje głośniki czyli tweetery i niskotonowe oddzielnie,

Z zasady jak coś jest do wszystkiego to jest takie sobie. A jak jest membrana wysyłająca dźwiek i na jej torze jest przeszkoda - pseudo gwizdek to dźwięk musi kuleć. I zwrotnica robi swoje. Pytanie czy masz 17 lat i wozisz sie p12 na zimny łokieć i leci umcy umcy czy chcesz słuchac ładnych dźwięków. I odkrywać nowe dźwieki i instrumenty w starych dobrze znanych utworach - SMACZKI ;)

Najfajnie byłoby mieć gwizdki nad uchem średnitonowe na środeczku a w podłodze BASS. Uch juz mi kiszki chodzą na wspomnienie 6X 500W w podłogę sali gimnastycznej

Edytowane przez jwa

ja tam bym skonczyl temat niech kolega najpierw wygluszy a co tam wsadzi to 1 kij jak nic nie wygluszy to bedzie wielka kupa , ile mozna sie zastanawiac :) a moze to moze tamto czy siamto skoro masz glosniki syfne jak mowisz to cokolwiek wlozysz ronznica bedzie na plus do dziela i porob foty jak bedziesz cos - cokolwiek robic w tym temacie

No temat do zamkniecia troche sie dowiedzialem na temat glosnikow Dzieki wszystkim za pomoc :)

No temat do zamkniecia troche sie dowiedzialem na temat glosnikow Dzieki wszystkim za pomoc :)

podtrzymuje to co wcześniej napisałem, podjedż do kogoś kto sie na tym zna, żebyś miał "efekt" z wydanych pieniędzy ;)

to ja was poinformuje po instalacji głośników bez wygłuszania a w razie potrzeby po wygłuszeniu, ale sam w sumie teraz nie wiem jakiej firmy głośniki kupic: obstawiałem JBL, teraz to już nie wiem sam, podobają mi się też te hertz. Tylko zasadnicza róznica początku tematu czy to ma poprostu ładnie grać czy juz konkretne car audio :)

to ja was poinformuje po instalacji głośników bez wygłuszania a w razie potrzeby po wygłuszeniu, ale sam w sumie teraz nie wiem jakiej firmy głośniki kupic: obstawiałem JBL, teraz to już nie wiem sam, podobają mi się też te hertz. Tylko zasadnicza róznica początku tematu czy to ma poprostu ładnie grać czy juz konkretne car audio :)

jak chcesz żeby ładnie grało ;) to i tak musisz wyciszyć boczki

Jeśli wkładasz głośniki w fabryczne miejsca wygląd nie ma znaczenia. Liczą się tylko suche dane. Cyfry i liczby są bezlitosne.

No chyba, że wywalisz je na wierzch ale to i wtedy przydałoby się zmienić tapicerkę bo taka szara z pomarańczem brr

Po pierwsze to porządne wygłuszenie furtek i montaż przez dystans do drzwi.

Po drugie wybór zestawu przedniego zależny jest od sposobu jego zasilenia:czy zestaw będzie podłączony pod końcówkę mocy z radyjka czy też poprzez oddzielny wzmacniacz samochodowy.

Po trzecie to już nasze preferencje i oczekiwania od zestawu przedniego są bardzo ważnym kryterium przy wyborze zestawu przedniego.

Dla chcących zgłębić podstawy CA poleca przeczytać:

http://www.gdynia.mm...ioFAQ01beta.pdf

Edytowane przez ptak66

w P12 po licie w wersji Tekka system car audio jest na wysokim poziomie

w P12 po licie w wersji Tekka system car audio jest na wysokim poziomie

niestety nie je to prawda......

niestety nie je to prawda......

ja mam car audio pioneer ;)

• 1 rok później...

Witam, Troche czasu minelo od zalozenia tematu:) ale oczywiscie nie obylo sie bez przeszkod z moimi planami:) fotki wstawilem juz na stronie co robiles w swojm aucie, ale pomyslalem ze wstawie tez tu gdzie zakladalem temat, (moze ktos go jeszcze ma w obserwowanych :) ) No wiec zostalo zamontowane radyjko (jvc kd r901), i skrzynia basowa (blaupunkta), o to i fotki:

post-60404-0-00754700-1400317130_thumb.jpg

post-60404-0-15419300-1400317131_thumb.jpg

post-60404-0-18107700-1400317132_thumb.jpg

to jak juz sie bawisz zmien jeszcze wyswietlacz na nowy , czytalem tu ostatnio ze da rade bez gdybania :) a wyciszyles drzwi ??

A jak wyglada nowy wyswietlacz? Drzwi jeszcze nie wygluszone, chce kupic jeszcze glosniki do drzwi i dopiero wygluszyc zeby nie rozbierac dwa razy.

Dzieki za info o wyswietlaczu zainteresowalo mnie to:) , co do glosnikow to nie narzekam ale jest chec rozbudowy audio i wlozenie mocniejszych glosnikow w drzwi, ale teraz spodobal mi sie ten wyswietlacz wiec pomysle o tym najpierw:)