Gość bercok069 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam, porzebuję pomocy w mojej Primerze zaczyna sypać się skrzynia biegów. Koszt naprawy jaką powiedział mi jeden mechanik to najmarniej ok 1500zł. Z innym którym rozmaiałem dostałem info że używaną może załatwić za około1100 zł. Na allegro znalazłem skrzynie od 400 do 600zł. Moje pytanie czy opłaca się robić czy lepiej kupić używaną. A drugie czy tylko jeden rodzaj był montowany skrzyń w Primerze P11 rok produkcji 2001 silnik 1.6. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie i z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 to zalezy jaki masz silnik ga16 czy qg16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bercok069 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Gdzie to mogę sprawdzić??? sorry za to pytanie ale nie znam się nic a nic na autach Mam qg16 znalzałem w książce serwisowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Mieszkasz tu pod Osieckiem?? Jak masz qg, to od takiego musisz szukać! Ponad to co Ci się sypie w skrzyni? Łożyska czy tryby, wodziki? Może warto naprawić u dobrego mech. Cóż z tego że kupisz używkę za 600+300przekładka=900do1000. I nie masz gwarancji że i ta się zaraz nie po sypie! Jeżeli to kwestia łożysk to ja bym wolał wydać trochę więcej i naprawić-wiem co mam! A tak? -kwestia podejścia do sytuacji! A jest sporo zakładów idzie robią dobrze. Bodaj sławetny zaklad jest w Siedlcach, robi gość na poczekaniu z gwarancją!-znajdziesz gdzieś w postach adres. Jeszcze jest firma w Józefowie, głównie robią skrzynie automat, ale i manual. Oraz znam pewny! zaklad mech. w rozsądnej cenie. Jak coś to pisz na pw. to zalezy jaki masz silnik ga16 czy qg16? Jak pisze kolega że ma 2001 to wiadomo że wersja FL za czym idzie że ma qg!, bez dopytywania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bercok069 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Tak pod Osieckiem:) Sam już nie wiem co robić, znalazłem jedną skrzynię z teoretycznie małym przebiegiem tylko gość nie wie czy na 100% będzie pasować. Łożyska poszły a z tego co mówił mechanik to dość drogi interes i pewnie tylko serwis będzie miał te części. Możesz podać jakiś kontakt do tego mechanika? będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 NEO NFS a w p 11 FL nie ma ga16? Jestes na 100% pewny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksz Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 w p11 FL jest GA16, od 2001 roku montowali QG, wiem, bo mam ten diabelny silnik i też miałem wymienianą skrzynię w zeszłym roku, tylko mi wywaliło łożysko dziurę wielkości pięści, nie łatwo było dostać skrzynię do tego ale po tygodniu się udało, z tego co pamiętam to w okolicach Piaseczna (ale ręki nie dam ściąć, bo to teść monitorował ) regenerują skrzynie i tam znaleźli takową do mojego. Nie jest to niestety tania sprawa, mi mechanicy przy okazji sprzęgło wyczyścili i śmigają biegi aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.