Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kontrolka poduszki powietrznej- miga!!!

Gość Chińczyk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, ze miga mi kontrolka poduszki powietrznej, czy to minie samoistnie, czy trzeba jechac do ASO, a moze da sie to zrobic we wlasnym zakresie. Czy mozecie mi cos o tym powiedziec?? Czy jest pilne do zrobienia????? :?:

Witam, mam taki problem, ze miga mi kontrolka poduszki powietrznej, czy to minie samoistnie, czy trzeba jechac do ASO, a moze da sie to zrobic we wlasnym zakresie. Czy mozecie mi cos o tym powiedziec?? Czy jest pilne do zrobienia????? :?:

Poduszka powietrzna jest po to aby w nieprzewidziaanych sytuacjach ratować życie. Samemu w plątaninie elektroniki nic nie wydumasz. Potrzebne jest podłączenie do kompa. Więc odwiedziny w ASO wskazane w trybie pilnym.

Jesli samochod masz na gwarancji, to nie powinienes nic zaplac oczywiscie jesli kontrolka zaczela sama mrugac, a nie po tym jak cos dlubales przy elektryce.

Jesli samochod jest po gwarancji, to moga Cie skasowac od 50-150 zlotych.

POZDRAWIAM.....

Gość jarroturro

Nie mniej w tym przypadku oszczędność to sprawa wtórna. Mówi się trudno i płaci się. Są rzeczy na których nie można oszczędzać m.in. na (być może) niesprawnym układzie poduszki powietrznej. Najpewniej przyczyną migania jest jednak jakiś drobiazg.

Czy sa sadzicie, ze moglo to byc spowodowane, przez nagle zachamowanie??? Tzn trenowalem wchodzenie recznym na zakrecie, ale ta kontrolka sie zapalila dopiero w trasie jak wracalem do domu. Wiec, czy to przez to, czy moze samoistnie sie cos popsulo???Z gory dziekuje za odpowiedz.

Fakt - nie ma co oszczędać na bezpieczeństwie, lepiej jechać do ASO.

Ale przekonany jestem, że zrobią to na gwarancji - o ile nie chlapniesz, że coś dłubałeś :wink:

Napisz potem co było powodem...

Gość jarroturro
Czy sa sadzicie, ze moglo to byc spowodowane, przez nagle zachamowanie??? Tzn trenowalem wchodzenie recznym na zakrecie, ale ta kontrolka sie zapalila dopiero w trasie jak wracalem do domu. Wiec, czy to przez to, czy moze samoistnie sie cos popsulo???Z gory dziekuje za odpowiedz.

Może niekoniecznie wspominaj o tym w ASO, jeśli już to coś można przebąknąć o awaryjnym hamowaniu............

Nic nie mow.Powiedz ze jechales i poszedles na cwile do sklepu.Pozniej wsiadles i zauwazyles ze tak sie dzieje i juz. W razie jakby sie pytali czy zauwazyles zeby ktos stuknal w samochod, to powiedz ze miales go caly czas na widoku i nic sie z nim nie dzialo.

POZDRAWIAM.....

Witam!.Ddzisiaj rano bylem w ASO, i powiedzieli mi, ze aktywowala sie poduszka boczna z strony pasazera( podobno na wskutek regulowania fotela= sick!). Powiedzieli jeszcze, ze jak bedzie sie to powtarzac, to trzeba bedzie wymienc jakas wjazke. A co do gwarancji to lipa. Rok temu jak sprowadzilem Almerke z Danii, pojechalem od razu do serwisu, zeby mi uznali ta dunska gwarancje. Dzisiaj sie okazuje, ze potrzebuje polskiej gwarancji, tak mnie to wku...o. No ale nic, bezpieczentwo jest wazjniesze, zabulilem 60 zl. Na polska gwarancje bede musial czekac jakies 4 tyg, czy to sa jakies zarty, przeciez gwarancja powinna byc uznawana w kazdym kraju gdzies jest siec dealerska NISSANA.

Witam,

Miałem podobny problem z boczną poduszka. Kasowanie błędu z kompa nie pomogło. Konieczna była wymiana kostki pod siedzeniem. Zrobili to na gwarancji, a na moje pytanie co mogło być przyczyna to serwisant stwierdził że jak odkurzałem samochód to musiałem coś ruszyć. A teraz konkluzja :ruszyc= wymiana kostki? dziwne. Tak naprawdę kontrolka zaczeła migać w czasie jazdy. Po doświadczeniu "chińczyka" widać że będzie to być może kolejna usterkach w almerach. A"propos bezpieczeństwa to jak miga kontrolka nie działają żadne poduszki.

Pzdr.

Almera 2004 1.5 dci

Gość almerka N16
... czy to sa jakies zarty, przeciez gwarancja powinna byc uznawana w kazdym kraju gdzies jest siec dealerska NISSANA.

Racja bo przeciez wkońcu jestesmy już w Unii ... ale Polska to Polska...chory kraj! :roll:

Witam!.Ddzisiaj rano bylem w ASO, i powiedzieli mi, ze aktywowala sie poduszka boczna z strony pasazera( podobno na wskutek regulowania fotela= sick!). Powiedzieli jeszcze, ze jak bedzie sie to powtarzac, to trzeba bedzie wymienc jakas wjazke. A co do gwarancji to lipa. Rok temu jak sprowadzilem Almerke z Danii, pojechalem od razu do serwisu, zeby mi uznali ta dunska gwarancje. Dzisiaj sie okazuje, ze potrzebuje polskiej gwarancji, tak mnie to wku...o. No ale nic, bezpieczentwo jest wazjniesze, zabulilem 60 zl. Na polska gwarancje bede musial czekac jakies 4 tyg, czy to sa jakies zarty, przeciez gwarancja powinna byc uznawana w kazdym kraju gdzies jest siec dealerska NISSANA.

To wszystko zależy od dealera. Mój znajomy sprowadził Primerkę z Holandii i gwarancja w ASO została uznana.

Gość marcin2131

Witam. W samochodach wyposażonych w poduszki pod fotelami idzie wiązka i czujnik, dlatego należy uważać przy odkurzaniu samochodu i nie chować nic pod siedzenie, bo się nieraz rozłącza czujnik i powoduje błąd komputera.