gaco12 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Mam do was pytanko czy jak jest zimny silnik i szybciej sie nim przyspieszy to sa wymierne skutki? Czy silnik szybciej sie zuzywa ? Prosze o osdpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Tak każdy silnik wymaga rozgrzania ,,,ogólnie nie jest to zdrowe ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Rozumiem. Wtedy moze brac olej jak tak da mu sie troszke po obrotach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 jeśli ginie ci olej z miski to są trzy możliwości albo dostaje się do komory spalania i jest pomału palony w zależności od przecieku albo są wycieki z silnika zewnętrzne i ostatnia możliwość jest przeciek do układu chłodzenia. jeśli bierze ci olej to oznacza że jest coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Zadnych nie ma wycieków silnik jest suchutki. Dzisiaj zauwazyłem ze jak go zapaliłem to przycisnołem troche gazu to z tylu zobaczyłem niebieski dymek:( Co to moze byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Mam do was pytanko czy jak jest zimny silnik i szybciej sie nim przyspieszy to sa wymierne skutki? Czy silnik szybciej sie zuzywa ? Prosze o osdpowiedz masz silnik 1.8 - tak więc olej dostaje się do komory spalania i jest pomału spalany (winne sa pierścienie) dużo dolewasz oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 mogą być jeszcze uszczelniacze zaworów wyklepane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) wczesniej niecałe 500ml a teraz to juz ponad 1l na 1000km. Tak sie stało w ta zime Edytowane 23 Lutego 2013 przez gaco12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 to dużo, ja dolewam ok. 1 litr ale na 10 tys. km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Cos zaczoł brac teraz tyle mysle ze teraz jest zima i dlatego bo do pracy mam 5 km i sie tak nie nagrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Mi po mieście prawie nic nie bierze, dopiero przy większych prędkościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Ja miesiecznie robie około 600- 700 km a moze i nawet wiecej. I robie dolewki. u mnie jest odwrotnie ze po miescie mi bierze a na trasie prawie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 U mnie tez po mieście bierze, a na trasie mało. Jak po rozruchu zakopci to uszczelniacze. No chyba, że jak już się rozgrzeje i mu depniesz i tez kopci to pewnie i uszczelniacze i pierścienie do wymiany. U mnie zaczął żreć olej po ~125000km od zakupu (jazda 90% miasto powyżej 500000 mieszkańców). Zjada ok. 1l/1000km 5W30. Teraz mam ~160000km, od przebiegu ~140000km jezdze na 5W30 zamiast 10W40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi