Fans Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Jako, że nie znalazłem takiego tematu, zakładam. Jestem ciekawy czy używacie lub stosujecie takie oleje i dolewacie je do swoich nissanów przy tankowaniu? Na wielu forach doczytałem, że bardzo dużo osób praktykuje takie rzeczy. Doczytałem, że dolewają tego nagminnie taxiarze, a nawet niektóre ASO, choć oficjalnie nikt się do tego nie przyzna. Ogólnie rzecz biorąc chodzi o to, że ten olej ma lepsze właściwości smarowne, podobno rozpuszcza i spala nagar na wtryskach oraz silnik chodzi ciszej. Podobno najlepszymi są Liqui Moly 1052, Ravenol Skuter 2T, Elf Moto 2 HP Eco 2T. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Pytasz o tego rodzaju działania w Mazdach czy Nissanach ? Bo jeżeli chodzi o Mazdę, to raczej nikt Ci tu nie odpowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fans Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Pytasz o tego rodzaju działania w Mazdach czy Nissanach ? Bo jeżeli chodzi o Mazdę, to raczej nikt Ci tu nie odpowie . Mazda jest wystawiona na sprzedaż. Do mazdy nie będę nic takiego dolewał, pytam o X-traila i ogólnie o nissany, bo na takowego niedługo się przesiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Do X-traila proponuję Ci dwa razy w roku Liqui Moly 2666. Np. przed wakacjami i przy pierwszych mrozach. Ja to stosuje i nie bawię się w żadne inne oleje dolewane do ropki, ani żadnej benzyny. Te pompy są zbyt czułe i delikatne, ale jak napisałem.....ja tak stosuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Oleje 2T pompie nie zaszkodzą, bardziej jej mogą zaszkodzić dolewki benzyny, denaturatu czy innych specjałów na polepszanie paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Starej pompie benzyna nie zaszkodzi,bo jest jej za mało w stosunku do ON. DENATURAT TO MORDERSTWO!!!!! Owszem ja także dolewam oleju do ON i to w stosunku 60:1.5 czyli ful bak i 1.5 L oleju ale ja dolewam głównie shell helix bo taki mam z pracy Głownie chodzi o smarowanie pompy paliwa i w naszych CD20T o suwak w nastawniku bo przy oleju w paliwie lepiej się "rusza" i nie zacina,a nawet można go tym olejem uratować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.