Cukier19 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Ostatnio podczas ostrych hamowani zapala mi sie BRAKE na czerwono nigdy tak nie bylo. koncza sie klocki?czy jaka moze byc tego przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Jak bys napisal o jakie auto chodzi to napewno bylo by latwiej o odpowiedz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cukier19 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 350z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgodnie z linkiem: http://my350z.com/forum/brakes-and-suspension/276952-dash-brake-light-is-on-why.html Kończą Ci się klocki, masz niski poziom płynu hamulcowego, lub czujnik poziomu płynu hamulcowego siadł. Klocki i poziom płynu sprawdzisz sam, z czujnikiem może być gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 sprawdz plyn hamulcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Hej, odgrzeję nieco temat. Wczoraj podczas normalnej jazdy zapaliła mi się czerwona kontrolka, ta sama która pali się po zaciągnięciu hamulca ręcznego (odpowiednik brake w wersjach US o której pisał kolega powyżej) + esp off + kontrolka poślizgu. Palą się na stałe, a kontrola trakcji przestała działać. Wyłączenie i włączenie silnika nic nie zmienia. Podpiąłem się pod komputer, nie ma żadnych błędów, CEL się nie świeci. Płyn hamulcowy w normie, ale kończą mi się klocki - przy ostrym hamowaniu świeciła się kontrolka hamulca ręcznego. Co może być przyczyną tego, że wysiadło ESP i co powinienem sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Też tak mi sie wczoraj stało, przeczyść klemy na akumulatorze u mnie jedna sie odpieła ( plusowa ) auto jezdziło dalej ale kontroliki sie zaświeciły, trakcja sie wyłączyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Wymieniłem 2 dni temu klocki. Wszystko pogasło, problem się rozwiązał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.