Gość Chińczyk Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Witam, mam taki problem, ze miga mi kontrolka poduszki powietrznej, czy to minie samoistnie, czy trzeba jechac do ASO, a moze da sie to zrobic we wlasnym zakresie. Czy mozecie mi cos o tym powiedziec?? Czy jest pilne do zrobienia????? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Jak najbardziej jest to pilna sprawa - przecież chodzi o Twoje bezpieczeństwo! Pomykaj szybciutko do ASO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Witam, mam taki problem, ze miga mi kontrolka poduszki powietrznej, czy to minie samoistnie, czy trzeba jechac do ASO, a moze da sie to zrobic we wlasnym zakresie. Czy mozecie mi cos o tym powiedziec?? Czy jest pilne do zrobienia????? :?: Poduszka powietrzna jest po to aby w nieprzewidziaanych sytuacjach ratować życie. Samemu w plątaninie elektroniki nic nie wydumasz. Potrzebne jest podłączenie do kompa. Więc odwiedziny w ASO wskazane w trybie pilnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Czy taka wizyta w ASO jest odplatna, jezeli tak, ile moze to kosztowac?? Z gory dziekuje, za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Jesli samochod masz na gwarancji, to nie powinienes nic zaplac oczywiscie jesli kontrolka zaczela sama mrugac, a nie po tym jak cos dlubales przy elektryce. Jesli samochod jest po gwarancji, to moga Cie skasowac od 50-150 zlotych. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Nie mniej w tym przypadku oszczędność to sprawa wtórna. Mówi się trudno i płaci się. Są rzeczy na których nie można oszczędzać m.in. na (być może) niesprawnym układzie poduszki powietrznej. Najpewniej przyczyną migania jest jednak jakiś drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Czy sa sadzicie, ze moglo to byc spowodowane, przez nagle zachamowanie??? Tzn trenowalem wchodzenie recznym na zakrecie, ale ta kontrolka sie zapalila dopiero w trasie jak wracalem do domu. Wiec, czy to przez to, czy moze samoistnie sie cos popsulo???Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Stary, nikt Ci nie odpowie czym to może być spowodowane bez podpięcia kompa. Jedź do ASO i sprawa się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Jutro rano jestem umowiony w ASO, wiec chyba to zrobia. Dzieki wszytskim za odpowiedz, almerke mam jeszcze na gwranacji wiec chyba nic nie zaplace, oby. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PetR Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Fakt - nie ma co oszczędać na bezpieczeństwie, lepiej jechać do ASO. Ale przekonany jestem, że zrobią to na gwarancji - o ile nie chlapniesz, że coś dłubałeś :wink: Napisz potem co było powodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Czy sa sadzicie, ze moglo to byc spowodowane, przez nagle zachamowanie??? Tzn trenowalem wchodzenie recznym na zakrecie, ale ta kontrolka sie zapalila dopiero w trasie jak wracalem do domu. Wiec, czy to przez to, czy moze samoistnie sie cos popsulo???Z gory dziekuje za odpowiedz. Może niekoniecznie wspominaj o tym w ASO, jeśli już to coś można przebąknąć o awaryjnym hamowaniu............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Nic nie mow.Powiedz ze jechales i poszedles na cwile do sklepu.Pozniej wsiadles i zauwazyles ze tak sie dzieje i juz. W razie jakby sie pytali czy zauwazyles zeby ktos stuknal w samochod, to powiedz ze miales go caly czas na widoku i nic sie z nim nie dzialo. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Witam!.Ddzisiaj rano bylem w ASO, i powiedzieli mi, ze aktywowala sie poduszka boczna z strony pasazera( podobno na wskutek regulowania fotela= sick!). Powiedzieli jeszcze, ze jak bedzie sie to powtarzac, to trzeba bedzie wymienc jakas wjazke. A co do gwarancji to lipa. Rok temu jak sprowadzilem Almerke z Danii, pojechalem od razu do serwisu, zeby mi uznali ta dunska gwarancje. Dzisiaj sie okazuje, ze potrzebuje polskiej gwarancji, tak mnie to wku...o. No ale nic, bezpieczentwo jest wazjniesze, zabulilem 60 zl. Na polska gwarancje bede musial czekac jakies 4 tyg, czy to sa jakies zarty, przeciez gwarancja powinna byc uznawana w kazdym kraju gdzies jest siec dealerska NISSANA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DINO1972 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Witam, Miałem podobny problem z boczną poduszka. Kasowanie błędu z kompa nie pomogło. Konieczna była wymiana kostki pod siedzeniem. Zrobili to na gwarancji, a na moje pytanie co mogło być przyczyna to serwisant stwierdził że jak odkurzałem samochód to musiałem coś ruszyć. A teraz konkluzja :ruszyc= wymiana kostki? dziwne. Tak naprawdę kontrolka zaczeła migać w czasie jazdy. Po doświadczeniu "chińczyka" widać że będzie to być może kolejna usterkach w almerach. A"propos bezpieczeństwa to jak miga kontrolka nie działają żadne poduszki. Pzdr. Almera 2004 1.5 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 ... czy to sa jakies zarty, przeciez gwarancja powinna byc uznawana w kazdym kraju gdzies jest siec dealerska NISSANA. Racja bo przeciez wkońcu jestesmy już w Unii ... ale Polska to Polska...chory kraj! :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Witam!.Ddzisiaj rano bylem w ASO, i powiedzieli mi, ze aktywowala sie poduszka boczna z strony pasazera( podobno na wskutek regulowania fotela= sick!). Powiedzieli jeszcze, ze jak bedzie sie to powtarzac, to trzeba bedzie wymienc jakas wjazke. A co do gwarancji to lipa. Rok temu jak sprowadzilem Almerke z Danii, pojechalem od razu do serwisu, zeby mi uznali ta dunska gwarancje. Dzisiaj sie okazuje, ze potrzebuje polskiej gwarancji, tak mnie to wku...o. No ale nic, bezpieczentwo jest wazjniesze, zabulilem 60 zl. Na polska gwarancje bede musial czekac jakies 4 tyg, czy to sa jakies zarty, przeciez gwarancja powinna byc uznawana w kazdym kraju gdzies jest siec dealerska NISSANA. To wszystko zależy od dealera. Mój znajomy sprowadził Primerkę z Holandii i gwarancja w ASO została uznana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin2131 Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Witam. W samochodach wyposażonych w poduszki pod fotelami idzie wiązka i czujnik, dlatego należy uważać przy odkurzaniu samochodu i nie chować nic pod siedzenie, bo się nieraz rozłącza czujnik i powoduje błąd komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi