mario_pil Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witam, Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co może skrzypieć w przednim zawieszeniu mojej Primery: skrzypi na progach zwalniających i podczas wolnej jazdy na drobnych nierównościach. Zrobione: Wahacze górne- założyłem łożyskowane, Wymieniona jedna z tulei wahacza dolnego (lewa strona), Wymienione drążki + końcówki, Ogólnie sprawdzona całość- brak luzów. Teraz jeździ się super, ale skrzypi... i doprowadza mnie do szału. Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Może gumy stabilizatora kolego ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Miałem podobnie u siebie, raz okazało się że to gumy od stabilizatora (zrobione i nie skrzypi), a po jakimś czasie znowu skrzypiało - tym razem to poduszka od amortyzatora(ta w kielichu) - wystarczyło popsikać WD40 przez te 3 otworki w kielichu. No i mam błogą ciszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_pil Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Dzięki, zerknę na gumy, poduszki spróbuję nasmarować nawet profilaktycznie. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Jakiej firmy masz wahacze , bo obstawiam właśnie skrzypienie wahaczy górnych . W górnej części kolumny amortyzatora nic nie powinno skrzypieć jak wszystko jest poprawnie skręcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 U mnie niestety też zaczeło skrzypieć z lewej strony-jak "nice" obstawiam wachacz górny. Rok wcześniej po zimie zaczeło skrzypieć po prawej-rozebrałem wachacz, przesmarowałem pod gumkami i cisza do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 U mnie skrzypiał górny prawy wachacz ,smarowanie pomogło na 1tydzień,wstyd było jeżdzić,kupiłem an aledrodo SLR i hula do dziś a przejechałem na nim 9tyś. więc jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) Mialem tak w p10 i ..tulejki gumowo metal na wachaczu .wymiana na nowe usunela przyczyne Edytowane 5 Marca 2013 przez diabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_pil Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 a po jakimś czasie znowu skrzypiało - tym razem to poduszka od amortyzatora(ta w kielichu) - wystarczyło popsikać WD40 przez te 3 otworki w kielichu. No i mam błogą ciszę Cześć, Wygląda na to że skrzypi ta poduszka w kielichu, gumy stabilizatora zrobione i jest lepiej ale dalej trochę słychać z okolicy kielicha. Próbowałem smarować przez otwory od góry ale nie pomogło. Da się to rozebrać bez wywalania na wierzch całego amora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Możesz kupić smar w sprayu, w Leroy Merlin i nie tylko jest coś takiego jak CX-80. Ma rurkę jak WD-40 i wszędzie dojdziesz, a smaruje dużo lepiej - jest mniej penetrujące a bardziej smarujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 zgadzam sie z nrb postaraj sie przesmarowac jak nie da rady to regeneracja powinna pomóc ,alternatywa to wachacz gorny firmy slr na ale drogo za stowe i daje rady ,jest łozyskowany,mi tez sie oddzywa co jakis czas wiec witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi