przemal Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Siemka Tak zauważyłem, że światła święcą za nisko. Nie zaglądałem jeszcze do nich i nie wiem jak tam jest, czy sa silniczki do autoregulacji czy trzeba samodzielnie je ustawić. Proszę o radę zanim cos zepsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Jeśli chodzi o ksenony to temat był już omawiany , ale nie do końca wyjaśniony z tego co pamiętam, bo chyba nie mają samopoziomowania , przynajmniej tego nie widać tak jak to jest w innych autach po odpaleniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o ksenony to temat był już omawiany , ale nie do końca wyjaśniony z tego co pamiętam, bo chyba nie mają samopoziomowania , przynajmniej tego nie widać tak jak to jest w innych autach po odpaleniu . Samopoziomowanie działa ale na nierównej drodze. Po odpaleniu nie widać. Jednak jest przy tylnej osi czujnik, więc mają. Jedź do diagnosty i niech ustawi światła, przeważnie kosztuje to od 10 do 20 zł. Edytowane 16 Lutego 2013 przez Filon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 A wersi US tez ja samopoziomowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 nie...tamtejsze prawo tego nie przewiduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Podejrzewam ze bede musiał wymienic zarniki bo czasami któryś nrugnie, ojcuec mial podobnie w audi, a pid kiniec calkuem się spalil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam ! Podepne się do tematu gdzie w Nissanie jest czujnik zmierzchu ? Światła mijania zapalają się automatycznie po uruchomieniu silnika do tej pory mi to nie przeszkadzało ale zamówiłem dzienne w kierunkowskazach i fajnie by było jak by czujnik działał poprawnie. A z tego co pamiętam jak kupowałem to gość mówić że Nissan taki czujnik ma tylko czasem świruje Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez mmati9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 gdzie w Nissanie jest czujnik zmierzchu ? Światła mijania zapalają się automatycznie po uruchomieniu silnika nie ma czegoś takiego, ktoś musiał zamontować w twojej furmance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 A ma ktoś taki przypadek że same włączają się mu światła mijania po zaplonie ? Może z czujnikiem była ściema i coś innego jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Też się podepnę pod temat! Byłem na przeglądzie, chciałem ustawić światła po czym diagnosta stwierdził, że on nie widzi tutaj śruby do regulacji świateł ( what?!). Ktoś, coś pomoże? (HR europa, jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) musi być regulacja, od góry masz , aż mnie dziwi,że diagnosta tego nie ogarnia. A ma ktoś taki przypadek że same włączają się mu światła mijania po zaplonie ? Może z czujnikiem była ściema i coś innego jest nie tak ktoś zamontował przekaźnik aby nie włączać za każdym razem świateł to włączają się po przekręceniu zapłonu, on nie działa na zasadzie żadnego czujnika zmierzchu tylko po prostu prąd idzie od razu do świateł Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 musi być regulacja, od góry masz , aż mnie dziwi,że diagnosta tego nie ogarnia. ktoś zamontował przekaźnik aby nie włączać za każdym razem świateł to włączają się po przekręceniu zapłonu, on nie działa na zasadzie żadnego czujnika zmierzchu tylko po prostu prąd idzie od razu do świateł Możesz podrzucić jakieś foto, bo rozglądam się i nic nie widzę - dramat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 musi być regulacja, od góry masz , aż mnie dziwi,że diagnosta tego nie ogarnia. ktoś zamontował przekaźnik aby nie włączać za każdym razem świateł to włączają się po przekręceniu zapłonu, on nie działa na zasadzie żadnego czujnika zmierzchu tylko po prostu prąd idzie od razu do świateł A w którym miejscu mogę się spodziewać tego przekaźnika ? Chętnie bym się go pozbyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 http://www.hypersprite.com/auto/tech-z-003/ europejskie lampy powinny mieć chyba jedną regulację więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 właśnie, a ta druga gdzie? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi