Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350Z Regulacja świateł

przemal
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Tak zauważyłem, że światła święcą za nisko. Nie zaglądałem jeszcze do nich i nie wiem jak tam jest, czy sa silniczki do autoregulacji czy trzeba samodzielnie je ustawić.

Proszę o radę zanim cos zepsuje :D

Jeśli chodzi o ksenony to temat był już omawiany , ale nie do końca wyjaśniony z tego co pamiętam, bo chyba nie mają samopoziomowania , przynajmniej tego nie widać tak jak to jest w innych autach po odpaleniu

.

Jeśli chodzi o ksenony to temat był już omawiany , ale nie do końca wyjaśniony z tego co pamiętam, bo chyba nie mają samopoziomowania , przynajmniej tego nie widać tak jak to jest w innych autach po odpaleniu

.

Samopoziomowanie działa ale na nierównej drodze. Po odpaleniu nie widać. Jednak jest przy tylnej osi czujnik, więc mają.

Jedź do diagnosty i niech ustawi światła, przeważnie kosztuje to od 10 do 20 zł.

Edytowane przez Filon

Podejrzewam ze bede musiał wymienic zarniki bo czasami któryś nrugnie, ojcuec mial podobnie w audi, a pid kiniec calkuem się spalil.

• 4 lata później...

Witam ! Podepne się do tematu gdzie w Nissanie jest czujnik zmierzchu ? Światła mijania zapalają się automatycznie po uruchomieniu silnika do tej pory mi to nie przeszkadzało ale zamówiłem dzienne w kierunkowskazach i fajnie by było jak by czujnik działał poprawnie. A z tego co pamiętam jak kupowałem to gość mówić że Nissan taki czujnik ma tylko czasem świruje

Edytowane przez mmati9

gdzie w Nissanie jest czujnik zmierzchu ? Światła mijania zapalają się automatycznie po uruchomieniu silnika

nie ma czegoś takiego, ktoś musiał zamontować w twojej furmance 

A ma ktoś taki przypadek że same włączają się mu światła mijania po zaplonie ? Może z czujnikiem była ściema i coś innego jest nie tak

Też się podepnę pod temat!

Byłem na przeglądzie, chciałem ustawić światła po czym diagnosta stwierdził, że on nie widzi tutaj śruby do regulacji świateł ( what?!).

Ktoś, coś pomoże? (HR europa, jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie)

musi być regulacja,  od góry masz , aż mnie dziwi,że diagnosta tego nie ogarnia.

A ma ktoś taki przypadek że same włączają się mu światła mijania po zaplonie ? Może z czujnikiem była ściema i coś innego jest nie tak 

ktoś zamontował przekaźnik aby nie włączać za każdym razem świateł to włączają się po przekręceniu zapłonu, on nie działa na zasadzie żadnego czujnika zmierzchu tylko po prostu prąd idzie od razu do świateł 

Edytowane przez hot_rider

musi być regulacja,  od góry masz , aż mnie dziwi,że diagnosta tego nie ogarnia.

ktoś zamontował przekaźnik aby nie włączać za każdym razem świateł to włączają się po przekręceniu zapłonu, on nie działa na zasadzie żadnego czujnika zmierzchu tylko po prostu prąd idzie od razu do świateł 

Możesz podrzucić jakieś foto, bo rozglądam się i nic nie widzę - dramat...

musi być regulacja, od góry masz , aż mnie dziwi,że diagnosta tego nie ogarnia.

A w którym miejscu mogę się spodziewać tego przekaźnika ? Chętnie bym się go pozbyl :)